Quantcast
upper house tower koichi takada architects brisbane dezeen 2364 col 10 hero 1704x959

Upper House: To εντυπωσιακό δημιούργημα του γραφείου Koichi Takada Architects

Το στούντιο Koichi Takada Architects ολοκλήρωσε το Upper House, ένα πολυώροφο κτίριο 33 ορόφων στο Μπρίσμπεϊν, σχεδιασμένο να αντικατοπτρίζει το τροπικό περιβάλλον της πόλης και την ιστορία των Πρώτων Εθνών.

Το Upper House διαθέτει 188 διαμερίσματα και 1.000 τετραγωνικά μέτρα κοινόχρηστων χώρων πίσω από μια ελικοειδή ξύλινη πρόσοψη που περιγράφεται από τους Koichi Takada Architects ως “architectural roots”.

“Ο τρόπος ζωής στο Μπρίσμπεϊν είναι αξιοζήλευτος και μοναδικός και θέλαμε να γιορτάσουμε το υποτροπικό κλίμα και το φυσικό τοπίο με το Upper House”, δήλωσε ο ιδρυτής του στούντιο, Koichi Takada.

upper house tower koichi takada architects brisbane dezeen 2364 col 3 1704x2169 (1)

Στη βάση του κτιρίου υπάρχει χώρος στάθμευσης πέντε ορόφων. Καλύπτεται από τεχνοτροπίες της ντόπιας καλλιτέχνιδας Judy Watson με συμβολισμούς που παραπέμπουν στη φυλή Turrbal. Το έργο της από μέταλλο και οπίσθιο φωτισμό ονομάστηκε Bloodlines και “αντιπροσωπεύει διαδρομές πεζοπορίας των Αβορίγινων”, είπε ο Takada.

upper house tower koichi takada architects brisbane dezeen 2364 col 4 1704x1137

“Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καταλαβαίνουμε τη σημασία του σεβασμού και της αναγνώρισης της πλούσιας ιστορίας μας στην Αυστραλία, όπου βρίσκεται ο παλαιότερος γνωστός πολιτισμός στη γη”, εξήγησε ο Takada.

Η πρόσοψη του πύργου διακοσμείται από τρεις μαιανδρικούς ξύλινους στύλους από Πεύκη Σιβηρίας που μιμούνται τις ρίζες στήριξης της συκιάς Moreton Bay . “Στραφήκαμε στη φύση για έμπνευση”, εξήγησε ο Takada.

upper house tower koichi takada architects brisbane dezeen 2364 col 6 1704x1180 (1) (1)

Τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων αντισταθμίζονται για να ακολουθήσουν τις “ρίζες” καθώς σκαρφαλώνουν στην πρόσοψη του κτιρίου, ενώ προσφέρουν θέα τόσο προς την πόλη όσο και προς τα μακρινά βουνά.

upper house tower koichi takada architects brisbane dezeen 2364 col 1 1704x2272 (1) (1)

Στην κορυφή του κτιρίου, ο χώρος έχει διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει το κέντρο ευεξίας του Upper House καθώς και κατοικίες που εκτείνονται στα δύο ανώτερα επίπεδα της ταράτσας.

upper house tower koichi takada architects brisbane dezeen 2364 col 9 1704x1137 (1) (1)

Με την ονομασία Upper Club, οι εγκαταστάσεις/ παροχές του κτιρίου περιλαμβάνουν γυμναστήριο, σπα, πισίνα και αίθουσα γιόγκα, καθώς και μπαρ, σαλόνι, τραπεζαρία, χώρους εργασίας, κινηματογράφο- όλα προορισμένα να ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των κατοίκων.

“Το Upper House διαθέτει υπαίθριους χώρους πλούσιας βιοποικιλότητας. 3.544 γηγενή και τροπικά φυτά, προσεκτικά επιλεγμένα για την ικανότητά τους να ευδοκιμούν στο κλίμα του Κουίνσλαντ, εξασφαλίζουν ένα εντυπωσιακό τοπίο και ένα μίνι οικοσύστημα που προσθέτει ζωντάνια στο σκηνικό της ταράτσας”. σχολίασε ο Takada.

upper house tower koichi takada architects brisbane dezeen 2364 col 16 1704x1137 (2) (1)

Source| Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR