Quantcast
Breitling Top Time B01 Deus

Η Breitling περιπέτεια συνεχίζεται με τα νέα Top Time Deus και Top Time Triumph

Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες της Breitling με τις Deus Ex Machina και Triumph Motorcycles αναβαθμίζονται σημαντικά με την προσθήκη του μηχανισμού Breitling Manufacture Calliber 01.

Η Breitling χρησιμοποίησε το σκηνικό του φεστιβάλ surf και μοτοσυκλέτας, Wheels & Waves στο Biarritz της Γαλλίας, για να λανσάρει δύο τελευταίες εκδόσεις στη σειρά Top Time. Ο «αντισυμβατικός χρονογράφος» της μάρκας, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960, ξεκίνησε με ένα τολμηρό design, αφιερωμένο στο πνεύμα της εποχής του, την ελευθερία που σου δίνει η μηχανοκίνηση. Σήμερα, ο αγωνιστικός χρονογράφος διατηρεί την ισχυρή του ταυτότητα, ενώ σχετίζεται ακόμα με μοτοσικλέτες, κλασικά αυτοκίνητα και περιπέτειες στον ανοιχτό δρόμο.

Breitling Top Time B01 TriumphBreitling Top Time B01 Deus

Τα δύο νέα ρολόγια βασίζονται στην επιτυχία των προηγούμενων συνεργασιών της Breitling με την Deus Ex Machina και Triumph Motorcycles και αναβαθμίζονται με την εισαγωγή του εξαιρετικού Breitling Manufacture Caliber 01.

«Αυτά τα Top Time απευθύνονται σε όσους ασχολούνται με τη μηχανική του ρολογιού τους όσο και με τη μηχανή της μοτοσυκλέτας τους», λέει ο CEO της Breitling, Georges Kern. «Το Breitling Caliber 01 είναι ένας καλά ρυθμισμένος κινητήρας, που δημιουργήθηκε με όλη την ακρίβεια και την προσοχή στη λεπτομέρεια που δίνεται στην κατασκευή της τέλειας μηχανής».

Breitling Top Time B01 Deus

Back, in black: Το Top Time Deus

Με τα δύο προηγούμενα limited editions sold out, η Breitling και η αυστραλιανής καταγωγής εταιρεία custom μοτοσυκλετών και σερφ Deus Ex Machina ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια τρίτη έκδοση του Top Time Deus, που πρόκειται να γίνει μέρος της βασικής συλλογής της Breitling.

Breitling Top Time B01 Deus Breitling Top Time B01 Deus

Το νέο κομμάτι παρουσιάζει ένα μονόχρωμο χαρακτήρα σε σχέση με πολύχρωμους προκατόχους του, με το μαύρο καντράν να έρχεται σε αντίθεση με τα λευκά subdials και την κλίμακα ταχυμέτρου. Κυκλοφορεί είτε με μαύρο δερμάτινο λουράκι σε αγωνιστικό στιλ ή mesh μεταλλικό bracelet. Εκεί που μπαίνει το χρώμα είναι οι πινελιές κόκκινου στο καντράν και -πιο έντονα- στον κεντρικό δείκτη του, που όπως και στις δύο προηγούμενες εκδόσεις Top Time Deus, έχει σχήμα κεραυνού.

Για άλλη μια φορά, ο υπέροχος κινητήρας πίσω από αυτό το ρολόι είναι ο Breitlng Manufacture Caliber 01, του οποίου η πλάτη, όπως βλέπουμε μέσα από το κρύσταλλο σάπφειρου, διαθέτει ένα κόκκινο λογότυπο Deus στο κέντρο της.

Breitling Top Time B01 Deus Breitling Top Time B01 Deus Breitling Top Time B01 Deus

Φωτιά και Πάγος: Το Top Time Triumph

Η Breitling συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον βρετανό κατασκευαστή μοτοσυκλετών Triumph το 2022. Οι δύο μάρκες ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με την κυκλοφορία ενός Breitling Speed Twin Unlimited Edition και με ένα δίδυμο ρολογιών Top Time Triumph – ένα που κυκλοφόρησε σε 270 αριθμημένα κομμάτια για τους ιδιοκτήτες Triumph και άλλο ένα διαθέσιμο σε όλους τους θαυμαστές του.

Breitling Top Time B01 Triumph Breitling Top Time B01 Triumph

Και τα δύο μοντέλα διέθεταν ένα μοναδικό καντράν σε μπλε του πάγου, του οποίου η χαρακτηριστική απόχρωση ήταν ακριβώς το χρώμα μιας Triumph Thunderbird 6T από το 1951 και ενός σπάνιου Breitling Top Time με μπλε diaf ref. 815 από τη δεκαετία του 1970.

Η φετινή έκδοση του Top Time Triumph, που αποτελεί πλέον μέρος της βασικής συλλογής της Breitling, έλαβε premium αναβάθμιση, με την προσθήκη του Breitling Manufacture Calibre 01. Ο εκλεπτυσμένος μηχανισμός είναι πλέον ορατός μέσω ενός νέου σχεδιασμού με ανοιχτή κάσα. Το καντράν διαθέτει δύο υπό καντράν/χρονογράφου με κλίμακα ταχύμετρου και τα λογότυπα Breitling και Triumph στις 12 και 6 η ώρα. Το συγκλονιστικό του χρώμα -μπλε του πάγου- συνδυάζεται είτε με ένα μαύρο δερμάτινο λουράκι σε αγωνιστικό στιλ ή με ένα mesh μεταλλικό bracelet.

Breitling Top Time B01 Triumph Breitling Top Time B01 Triumph

Οι συλλέκτες είναι βέβαιο ότι θα αναγνωρίσουν μερικές λεπτομέρειες από vintage Breitling, οι οποίες περιλαμβάνουν το ρετρό λογότυπο, τα μπουτόν του χρονογράφου σε σχήμα μανιταριού και το σχέδιο στο καντράν που ονομάζεται «Zorro». Το μοτίβο αυτό, που παρουσιάστηκε στο Top Time της δεκαετίας του 1960 (και πήρε το παρατσούκλι από τη διαβόητη μάσκα του swashbuckler) ενσωματώνεται διακριτικά χρησιμοποιώντας μια τεχνική βουρτσίσματος μετάλλων ορατή μόνο κάτω από ορισμένο φως.

Ο τέλειος χρονογράφος Breitling Manufacture Caliber 01

Εάν παρακολουθείτε την ιστορία του Top Time, θα θυμάστε ότι τον Μάρτιο η Breitling επανακυκλοφόρησε τη σειρά Top Time Classic Cars με το Breitling Caliber 01. Τώρα, τα Top Time Triumph και Deus λαμβάνουν επίσης τον ίδιο κινητήρα Breitling 01. Τι κάνει λοιπόν αυτή τη μηχανή τόσο ιδιαίτερη; Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009, και σχεδιάστηκε από την αρχή, ενσωματώνοντας πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας στην ωρολογοποιία. Έχει φτάσει πλέον στο σημείο να θεωρείται σημείο αναφοράς για κινήσεις χρονογράφου, τόσο από άποψη λειτουργικότητας αλλά και αισθητικής.

Breitling Top Time B01 Triumph

More Stories
hwzD4mv6h6AwQtjPunZepi 1280 80.jpg
Οι Kariouk Architects υπογράφουν σχεδιαστικά το Forest Retreat στο δάσος του Οντάριο
DIDÉE.GR