Quantcast
gamfratesi design Bang & Olufsen

Bang & Olufsen x GamFratesi: Αναβαθμισμένη ακουστική εμπειρία και εντυπωσιακός σχεδιασμός στο Beosound A5

Οι δυο εκδόσεις του Beosound A5 προέκυψαν από τη συνεργασία του σχεδιαστικού δίδυμου GamFratesi (Stine Gam- Δανή αρχιτέκτονας και Enrico Fratesi- Ιταλός αρχιτέκτονας) και της δημιουργικής ομάδας της Bang & Olufsen.

GamFratesi Bang & Olufsen gamfratesi design story 4 (1) gamfratesi design story

Και οι δύο εκδόσεις του Beosound A5 είναι σχεδιασμένες υπό το ίδιο πρίσμα και την ίδια αισθητική, αλλά έχουν αισθητές διαφορές.

Η πρώτη έκδοση είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο σε φυσικό χρώμα, με “πλεκτό” μπροστινό μέρος και διαθέτει ελαφριά λαβή από ξύλο βελανιδιάς, παραπέμποντας εσκεμμένα σε καλάθι για πικ-νικ.

Beosound A5 GamFratesi Bang & Olufsen

Η δεύτερη έκδοση του Beosound A5, είναι κατασκευασμένη από μαύρο ανθρακί αλουμίνιο, ενώ διαθέτει επένδυση και λαβή από σκούρο ξύλο δρυός, παραπέμποντας σε αμιγώς αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Beosound A5 GamFratesi Bang & Olufsen

Το Beosound A5 έχει σχεδιαστεί για εύκολη μεταφορά τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού, ενώ διαθέτει πιστοποίηση IP65 για ανθεκτικότητα στο νερό και τη σκόνη. Τέλος, έχει δυνατότητα περισσότερων από 12 ώρες αναπαραγωγής.

Beosound A5

Το A5 δεν είναι απλώς ένα ασύρματο ηχείο ήχου, αλλά και μια φορητή εφεδρική πηγή ενέργειας για συμβατά τηλέφωνα, με έναν ασύρματο φορτιστή τηλεφώνου ενσωματωμένο στο επάνω πλαίσιο του ηχείου.

Beosound A5 charger GamFratesi Bang & Olufsen

Η GamFratesi αναφέρει τη φύση και την πλούσια σχεδιαστική ιστορία της Σκανδιναβίας ως έμπνευση για τον σχεδιασμό, επιλέγοντας υλικά, χρώματα και υφές που αντανακλούν αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία. Το σχεδιαστικό δίδυμο μελέτησε επιπλέον τα αρχεία της Bang & Olufsen, με την προσέγγισή τους στο σχεδιασμό του ηχείου να παραπέμπει στις απαλές καμπύλες και τα φυσικά υλικά του Beolit 607 που κυκλοφόρησε το 1961.

Beosound A5 GamFratesi Bang & Olufsen Beosound A5 GamFratesi Bang & Olufsen

“Η έμπνευσή μας για το Beosound A5 προήλθε από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής σειράς Beolit καθώς και των φυσικών υλικών που είναι συνώνυμα με τα χρώματα και τις υφές που βρίσκονται στη σκανδιναβική φύση.” 

Το συμπαγές μέγεθος του φορητού ηχείου είναι δυσανάλογο της τεχνολογίας που βρίσκεται μέσα, μιας και διαθέτει τέσσερις ψηφιακούς ενισχυτές που δίνουν έναν εντυπωσιακά καθαρό ήχο, ισχύος 280 watt.

Beosound A5

Σχεδιασμένο για εύκολη συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση, το A5 έχει σχεδιαστεί με βασικό του χαρακτηριστικό τη μακροζωία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα γούστα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, θα υπάρχουν μπροστινά καλύμματα με δυνατότητα αλλαγής σε νέα υλικά και χρώματα στο μέλλον για να παρατείνεται περαιτέρω η διάρκεια ζωής του ηχείου.

Το Beosound A5 είναι διαθέσιμο στα 1.049 $ στην έκδοση Nordic Weave και στα 1.149 $ στην έκδοση Dark Oak, τόσο στα καταστήματα όσο και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Source | design\milk

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR