Quantcast
0906 42copy 1

Cartier: Η επανακυκλοφορία του vintage ρολογιού Pebble

Η Cartier κυκλοφορεί 150 αριθμημένα κομμάτια του Pebble, δίνοντας την ευκαιρία στους συλλέκτες να αποκτήσουν ένα από αυτά. 

Η Cartier ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί μια νέα, περιορισμένη έκδοση του μοντέλου Pebble (μόνο έξι μεγάλα Pebbles έχουν κατασκευαστεί ποτέ και ίσως λίγα ακόμα σε μικρότερο μέγεθος). Αυτή τη φορά θα κατασκευαστούν 150 αριθμημένα κομμάτια του νέου Pebble, με κάσα από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων.

PEBBLE STILLLIFE FACE 1

Το vintage ρολόι Pebble είναι ένα ρολόι ασυνήθιστου σχήματος που προήλθε από την Cartier London κατά τη δεκαετία του Swinging Sixties, όταν το Λονδίνο ήταν στην πρώτη γραμμή της μόδας, της μουσικής και του πολιτισμού. Η Cartier London δημιούργησε τολμηρά σχέδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς η πόλη, μεταπολεμικά, επιδίωξε κάτι πιο παιχνιδιάρικο και επαναστατικό.

Ο Jean-Jacques Cartier, ο οποίος ηγήθηκε του υποκαταστήματος της Cartier στο Λονδίνο από το 1945 έως το 1974, ήταν σύμφωνος με αυτό το δημιουργικό πνεύμα που επικρατούσε στο Λονδίνο εκείνη την εποχή. Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, αποφάσισε ότι το υποκατάστημα έπρεπε να αρχίσει να παράγει τα δικά του ρολόγια. Αυτή η απόφαση ήταν που οδήγησε σε μια έκρηξη καινοτομίας.

Το νέο Pebble μοιάζει πολύ με την παλιά έκδοση: στρογγυλή κάσα 36 χιλιοστών με τετράγωνο καντράν σε υπόλευκο χρώμα που φέρνει στο ολοκαίνουργιο Pebble μια ζεστή, vintage αίσθηση.

CartierPebblePhillips 1

Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Cartier να επανεκδίδει το Pebble, 50 χρόνια μετά από τότε που δημιουργήθηκαν τα έξι πρωτότυπα κομμάτια στο εργαστήριό της στο Λονδίνο. Το νέο Pebble σέβεται το πρωτότυπο, ενώ έχει κάποιες βελτιώσεις για να εξασφαλιστεί ότι πληροί τα σύγχρονα πρότυπα ωρολογοποιίας.

0908 53 2 1

Οι εκπρόσωποι της Cartier λένε ότι έχουν τρία αυθεντικά London Pebbles στη συλλογή τους – ένα μεγάλο και δύο μικρότερα – τα οποία ήταν απαραίτητα για τη δημιουργία ενός νέου Pebble. Το νέο Pebble έχει διάμετρο 36 χιλιοστά και πάχος 6,3 χιλιοστά, σχεδόν πανομοιότυπο με το αρχικό (που είχε 35,4 χιλιοστά και 5,3 χιλιοστά).

Το πιο πιθανό είναι να μην δούμε άλλο vintage London Pebble προς πώληση σύντομα. Αυτός είναι ο λόγος που μια τέτοια περιορισμένη κυκλοφορία- αξίας 40.000 δολλαρίων- είναι τόσο συναρπαστική για τους συλλέκτες.

0910 53 1 0910 49 1

Source | HODINKEE

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR