Quantcast
Mohamed didee.gr 1

Mohamed Ali: Ο Mr. Island Athens Riviera 

Συνέντευξη Φιλίππα Δημητριάδη
Φωτογράφιση Νίκος Ζήκος


Βρίσκεται πίσω από τις εκλεπτυσμένες και ταυτόχρονα μαγικές νύχτες της αθηναϊκής Ριβιέρας, στο πλέον iconic Island Club & Restaurant. Ο Mohamed, ο General Manager του Island έχει τη μουσική στις φλέβες του, πιστεύει στην ομαδική δουλειά, την αυτοπειθαρχία και την επίτευξη όλο και πιο υψηλών στόχων και στην 4χρονη συνεργασία του με την Panas Group έχει βρει, όπως λέει, μία οικογένεια. 

Mohamed didee.gr 2

Πώς είναι να βρίσκεσαι στο τιμόνι του πιο iconic Club & Restaurant της αθηναϊκής Ριβιέρας;

Τη δεδομένη στιγμή, βρισκόμαστε στην έναρξη της σεζόν και κάθε φορά νιώθω σαν να ερωτεύομαι ξανά από την αρχή, δημιουργώντας κάτι φρέσκο, διαφορετικό, μοναδικό και συγχρόνως κάτι που να σέβεται την ιστορία αυτού του iconic club. Κάθε χρονιά, είναι και μία νέα εμπειρία με υψηλότερες προσδοκίες και απαιτήσεις και προσωπικά επιδιώκω κάθε φορά να ξεπερνώ τον εαυτό μου. Πρόκειται για ένα χώρο με περισσότερο από 30 χρόνια ιστορίας, ταυτισμένο με την πιο sophisticated διασκέδαση, κάτι που βάζει τον πήχη πολύ ψηλά. Αυτό ακριβώς είναι που επιχειρώ να διατηρώ και να εξελίσσω μέσα από τον ρόλο που μου δίνεται. Μ’ αρέσει να παθιάζομαι, να δημιουργώ και να σκέφτομαι out of the box. Με κρατάει σε εγρήγορση. Συχνά, παρακολουθώ την επικαιρότητα στην παγκόσμια αγορά και όταν μου δίνεται η ευκαιρία, ταξιδεύω ώστε να βιώσω την εμπειρία αυτοπροσώπως και να εμπνευστώ από αυτήν. Όλα αυτά βέβαια δεν θα μπορούσαν να γίνουν δίχως μια δυνατή ομάδα που να μπορεί να πετύχει ένα υψηλό αποτέλεσμα απόλυτης διασκέδασης και φιλοξενίας για τους επισκέπτες μας. 

Πόσο σημαντικό είναι λοιπόν να έχεις μια δυνατή ομάδα που γνωρίζει πώς να δημιουργεί εμπειρίες και να πρωτοπορεί στην εστίαση και στη διασκέδαση;

Είναι η συνταγή της επιτυχίας. Τίποτα δεν θα μπορούσε να συμβεί, χωρίς τους συνεργάτες μου και στo πλαίσιo μιας τέτοιας δουλειάς πρέπει να είσαι ομαδικός παίκτης. Από το πιο νέο ως το πιο παλιό μέλος της ομάδας, θεωρώ πως όλοι έχουν να προσφέρουν, γι’ αυτό και η άποψη τους πάντα μετράει. Μια δεμένη ομάδα, μπορεί να λειτουργήσει σωστά και να αντιμετωπίσει πιθανά «προβλήματα», αφού επικοινωνούμε με τα «μάτια» και φυσικά έτσι δημιουργείται ένα οικείο και ευχάριστο κλίμα, αυτό της οικογένειας. 

Mohamed didee.gr 4

Πώς μπήκες στο χώρο του clubbing, αλλά και της εστίασης;

Ξεκίνησα το ταξίδι μου στο χώρο της εστίασης το 2018, στο “Hakkassan” της Μυκόνου. Πριν από αυτό, απασχολούμουν στο χώρο της ναυτιλίας, ως πραγματογνώμονας πλοίων, αλλά θυμάμαι από μικρό παιδί να με ιντριγκάρει ο χώρος αυτός. Μου άρεσε πάντα η μαγειρική και η δημιουργικότητα που απαιτείται για κάθε πιάτο, οι μυρωδιές, τα έντονα χρώματα, να βλέπω τον κόσμο να χορεύει και να περνάει καλά, η δυνατή μουσική, τα φώτα και τέλος σίγουρα η φιλοξενία, κάτι που μου έχει αποτυπωθεί υποσυνείδητα από πολύ μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια όπου η φιλοξενία ήταν πάντα βασικό χαρακτηριστικό της. Ήταν αναπόφευκτο να ασχοληθώ με αυτό που πραγματικά αγαπούσα. Στο χώρο του clubbing ήμουν από 18 ετών, όπου έπαιζα και έγραφα ηλεκτρονική μουσική. Ξεκινώντας τη μέρα μου το πρώτο πράγμα που κάνω πάντα είναι να βάλω μουσική, δυνατά. Μεγάλωσα με τη μουσική και τις μελωδίες. Παίζω κιθάρα, πιάνο και ντραμς. Με αυτές τις επιρροές θα μπορούσε να πει κανείς πως αναπόφευκτα η «μουσική με επέλεξε».

Νιώθω πως είμαι πολύ τυχερός γιατί έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι σε ένα χώρο που πραγματικά απολαμβάνω αυτό που κάνω κάθε στιγμή, κάθε μέρα. 

Με τι γνώμονα σχεδιάζεις τις νύχτες στο Island Athens Riviera; Ποιο είναι το όραμά σου και ποιο το όραμα του ομίλου;

Το όραμά μου είναι το “Island” να γίνει ένας top παγκόσμιος προορισμός clubbing και να εισχωρήσει δυναμικά στον χάρτη του international clubbing, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ίδιους τους Djs. Αυτή είναι και η σκέψη που καθοδηγεί τα σχέδιά μου για τις νύχτες μας, αλλά και πρωταρχική φιλοδοξία του “Island”. Μας αρέσουν οι προκλήσεις για αυτό και επιδιώκουμε να προσελκύσουμε κοινό με υψηλές απαιτήσεις. Το κοινό που θα ταξίδευε στην Ibiza ή στην Tulum για να δει τους αγαπημένους τους International Djs. Το “Island” συνδυάζει το σύγχρονο high-end nightlife με τo ελληνικό στοιχείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, τη θάλασσα και το νησιωτικό καλοκαιρινό vibe. Και αυτό είναι που ξεχωρίζει και κάνει τους διεθνείς, και μη, επισκέπτες, να βιώσουν την απόλυτη εμπειρία. 

Mohamed didee.gr 3

Σίγουρα έχεις μια θέση με αναρίθμητες προκλήσεις. Πώς τις διαχειρίζεσαι ως άνθρωπος; Είσαι εκείνος που θα μετατρέψει ακόμα και το αρνητικό σε θετικό;

Γενικά είμαι πολύ ψύχραιμος άνθρωπος και προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω όλα «με καθαρό μυαλό» και αποφεύγω τις εν θερμώ αποφάσεις. Ειδικά σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον που οι ανατροπές δεν παραλείπονται. Οι προκλήσεις μερικές φορές είναι και σημαντικές για την εξέλιξη. Επομένως, θα μπορούσα να πω, πως βασική μου επιδίωξη είναι να μετατρέπω τις πιθανά αρνητικές συνέπειες σε πιο θετικές, να βρίσκω πάντα λύσεις και να ξεπερνώ κάθε φορά τον εαυτό μου. 

Ποια είναι τα 3 εκείνα «συστατικά» που χρειάζεται μια βραδιά για να γίνει απογειωτική;

Κατά την γνώμη μου, μια επιτυχημένη βραδιά είναι εκείνη που χαρακτηρίζεται αρχικά από καλή μουσική, η οποία θα δημιουργήσει ένα ξεχωριστό vibe, που είναι και το δεύτερο απαιτούμενο συστατικό. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρεται είναι αρκετά ώστε να απογειώσουν μια βραδιά. Μιας και μιλάμε όμως για συστατικά, θα προσθέσω ακόμα ένα. Οι επισκέπτες μας που είναι λάτρεις του καλού φαγητού έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα world class ταξίδι γεύσεων μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας σε συνδυασμό με high-end international clubbing, τα οποία όλα αυτά μαζί συνδυαστικά χαρακτηρίζουν το “Island”.

1930667E A021 498D 8746 1D746599DF2F


IG: @Moed @Islandathensriviera

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR