Quantcast
sonoma house 1

Μεξικό: Το εντυπωσιακό Sonoma House στο λόφο Punta Gorda

Στην ακτή του Cabo San Lucas, το Sonoma House επαναπροσδιορίζει την έννοια της παραδοσιακής εξοχικής κατοικίας. Ακριβώς μπροστά στην παραλία, ως μια σύγχρονη όαση της ερήμου το σπίτι αποτελείται από μια σειρά από “κύβους”, ένα σύμπλεγμα κυβικών όγκων- για την επίτευξη ιδιωτικότητας των επισκεπτών- που βρίσκονται σε μια απόκρημνη πλαγιά.

Οι τσιμεντένιες προσόψεις τους έχουν επενδυθεί με μια αμμώδη απόχρωση για να εναρμονιστούν με το φυσικό τοπίο της Baja California Sur.

Οι εσωτερικοί του τοίχοι αντιγράφουν το εξωτερικό με μια ουδέτερη παλέτα, ενώ τα γυάλινα πάνελ, από το δάπεδο ως την οροφή, προσφέρουν θέα στη Θάλασσα του Cortez.

Εσωτερικά, υπάρχουν στοχευμένα διαμορφωμένοι φαρδιοί χώροι με μεγάλη πρόσβαση στο φυσικό φως και στον αερισμό, με δάπεδα από σκυρόδεμα και έπιπλα που παρέχουν μια αίσθηση ουδετερότητας και ανθεκτικότητας.

Δεδομένου ότι η τοποθεσία είναι μακριά από την ηλεκτρική υποδομή του San José del Cabo, ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας εκτός δικτύου καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των ιδιοκτητών.

Οι χώροι διαβίωσης επεκτείνονται μέχρι και έξω, σε μια βεράντα μπροστά στον ωκεανό, όπου μια πισίνα, ένα τζακούζι και ένα τζάκι μοιάζουν να ατενίζουν το μαγευτικό τοπίο όπου η έρημος γίνεται θάλασσα.

sonoma house 2 sonoma house 3 sonoma house 4 sonoma house 5 sonoma house 6

Φωτογραφίες| Rachael Mann, Apertura Arquitectónica / Roca Arquitectos

Source | Uncrate

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR