Quantcast
lisboeta interior 1

Lisboeta: Το εστιατόριο του χαρισματικού Nuno Mendes στο Λονδίνο

Ο βραβευμένος σεφ Nuno Mendes με τα αστέρια Michelin τόσο στο Mãos όσο και στο Viajante, κατάφερε να φέρει την ατμόσφαιρα της Λισαβόνας στο Lisboeta (μια επιστολή αγάπης προς τη Λισαβόνα, έχει πει ο ίδιος), στη συνοικία Fitzrovia του κεντρικού Λονδίνου.

Το πορτογαλικό εστιατόριο καταλαμβάνει ένα τριώροφο αρχοντικό στα μισά της οδού Charlotte.

Ο Mendes ανέθεσε στον αρχιτέκτονα φίλο του João Guedes Ramos να μεταμορφώσει το εσωτερικό του. Ασβεστωμένοι τοίχοι, εκτεθειμένα τούβλα, ξύλο, πράσινα και μπλε χρώματα αποτελούν τον καμβά, με τον Ramos να αναδημιουργεί την αισθητική των παραδοσιακών καταστημάτων της πορτογαλικής πρωτεύουσας  με λεπτομέρειες όπως το σκούρο ξύλινο ντουλάπι, σε στυλ παλιού φαρμακείου.

Στο ισόγειο υπάρχει ένα κομψό ασβεστολιθικό μπαρ, πλαισιωμένο με σκαμπό από καφέ δέρμα μόκα και  βάση από όμορφες ριγέ ξύλινες πλάκες σε σκοτεινούς, εκκεντρικούς κυματισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί πορτογαλικά υλικά στους εσωτερικούς χώρους του εστιατορίου, με ασβεστόλιθο Sintra για το μπαρ ενώ το πλακόστρωτο δάπεδο είναι κατασκευασμένο από τεχνίτες στη Λισαβόνα, τοποθετημένο ώστε να θυμίζει το ιστορικό τοπίο της πόλης.

220311 Lisboeta1041 003 V2 HiRes

Στο επάνω επίπεδο υπάρχει ένας μεγάλος φεγγίτης, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή τα οποία προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στο δρόμο, για όσους απολαμβάνουν το γεύμα τους στην τραπεζαρία.

Η συλλογή έργων τέχνης του Mendes –ένα μείγμα ανερχόμενων και καταξιωμένων Πορτογάλων καλλιτεχνών–κοσμεί τους τοίχους με την παρουσία της Πορτογαλικής πρωτέυουσας να είναι παραπάνω από εμφανής με τις αποβάθρες, τις ακτές και τους ανθρώπους της- ενώ το μενού εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στους ρυθμούς της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

lisboeta interior 1 220311 Lisboeta0415 032 HiRes 220311 Lisboeta8675 036 HiRes

Πάνω από 100 πορτογαλικά κρασιά, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα που παράγονται στην περιοχή της Λισαβόνας, είναι διαθέσιμα με το κάτω ισόγειο να αναμένεται να ανοίξει τον Απρίλιο ως «Adega» ή premium κάβα κρασιών.

220311 Lisboeta4895 048 HiRes

30 Charlotte Street, Λονδίνο, W1T 2NG

Source | The Spaces

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR