ravi handa chalet pic bois architecture dezeen 2364 col 33 1704x1136 1

Ο αρχιτέκτονας Ravi Handa & το νέο Woodpecker Cottage στην εξοχή του Μόντρεαλ

Ο σχεδιασμός του ξύλινου αυτού εξοχικού σπιτιού του αρχιτέκτονα με έδρα το Μόντρεαλ, Ravi Handa, είναι τόσο προσεγμένος που το κάνει να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από το μέγεθός του. Ολοκληρώθηκε πέρυσι ενώ σχεδιάστηκε για να μεγιστοποιήσει τον χώρο διαβίωσης σε έναν χώρο σχετικά μικρό, μόλις 139 τετραγωνικών μέτρων.

Το Chalet Pic-Bois (Woodpecker Cottage), όπως ονομάζεται, είναι ντυμένο με κέδρο εξωτερικά και παρά το μέγεθός του, ο αρχιτέκτονας κατάφερε να συμπεριλάβει στους εσωτερικούς χώρους τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και μια σάουνα.

Βρίσκεται κοντά στη λίμνη Brome, έναν δημοφιλή προορισμό για σκι και πεζοπορία έξω από το Μόντρεαλ.

chalet pic bois ravi handa architect hero

Το ισόγειο περιλαμβάνει παιδικό υπνοδωμάτιο, μπάνιο και σάουνα, καθώς και ενιαία κουζίνα, καθιστικό και τραπεζαρία που ανοίγει σε αίθριο στη νοτιοδυτική γωνία του κτιρίου. Η κύρια κρεβατοκάμαρα μέσω της εσωτερικής της βεράντας, έχει θέα στο καθιστικό ενώ οι θολωτές οροφές δίνουν στο σπίτι μια αίσθηση καθεδρικού ναού.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους ο Handa έκανε τους εσωτερικούς χώρους να μοιάζουν πιο ευρύχωροι ήταν η κατασκευή του κύριου χώρου διαβίωσης με διπλό ύψος, με τον οποίο οπτική επαφή έχει η κύρια κρεβατοκάμαρα η οποία είναι χτισμένη στον ημιώροφο. Αυτή η διαμόρφωση κάνει και τα δύο δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα.

Η εσωτερική παλέτα περιλαμβάνει ξύλο, ουδέτερους και μαύρους τόνους ολοκληρώνοντας το σχέδιο, δημιουργώντας έτσι μια ήρεμη ατμόσφαιρα για αυτό το απομονωμένο καταφύγιο.

ravi handa chalet pic bois architecture dezeen 2364 col 22

“Οι σανίδες λεύκας που καλύπτουν την οροφή είναι ορατές σε κάθε δωμάτιο στον επάνω όροφο.”, δήλωσε ο Handa στο Dezeen. “Αυτό δημιουργεί μια αρμονία μεταξύ των δωματίων, ενώ τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα.”

Σε όλο το σπίτι, ο αρχιτέκτονας φρόντισε να εξασφαλίσει τη θέα του δάσους που το περιβάλλει. Στο σαλόνι για παράδειγμα μια γυάλινη γωνία δημιουργεί συνέχεια από το εσωτερικό προς το εξωτερικό.
Άλλα ανοίγματα είναι πιο μικρά, προσφέροντας παρ’ όλα αυτά θέα στους κόκκινους σφενδάμους που περιβάλλουν το σπίτι.

ravi handa chalet pic bois architecture dezeen 2364 col 80 ravi handa chalet pic bois architecture dezeen 2364 col 7 ravi handa chalet pic bois architecture dezeen 2364 col 21 ravi handa chalet pic bois architecture dezeen 2364 col 27 1704x1136 1

Φωτογραφίες | Maxime Brouillet
Source | Dezeen

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
overfinch heritage range rover 1
Heritage Field Edition Range Rover: Η ναυαρχίδα της βρετανικής Overfinch