Quantcast
the londoner hotel 1

Η ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική του Londoner Hotel στην εμβληματική πλατεία Leicester του Λονδίνου

Με 350 σουίτες σε στιλ σοφίτας να προσφέρουν μια ατμόσφαιρα σπιτιού και σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα το boutique hotel, The Londoner, είναι ένα ξενοδοχείο που διαφέρει.

Πρόκειται για το τελευταίο έργο του μεγαλύτερου συγκροτήματος βρετανικών ξενοδοχείων Edwardian Hotels London, το οποίο διαμορφώνει την κληρονομιά του West End, προσφέροντας ένα πολυτελές αστικό θέρετρο στην καρδιά της κινηματογραφικής περιοχής της πόλης.

Η επίπλωση έχει προσεχθεί σε σημείο τέτοιο που όλα τα έπιπλα έγιναν κατά παραγγελία ενώ σύγχρονα έργα τέχνης κοσμούν πολλά σημεία του, από το lobby εώς τον 16ο όροφο, προσδίδοντας ζωή και χαρακτήρα στο ξενοδοχείο.

Από αρχιτεκτονικής άποψης, η εστίαση στο ύψος και το βάθος βρέθηκε στο επίκεντρο της σχεδιαστικής διαδικασίας, επιδιώκοντας  να δημιουργηθεί ένα σήμα κατατεθέν για τη γειτονιά.

Το κορυφαίο “κομμάτι” του ξενοδοχείου είναι το διώροφο Tower Penthouse στολισμένο με μάρμαρο Calacatta Tucci, μπανιέρα Apaiser και γλυπτά από διεθνείς καλλιτέχνες.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στο The Residence – τρεις αποκλειστικούς χώρους για να συγκέντρωση και χαλάρωση -που περιλαμβάνουν πισίνα, γυμναστήριο, δύο ιδιωτικές αίθουσες προβολών και χώρο ευεξίας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης έξι μπαρ και εστιατόρια: ένα μείγμα από πρωτότυπα εστιατόρια – συμπεριλαμβανομένης μιας ταβέρνας και ενός σύγχρονου Ιαπωνικού lounge bar με βεράντα στον τελευταίο όροφο.

Οι άνθρωποι του Edwardian Hotels London συνεργάστηκαν με interior designers του Yabu Pushelberg, το αρχιτεκτονικό στούντιο Woods Bagot, μηχανικούς της Arup Associates και τον καλλιτέχνη Ian Monroe για να ζωντανέψουν την ιδέα του The Londoner.

the londoner hotel 2 the londoner hotel 4 the londoner hotel 5lond5 lond4 lond3 lond2 lond1

Φωτογραφίες: Andrew Beasley / The Londoner
Source | Uncrate

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR