Quantcast
LEAH1

To άγονο τοπίο της δυτικής Αυστραλίας μέσα από το φακό της Leah Kennedy

Η φωτογράφος από την Αυστραλία αποφάσισε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο Cessna 210 με σκοπό να δημιουργήσει αυτή την υπέροχη σειρά που ονομάζεται “Salis”, για την οποία πέταξε πάνω από την πόλη του Περθ και τη λίμνη Μουρ.

Το αυστραλιανό τοπίο είναι αρχαίο, μοναδικό, σκληρό και άγονο. Αυτή η σειρά εξερευνεί τοπία της Αυστραλίας από τις ακτές έως τη βαθιά ενδοχώρα με ένα βασικό στοιχείο… το αλάτι. Το χρώμα, η ποικιλομορφία και οι ανθρωπογενείς επιρροές υπάρχουν σε πολλές μορφές που αλλάζουν από εποχή σε εποχή.

“Το αλάτι στην Αυστραλία έχει μετατραπεί σε περιβαλλοντικό πρόβλημα λόγω της αποψίλωσης της γηγενούς βλάστησης για γεωργικούς σκοπούς.”, λέει η Leah Kennedy.

“Σε ένα ήδη ξηρό τοπίο, η απομάκρυνση της -όποιας- βλάστησης προκαλεί την άνοδο των υπόγειων υδάτων, ωθώντας και το αλάτι στην επιφάνεια. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε μέρη της Δυτικής Αυστραλίας. Σε συνδυασμό με την αποψίλωση η οποία έχει επιταχυνθεί και επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά επιζήμιο για τη φυσική χλωρίδα και πανίδα. Αυτό αυξάνει την αλατότητα σε επικίνδυνα επίπεδα στις φυσικές πηγές νερού. Με αυτήν τη σειρά, ήθελα να μεταφέρω την αντίθεση μεταξύ αυτής της υποβάθμισης και της ομορφιάς του τοπίου”.

Σε ότι έχει να κάνει με τη διαδικασία και τη  επιλογή του μέσου (Cessna 210) αναφέρει:
“Σε αυτό το αεροπλάνο, οι πόρτες ανοίγουν συνήθως ή έχεις τη δυνατότητα ανοιχτού παραθύρου, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί η κάμερα έξω από το αεροπλάνο για καλύτερο αποτέλεσμα. Εδώ έχουμε ακολουθήσει το μονοπάτι των αρχαίων ποταμών στην περιοχή μεταξύ του Περθ και της λίμνης Μουρ, περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Περθ”.

LEAH13 LEAH14 LEAH12 LEAH11 LEAH10 LEAH9 LEAH8 LEAH7 LEAH6 LEAH5 LEAH4 LEAH3 LEAH2

Instagram| @leahkennedyphotography

Website| LK

Source| Fubiz

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR