Quantcast
Kartell Kartell by Laufen All Saints Spiegel 2000x2000 ID427976 7b88d5af4109731a2ef7e600ec2a6f4f 1

Kartell by Laufen: Η συνεργασία των δύο εταιρειών & η συλλογή με την εκλεπτυσμένη αισθητική

To ελβετικό brand Laufen και η ιταλική εταιρεία Kartell ένωσαν τη δημιουργικότητα και την αισθητική τους, το οποίο σαν αποτέλεσμα είχε τη δημιουργία μιας συλλογής ειδών για το μπάνιο όπως κεραμικά, έπιπλα, βρύσες και αξεσουάρ, η καμπάνια της οποίας φωτογραφηθηκε από δύο οραματιστές φωτογράφους που έχουν διαφορετικά στυλ και προσεγγίσεις.

Με την ονομασία Kartell by Laufen, η συλλογή περιλαμβάνει αντικείμενα που μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους για τη δημιουργία ιδιαίτερων χώρων, αγνοώντας τα παραδοσιακά σχέδια μπάνιου, όπως κεραμικούς νιπτήρες- ορθογώνιους και κυκλικούς-  και τουαλέτες, μπανιέρες και μπιντέ, διαφανή ράφια από πολυμερές υλικό, καθρέφτες και βάσεις σαπουνιών και οδοντόβουρτσας, μεταλλικές βρύσες, σκαμπό, λαμπτήρες.

Ο συνδυασμός διαφανών αντικειμένων και κεραμικών προϊόντων έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει αντίθεση, αλλά όλα τα κομμάτια ενοποιούνται από τα καθαρά φινιρίσματα και τις γεωμετρικές γραμμές τους.

Η πρώτη συνεργασία των δυο εταιριών κυκλοφόρησε το 2013, λανσάροντας τότε νέα χρώματα και φινιρίσματα. Η σειρά Kartell by Laufen επέστρεψε και επεκτάθηκε, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες των Oliver Helbig και Hugo Comte.
“Η υποδειγματική και λειτουργική ιταλική σχεδίαση ανταποκρίνεται στη βιομηχανική αυστηρότητα μιας κορυφαίας ελβετικής μάρκας κεραμικών, δημιουργώντας έτσι μια συλλογή που “σπάει” τα όρια και τα εμπόδια σε ότι έχει να κάνει με τον χώρο του μπάνιου. Ο νέος κατάλογος Kartell by Laufen προσφέρει μια πλήρη συλλογή για το μπάνιο, που χαρακτηρίζεται από την καινοτόμο χρήση του χρώματος, με βάση τη συνεργασία μεταξύ δύο εταιρειών σχεδιασμού, και οι δύο εξαιρετικές στους τομείς τους.”, εξήγησε εκπρόσωπος της Laufen.

Η συλλογή περιλαμβάνει έναν συνδυασμό κεραμικών προϊόντων μπάνιου και πολύχρωμων αξεσουάρ, τα οποία o Helbig έχει καταγράψει σε μινιμαλιστικό background επιδιώκοντας να δείξει ότι τα κομμάτια μπορούν να συνδυαστούν με διάφορους τρόπους.
Μαζί με την πιο παραδοσιακή αποτύπωση των προϊόντων από τον Oliver Helbig, η συλλογή φωτογραφήθηκε επίσης από τον φωτογράφο μόδας Hugo Comte για μια πιο πειραματική οπτική.
Στις φωτογραφίες του Comte, τα αντικείμενα από τη συλλογή μεταφέρονται και χρησιμοποιούνται από μοντέλα π.χ. σαν καθίσματα.

Όλοι οι νιπτήρες Kartell by Laufen είναι κατασκευασμένοι από λεπτό κεραμικό και διατίθενται σε χρώματα που κυμαίνονται από φωτεινό, κλασικό λευκό έως γυαλιστερό ή ματ μαύρο. Τα σκαμπό Max Beam είναι επίσης διαθέσιμα σε ποικιλία χρωμάτων, όπως διαφανές κεχριμπάρι, μπλε και γκρι.
Όπως τα σκαμπό, ο καθρέφτης All Saints, οι λαμπτήρες Rifly και τα ράφια με δυνατότητα αποθήκευσης Sound-Rack έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν σε όλους τους χώρους, όχι μόνο στα μπάνια.

www.kartellbylaufen.com / www.laufen.com

kartell by laufen bathroom products promotion dezeen 2364 sq 1 kartell by laufen bathroom products promotion dezeen 2364 col 0 1 kartell by laufen bathroom collection hugo comte dezeen 1704 col 0 1 kartell by laufen bathroom collection hugo comte dezeen 1704 col 3 1 kartell by laufen bathroom collection hugo comte dezeen 1704 col 2 1 kartell by laufen bathroom products promotion dezeen 2364 col 6 scaled 1 kartell by laufen bathroom products promotion dezeen 2364 col 15 scaled 1 kartell by laufen bathroom products promotion dezeen 2364 col 13 scaled 1

Source | Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR