Quantcast
didee x barbie14

#YouCanBeAnything: Φωτεινή Μπαγεώργου x Barbie doctor

Η διακεκριμένη δερματολόγος Φωτεινή Μπαγεώργου, γνωρίζει πως για να πετύχεις αυτό που έχεις ονειρευτεί, χρειάζεται πείσμα και σκληρή δουλειά. Δεν άφησε τους φόβους της να την επηρεάσουν ενώ μοιάζει να μη την απασχολεί η ανταγωνιστικότητα. Αντίθετα η διάθεση για αλληλεγγύη, που της δίδαξε μεταξύ άλλων και το παιχνίδι με την δική της Barbie, έχει γίνει η αρετή που επιδιώκει να υιοθετεί. Η ίδια δηλώνει πως: Όταν βλέπεις μόνο εσένα και το στόχο… You Can Be Anything!

 

Η Φωτεινή εμπνέεται από τη Barbie Γιατρό.

Barbie x DIDEE.GR4 1

Σε ποια ηλικία απέκτησες την πρώτη σου barbie; Τι θυμάσαι από εκείνη τη μέρα;
Ήμουν 5 ετών και θυμάμαι ότι δεν έμοιαζε με καμία άλλη κούκλα από αυτές που είχα και είχα πολλές . Μου είχαν κάνει φοβερή εντύπωση τα μαλλιά της , με τα οποία στη συνέχεια πειραματίστηκα… ανεπιτυχώς…  

Τι συναισθήματα σου δημιουργούσε το παιχνίδι με την barbie σου;
Ήταν η φίλη μου, και ταυτόχρονα ήταν και ο συνδετικός κρίκος με τις φίλες μου τις οποίες περίμενα πως και πως. Ήταν μια ιεροτελεστία με όλα αυτά τα αξεσουάρ που ανέπτυξε αισθήματα αγάπης και φροντίδας και παρόλο που δεν είναι ομαδικό παιχνίδι ανέδειξε με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο  την αξία της παρέας ….

Μίλησέ μας για τα παιδικά σου όνειρα. Ποιο ήταν το μεγαλύτερό σου όνειρο; Κατάφερες να το πραγματοποιήσεις;
Το μεγαλύτερο μου όνειρο ήταν να κάνω κάτι σημαντικό για μένα και τους γύρω μου, να είμαι περήφανη για μένα, να μη γυρίσω το κεφάλι μου πίσω και στεναχωρηθώ   . Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω γιατρός και μάλιστα το πρώτο μου πλαστικό στηθοσκόπιο ήταν πολύ μεγαλύτερο από την barbie μου. Δούλεψα και δουλεύω πολύ σκληρά γι’ αυτό και είχα τη στήριξη της οικογένειας μου πράγμα για το οποίο είμαι ευγνώμων . Έγινα δερματολόγος  και δεν έχω ξυπνήσει ποτέ και να πω δε θέλω να πάω στη δουλειά . Οπότε στην ερώτησή σου θα σου απαντήσω ένα μεγάλο ναι !

Τι σημαίνει δύναμη για εσένα; Από που αντλείς τη δική σου δύναμη;
Δύναμη είναι να ξεπερνάς τους φόβους σου , να αγνοείς τις φωνές εσωτερικές και εξωτερικές που σου φωνάζουν δεν μπορείς , δύναμη είναι να κάνεις το πρώτο βήμα… Είμαι ένας βαθιά πειθαρχημένος άνθρωπος και πιστεύω ότι ο αυτοέλεγχος είναι μια τεράστια μορφή δύναμης . Σου δίνει τη δυνατότητα να αντιδράς ψύχραιμα και τότε συνήθως παίρνεις τις σωστές αποφάσεις . Δύναμη είναι οι φίλοι και η οικογένεια μας. Είναι για μένα και το χαμόγελο της αδερφής μου που συναντάω κάθε πρωί στο παρκινγκ πριν φύγω για τη δουλειά και ξέρω πως όλα θα πάνε καλά ό,τι και να γίνει ….

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το επάγγελμα που κάνεις σήμερα και τι έχεις αποκομίσει από την πορεία σου ως τώρα;
Ήθελα πάντα να γίνω γιατρός και ειδικά να ασχοληθώ με το δέρμα . Ήταν μια πορεία πολύ δύσκολη με τρομερές εντάσεις και ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον . Προέρχομαι από μια επαρχιακή πόλη και ήξερα δίνοντας πανελλήνιες ότι από ολόκληρο το νομό  στην ιατρική περνάνε με την πρώτη 2-3  άτομα από όλα τα σχολεία και τα κατάφερα. Στη συνέχεια ήρθα στην Αθήνα χωρίς να ξέρω κανέναν και κατάφερα να γίνω αυτή που είμαι σήμερα και καθημερινά προσπαθώ να βελτιώνομαι . Την κλινική μας Forbetterskin  επισκέπτεται καθημερινά ένας μεγάλος όγκος ασθενών που υποδέχομαι προσωπικά και με πολύ αγάπη. Το δέρμα το αγαπώ. Είμαι δερματολόγος βαθιά στην καρδιά, δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο.

didee x barbie5

Υπήρξε στιγμή στη ζωή σου που αισθάνθηκες πως δε θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις κάποιο όνειρό σου;
Ναι πολλές φορές , αλλά δε σκέφτηκα ούτε μια φορά να εγκαταλείψω. Θα δοκίμαζα ότι και να γινόταν. Και δε βγήκα χαμένη. Άλλωστε το 90 αν όχι το 100 % των φόβων μας δε θα συμβούν ποτέ.

Tι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη καθημερινά για να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που προκύπτουν;
Σε επαγγελματικό επίπεδο πιστεύω ότι η γνώση είναι δύναμη οπότε προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερη. Επίσης θεωρώ ότι με βοηθούν πολύ οι επικοινωνιακές μου δεξιότητες, επικοινωνώ καλά με τους ανθρώπους . Το πιο σημαντικό όμως είναι πως έχω  μια υπέροχη οικογένεια, πιστούς φίλους και καταπληκτικούς συνεργάτες . Όπου και να κοιτάξω γύρω μου υπάρχει μια αγκαλιά για μένα. Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό;

Το παιχνίδι με τις κούκλες έχει αποδεδειγμένα διαπιστωθεί ότι βοηθά στο να αναπτυχθούν οι κοινωνικές δεξιότητες ενός παιδιού. Πιστεύεις πως το παιχνίδι με τις barbie σου σε έχει βοηθήσει να αναπτύξεις την ενσυναίσθηση και την κοινωνικότητά σου;
Δημιούργησε ένα πρότυπο συμπεριφοράς . Η Barbie δεν ήταν ποτέ μόνη της. Περίμενε τις φίλες της και εγώ τις δικές μου . Οι Barbie μας πήγαιναν βόλτα , έβγαιναν για καφέ, για ψώνια , και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα προηγούμενο αφού μεγαλώνοντας  γίναμε εμείς εκείνες οι Barbie. Δημιουργήθηκε μια αγαπημένη συνήθεια που καλλιέργησε την αξία της φιλίας μεταξύ γυναικών . Μέσω της συναναστροφής αυτής  η ανταγωνιστικότητα έδωσε τη θέση της στην αλληλεγγύη. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι τα έχεις πρώτα καλά με τον εαυτό σου και πιστεύω ότι η κουβεντούλα με την barbie  βοήθησε πολύ σε αυτό.

H Barbie έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα brand που πρεσβεύει παγκοσμίως τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο χώρο της κούκλας, προάγοντας έτσι το σεβασμό απέναντι στην ποικιλομορφία. Πως σου φαίνεται αυτό;
Η barbie ήταν πρωτοπόρος και θυμάμαι όταν πρωτοείδα αυτές τις φοβερές κούκλες που υμνούν τη διαφορετικότητα αναρωτήθηκα ποια λαμπρά μυαλά κρύβονται πίσω από αυτό . Αν θες να σου καταθέσω τη δική μου εμπειρία γιατί λόγω της ειδικότητας μου έρχομαι πολύ συχνά σε επαφή με τη διαφορετικότητα αυτό που λέω στους ασθενείς μου πχ με λεύκη είναι ότι όσο και αν ψάξεις δε θα βρεις κανέναν με την ίδια εικόνα στο δέρμα . Αυτό είναι μοναδικό , οι υπόλοιποι είμαστε ίδιοι. Και αυτό ισχύει.

#Barbie
#YouCanBeAnything

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR