Quantcast
Barbie x didee.gr covers4

#YouCanBeAnything: Μαίρη Καλύμνου x Barbie Traveler

H αυθεντική της ομορφιά πηγάζει κυρίως από το χαμόγελο και την αισθητική της. Η πολυσχιδής -VIP Αεροσυνοδός & traveler- Μαίρη Καλύμνου, ξεπέρασε τα καθιερωμένα πρότυπα ομορφιάς αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Μέσω του –εξαιρετικού της project- Pintolife προωθεί την ανάδειξη και συνάμα την αποδοχή της διαφορετικότητας. Άλλωστε από πολύ μικρή η ίδια μαγευόταν από οτιδήποτε το ιδιαίτερο και διαφορετικό. Σαν πολίτης του κόσμου έχει μάτια και καρδιά ανοιχτά στο διαφορετικό και η συνάντηση με την δική της Barbie, δεν μπόρεσε παρά να αποτελέσει ένα ακόμη δίδαγμα ότι η ομορφιά του καθενός είναι ξεχωριστή. Η ίδια δηλώνει πως: Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου…You Can Be Anything!

 

Η Μαίρη Καλύμνου συνδέεται με την Barbie Traveler.

Barbie x DIDEE.GR7

Σε ποια ηλικία απέκτησες την πρώτη σου barbie; Τι θυμάσαι από εκείνη τη μέρα;
Την πρώτη μου Barbie την απέκτησα σε μικρή ηλικία, καθώς έπαιζα με τις κούκλες της μεγαλύτερης αδερφής μου και το συναίσθημα μου ήταν πολύ οικείο από πολύ νωρίς. Μου άρεσε να επεξεργάζομαι τις κούκλες της αδερφής μου, να παίζω μαζί τους και να τα κάνω όλα αυτά πολλές φορές κρυφά από αυτήν. Ήταν κάτι σαν το δικό μου μυστικό. Ώσπου απέκτησα τη δική μου πρώτη Barbie, μία μελαχρινή κούκλα με μαλλιά ως τον αστράγαλο. Το συναίσθημα ήταν άκρως πρωτόγνωρο γιατί μέχρι εκείνη τη μέρα όλες οι κούκλες ήταν στα μάτια μου ξανθιές. Εκείνη τη μέρα ξεκίνησα να γνωρίζω το διαφορετικό.

Τι συναισθήματα σου δημιουργούσε το παιχνίδι με την barbie σου;
Συναισθήματα τρυφερότητας, συντροφικότητας, αγάπης. Είχα βαθιά σχέση με τις κούκλες μου. Ήταν για πολλά χρόνια οι καλύτερές μου φίλες.

Μίλησέ μας για τα παιδικά σου όνειρα. Ποιο ήταν το μεγαλύτερό σου όνειρο; Κατάφερες να το πραγματοποιήσεις;
Μεγαλωμένη σε ένα μικρό χωριό, πάντοτε ονειρευόμουν για μένα κάτι διαφορετικό. Δε μπορούσα να το προσδιορίσω, ωστόσο από παιδί με μαγνήτιζε το παράξενο, το ιδιαίτερο, το κάτι άλλο από αυτό που έχω. Έτσι γεννήθηκαν μέσα μου όμορφα συναισθήματα φυγής, να βγω από αυτό που ζω και να γνωρίζω τον κόσμο. Κανένα μέρος δεν είναι αρκετά μεγάλο για εμένα και αυτό που το έδειξαν τα ταξίδια. Κατάφερα να πραγματοποιήσω το μεγαλύτερο παιδικό μου όνειρο: να νιώθω ξεχωριστή, πολίτης του κόσμου με μάτια και καρδιά ανοιχτά στο διαφορετικό.

Τι σημαίνει δύναμη για εσένα; Από πού αντλείς τη δική σου δύναμη;
Δύναμή μου ήταν πάντα στη ζωή μου οι άνθρωποι που πίστευαν σε εμένα. Η οικογένειά μου ήταν πάντα η δική μου δύναμη, η ασφάλειά μου και η μόνη άξια σταθερά στη ζωή μου. Όσο μεγαλώνω εκπαιδεύομαι να αντλώ δύναμη από τον ίδιο μου τον εαυτό και να αντιμετωπίζω ανεξάρτητη όλες τις προκλήσεις – έχοντας μέσα μου την αγάπη των δικών μου ως στήριγμα.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το επάγγελμα που κάνεις σήμερα και τι έχεις αποκομίσει από την πορεία σου ως τώρα;
Το επάγγελμα αεροσυνοδός ήρθε στη ζωή μου, χωρίς ουσιαστικά να το επιλέξω. Εμφανίστηκε στη ζωή μου η επιλογή και την άρπαξα. Άλλαξα τη ζωή μου για πάντα το Μάιο του 2006, όταν απογειώθηκα για να γνωρίσω τον κόσμο. Τα ταξίδια υπήρξαν το καλύτερο πανεπιστήμιο της ζωής μου και δε θα μπορούσα ποτέ να αποκτήσω την παιδεία και την κουλτούρα που έχω πια, εάν δεν είχα γυρίσει σε όλο τον κόσμο. Έχω αποκομίσει εμπειρίες μοναδικές και νιώθω πως έχω ζήσει 100 ζωές σε μία ήδη. Μόνο το ταξίδι θα μπορούσε να με διαμορφώσει έτσι σαν άνθρωπο.

Barbie x DIDEE.GR21

Υπήρξε στιγμή στη ζωή σου που αισθάνθηκες πως δε θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις κάποιο όνειρό σου;
Υπήρξαν στιγμές που πρακτικά αισθανόμουν πως ίσως και να μη μπορέσω να καταφέρω αυτό που θέλω. Πάντοτε ωστόσο τα κατάφερνα και συνεχίζω να πιστεύω στη δύναμη της θέλησης. Κατάφερα να πραγματοποιήσω όνειρα που δε φανταζόμουν πως έχω και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μη ζητάω πολλά στη ζωή μου.

Το παιχνίδι με τις κούκλες έχει αποδεδειγμένα διαπιστωθεί ότι βοηθά στο να αναπτυχθούν οι κοινωνικές δεξιότητες ενός παιδιού. Πιστεύεις πως το παιχνίδι με τις barbie σου σε έχει βοηθήσει να αναπτύξεις την ενσυναίσθηση και την κοινωνικότητά σου;
Το παιχνίδι με τις κούκλες υπήρξε για μένα μία πολύ σημαντική περίοδος της ζωής μου. Είμαι ένας άνθρωπος με βαθιά ενσυναίσθηση, νιώθω συμπόνοια και κατανοώ τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου και είμαι απολύτως βέβαιη, πως το παιχνίδι με βοήθησε να αναπτύξω αυτές τις σημαντικές δεξιότητες σωστά και στο σωστό χρόνο. Σαν παιδί έμαθα να μοιράζομαι, να κοινωνικοποιούμαι, να είμαι δημιουργική, να χρησιμοποιώ τη φαντασία μου, να αποκτώ αισθητική και όλα αυτά μέσα από το παιχνίδι μου με τις κούκλες.

H Barbie έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα brand που πρεσβεύει παγκοσμίως τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο χώρο της κούκλας, προάγοντας έτσι το σεβασμό απέναντι στην ποικιλομορφία. Πως σου φαίνεται αυτό;
Εξαιρετικά σημαντικό και χαίρομαι πολύ που ένα brand με αυτή την εμβέλεια και δυναμική, έχει αφοσιωθεί στην εξάλειψη της ανισότητας. Ο κόσμος έχει μάθει να δημιουργεί πρότυπα και να βάζει τους ανθρώπους σε κουτιά, να ακολουθεί νόρμες, να υποστηρίζει τα στερεότυπα. Είναι επομένως εξαιρετικό να υπάρχει γύρω μας και ειδικά γύρω από τα παιδιά, ένα περιβάλλον συμπερίληψης και αποδοχής της διαφορετικότητας.

#Barbie
#YouCanBeAnything

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR