Quantcast
Barbie x didee.gr covers7

#YouCanBeAnything: Η Rachel Owiti x Black Barbie

Μέσα από την έντονη παρουσία της στον χώρο του blogging -τον οποίο με την ξεχωριστή προσωπική της αισθητική τον κάνει να μοιάζει ιδιαίτερος και εκλεπτυσμένος- η Rachel Owiti αποσαφηνίζει την αξία του να κυνηγάς τα όνειρά σου και να διεκδικείς όλα όσα σε κάνουν ευτυχισμένη. 

Η Rachel aπό το 2014  διατηρεί το προσωπικό της blog και η πορεία της -σταδιακά ανοδική- την έχει κατατάξει σε μια περσόνα που αποπνέει σιγουριά και επιδίωξη συνεχούς εξέλιξης, κάτι που την κάνει να ταυτίζεται με έναν τρόπο αβίαστο με το #YouCanBeAnything μήνυμα της Barbie. Η ίδια δηλώνει πως: Όταν πραγματικά πιστεύεις στον εαυτό σου… μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι.

 

Η Rachel συνδέεται με την Black Barbie.

Barbie x DIDEE.GR16

Σε ποια ηλικία απέκτησες την πρώτη σου barbie; Τι θυμάσαι από εκείνη τη μέρα;
Ήμουν πολύ μικρή. Παίζει να ήμουν 2 περίπου. Αυτό το ξέρω γιατί έχω φωτογραφία που είμαι με τον πατέρα μου να παίζουμε με μια κουκλίτσα Barbie. Δεν θυμάμαι τίποτα από αυτή την μέρα αλλά στη φωτογραφία είμαι χαμογελαστή όποτε χαρούμενη θα ήμουν.

Τι συναισθήματα σου δημιουργούσε το παιχνίδι με την Barbie σου;
Όταν έπαιζα με τις Barbie μου χανόμουν στο δικό μου ωραίο κόσμο που είχα δημιουργήσει στο μυαλό μου. Χαιρόμουν πολύ γιατί μπορούσα να φτιάξω ότι σενάριο φανταζόμουν. Δεν υπήρχε όριο στο creativity και αυτό με ενθουσίαζε πολύ γιατί είμαι δημιουργικό άτομο. Μπορούσα να είμαι (μέσω της Barbie) ό,τι ήθελα.

Μίλησέ μας για τα παιδικά σου όνειρα. Ποιο ήταν το μεγαλύτερό σου όνειρο; Κατάφερες να το πραγματοποιήσεις;
Ήθελα να γίνω δυναμικό πρότυπο όπως γιατρός, επιστήμονας, αστροναύτης. Πάντα άκουγα από αγόρια ότι τέτοια επαγγέλματα είναι μόνο για άντρες οπότε ήθελα να πάω κόντρα σε αυτό το στερεότυπο. Μπήκα στις επιστήμες τελικά και τελείωσα γεωλόγος. Ένα ακόμη παιδικό όνειρο που είχα ήταν να δω όλες τις «γωνιές» του κόσμου. Έχω κάνει αρκετά ταξίδια και θα συνεχίσω να τα κάνω όσο ζω.

Τι σημαίνει δύναμη για εσένα; Από που αντλείς τη δική σου δύναμη;
Δύναμη είναι να ξέρεις ποια είσαι, τι θέλεις και να μένεις πίστη στα όνειρα και στους στόχους σου. Δεν αφήνεις τίποτα και κανέναν να σε επηρεάσει. Have a positive attitude towards life.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το επάγγελμα που κάνεις σήμερα και τι έχεις αποκομίσει από την πορεία σου ως τώρα;
Δεν είναι κάτι που επέλεξα συνειδητά. Η ζωή κάπως με έσπρωξε προς τα εκεί και χαίρομαι πολύ που έγινε έτσι . Αυτό που έχω μάθει είναι να έχεις αυτοπεποίθηση , Δεν είναι το παν να έχεις ωραίο πρόσωπο και σώμα. Πρέπει να έχεις και καλό χαρακτήρα. Ο χώρος της μόδας αν και glamorous χρειάζεται να έχεις και γερά νεύρα.

Barbie x DIDEE.GR1

Υπήρξε στιγμή στη ζωή σου που αισθάνθηκες πως δε θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις κάποιο όνειρό σου;
Έχω μάθει από μικρή να μην τα βάζω κάτω όσο δύσκολα και να φαίνονται τα πράγματα εκείνη την στιγμή. Μπορεί να είχα κάποιες αμφιβολίες ή αρνητικές σκέψεις αλλά πάντα επιμένω μέχρι να καταφέρω αυτό που θέλω. Δεν συμβιβάζομαι με κάτι λιγότερο.

Tι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη καθημερινά για να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που προκύπτουν;
Τείνω να είμαι πιο αισιόδοξη σαν άνθρωπος γενικά. Προσπαθώ να βλέπω τα καλά σε όλα οδό άσχημα και να είναι. Είμαι επισης τυχερή και έχω και κοντινά άτομα/οικογένεια που είναι πάντα εκεί για μένα και αυτό επίσης μου δίνει δύναμη. Και τέλος πιστεύω σε εμένα και τις δυνατότητες μου.

Το παιχνίδι με τις κούκλες έχει αποδεδειγμένα διαπιστωθεί ότι βοηθά στο να αναπτυχθούν οι κοινωνικές δεξιότητες ενός παιδιού. Πιστεύεις πως το παιχνίδι με τις barbie σου σε έχει βοηθήσει να αναπτύξεις την ενσυναίσθηση και την κοινωνικότητά σου;
Ναι, φυσικά! Πάντα ήθελα να μοιράζομαι τις κούκλες μου με κάποιον. Πότε δεν μου άρεσε να παίζω μόνη μου και έτσι με αυτό το τρόπο συναναστρεφόμουν με άλλα παιδιά ή την αδερφή μου ώστε το παιχνίδι να γινόταν ακόμα πιο ενδιαφέρον.

H Barbie έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα brand που πρεσβεύει παγκοσμίως τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο χώρο της κούκλας, προάγοντας έτσι το σεβασμό απέναντι στην ποικιλομορφία. Πως σου φαίνεται αυτό;
Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί. Εγώ μεγαλώνοντας δεν είχα μια Barbie πρότυπο που να μου μοιάζει. Και αυτό με στεναχωρούσε . Όποτε χαίρομαι που πλέον υπάρχουν τόσες  κούκλες που η καθεμία να αντιπροσωπεύει την διαφορετικότητα και την ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου, κοριτσιού. Δεν αισθάνεσαι πλέον ότι πρέπει να ανήκεις σε συγκεκριμένο πρότυπο. Celebrating diversity in all its forms. 

#Barbie
#YouCanBeAnything

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR