Quantcast
Barbie x didee.gr covers1

#YouCanBeAnything: Έφη Δήμα x Barbie Yogi

Για την inspiring yoga instructor, Έφη Δήμα, το να ακολουθήσει τη ροή της ζωής χωρίς φόβο, αποτέλεσε κομβικό σημείο για την πορεία της. Αγαπά την ηρεμία και τη δοτικότητα, αρετές που άρχισε να καλλιεργεί από τότε που ήταν ακόμα παιδί. Η επαφή με την δική της Barbie της επιβεβαίωσε ότι το αγαπημένο της παιχνίδι δε σταματά να εξελίσσεται δημιουργώντας αυθεντικούς χαρακτήρες, με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας. Η ίδια δηλώνει πως: Όταν πιστέψεις στον εαυτό σου…You Can Be Anything!

 

Η Έφη συνδέεται με τη Barbie Yogi.

Barbie x DIDEE.GR13

Σε ποια ηλικία απέκτησες την πρώτη σου barbie; Τι θυμάσαι από εκείνη τη μέρα;
Πρέπει να ήμουν 4-5 χρονών! Ήταν η Barbie της αδερφής μου που πλέον περνούσε στα χέρια μου. Η απόλυτη ευτυχία για εκείνη την ηλικία!

Τι συναισθήματα σου δημιουργούσε το παιχνίδι με την barbie σου;
Ευθύνη, χαρά, ελαφρότητα, το συναίσθημα  του να μάθω να μοιράζομαι!

Μίλησέ μας για τα παιδικά σου όνειρα. Ποιο ήταν το μεγαλύτερό σου όνειρο; Κατάφερες να το πραγματοποιήσεις;
Το μεγαλύτερο μου όνειρο ήταν να πετάω, να πάω ενάντια στην βαρύτητα. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω στα αλήθεια. Αλλά έχω φτάσει όσο πιο κοντά σε αυτό γίνεται. Έχω μάθει να μην χρειάζομαι τα πόδια μου για να στέκομαι στην γη!

Τι σημαίνει δύναμη για εσένα; Από που αντλείς τη δική σου δύναμη;
Η δύναμη για μένα είναι η έλλειψη του φόβου. Ακόμα καλύτερα η συρρίκνωση του φόβου διότι ο φόβος υπάρχει. Ο μόνος τρόπος για να μειώσεις τον φόβο είναι να μπορέσεις να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν φοβάσαι. Κι αυτό μπορείς μόνο εσύ να το κάνεις. Επομένως την δύναμη μου την αντλώ από εμένα!

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το επάγγελμα που κάνεις σήμερα και τι έχεις αποκομίσει από την πορεία σου ως τώρα;
Δεν ήταν συνειδητή απόφαση. Η γιόγκα ήρθε στην ζωή μου και με μάγεψε. Σιγά σιγά τα άφησα όλα για εκείνη. Αφέθηκα στην ροή της ζωής και με έφερε ως εδώ! Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά!

Υπήρξε στιγμή στη ζωή σου που αισθάνθηκες πως δε θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις κάποιο όνειρό σου;
Υπήρξαν αρκετές φορές σε μικρότερη ηλικία. Αλλά όπως σου είπα και παραπάνω ο φόβος είναι αδυναμία. Το μόνο που καταφέρνεις με τον φόβο είναι να κρατάς την ζωή σου σε παύση. Ελευθερώσου από φόβους κι ανασφάλειες και ζήσε την ζωή! Μια είναι!

Barbie x DIDEE.GR18

Tι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη καθημερινά για να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που προκύπτουν;
Ο ήλιος, η μουσική, η φύση, και η ευγένεια!

Το παιχνίδι με τις κούκλες έχει αποδεδειγμένα διαπιστωθεί ότι βοηθά στο να αναπτυχθούν οι κοινωνικές δεξιότητες ενός παιδιού. Πιστεύεις πως το παιχνίδι με τις Barbie σου σε έχει βοηθήσει να αναπτύξεις την ενσυναίσθηση και την κοινωνικότητά σου;
Σαφώς. Το παιδί μαθαίνει να μοιράζεται, καλλιεργεί την φαντασία του, και αναπτύσσει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του.

H Barbie έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα brand που πρεσβεύει παγκοσμίως τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο χώρο της κούκλας, προάγοντας έτσι το σεβασμό απέναντι στην ποικιλομορφία. Πως σου φαίνεται αυτό;
Μου φαίνεται υπέροχο. Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος αγκαλιάζει την διαφορετικότητα. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι ένα παιχνίδι σαν την Barbie, που γαλουχεί την ψυχοσύνθεση ενός παιδιού, πρεσβεύει τόσο θεμελιώδεις αξίες της ζωής. Είναι ένας τρόπος το παιδί να αποδεχτεί την ποικιλομορφία και την διαφορετικότητα, μαθαίνοντας το μέσα από τα παιχνίδια του.

#Barbie
#YouCanBeAnything

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR