Quantcast
1076 10 sm n2

Νέα Υόρκη: Το κτίριο 32 ορόφων του David Chipperfield με θέα στο Bryant Park

Ο David Chipperfield και οι συνεργάτες του, μόλις ολοκλήρωσαν το The Bryant, μια νέα προσθήκη στην πολυτελή οικιστική ανάπτυξη της Νέας Υόρκης.

Προσθέτοντας κομψότητα και ηρεμία στον εμβληματικό ορίζοντα του Big Apple, η τελευταία προσθήκη στο ολοένα μεταβαλλόμενο τοπίο πολυτελούς οικιστικής ανάπτυξης της Νέας Υόρκης, που δημιουργήθηκε από τον David Chipperfield και την ομάδα του στο Λονδίνο, είναι ένα κτίριο 32 ορόφων που βρίσκεται στο Bryant Park, το οποίο δανείζει στην ιδιοκτησία το όνομά του.

Το έργο συνδυάζει ιδιωτικές κατοικίες, με ένα ξενοδοχείο που θα βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα μέχρι τον 14ο όροφο. Δύο καταστήματα θα βρίσκονται στο ισόγειο. Επισημαίνοντας αυτήν τη σειρά χρήσεων μέσω του σχεδιασμού του, το κτίριο υποκύπτει στην ιστορική τυπολογία ουρανοξύστη για την οποία η πόλη είναι τόσο γνωστή.

“Το κτίριο διαρθρώνει τρία ξεχωριστά κομμάτια ακολουθώντας την παραδοσιακή τριμερή σύνθεση ενός τυπικού ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης: βάση, μέση και κορώνα.”, λένε οι αρχιτέκτονες.
Ως αποτέλεσμα, η “βάση” καταλαμβάνει όλο το μήκος και το πλάτος του οικοπέδου και φτάνει μέχρι τον τέταρτο όροφο. Το υπόλοιπο της δομής περιορίζεται σε ένα μικρότερο αποτύπωμα, το οποίο εκτείνεται μέχρι την κορυφή του κτιρίου, όπου μια οπτικά διακριτή «κορώνα» περιέχει τους χώρους διπλού ύψους για τα ρετιρέ στην κορυφή του.

Η πρόσοψη ανταποκρίνεται επίσης στις οδηγίες της Επιτροπής Διατήρησης Ορόσημων, οι οποίες ορίζουν ότι ένα νέο κτίριο πρέπει να εναρμονίζεται με τα περίχωρά του. Το Bryant ενώ συμβαδίζει με το περιβάλλον του, προσφέρει μια σύγχρονη ερμηνεία των γύρω όγκων και μοτίβων που συνδυάζει μινιμαλιστική ηρεμία και ένα συγκεκριμένο μοντερνιστικό ύφος, στο χαριτωμένο και ταυτόχρονα μαγευτικό στυλ που καθορίζει το έργο των Chipperfield Architects.

Αυτή η προσέγγιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, όπου τα προσεγμένα έπιπλα και τα προσεκτικά επιλεγμένα υλικά – ξύλο και σκυρόδεμα εκτεθειμένο- συνδυάζονται με μεγάλα ανοίγματα και μικρά μπαλκόνια με μεγάλη θέα στο πάρκο αλλά και στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

1076 10 sm n1 1076 10 sm n5 1076 10 sm 8 1076 10 sm n7 1076 10 sm n3 1076 10 sm n4

Source | Wallpaper

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR