Quantcast
Arlington Road 05 1024x682 1

Λονδίνο: Μαυριτανικός διάκοσμος και σκανδιναβικός μινιμαλισμός μαζί σε ένα loft της περιοχής Camden

Βρίσκεται σε γυάλινο κτίριο σχεδιασμένο από τον Piers Gough και είναι ένα από τα έξι σπίτια που έχουν πρόσβαση στους ειδικά διαμορφωμένους Ιαπωνικούς υδάτινους κήπους, καθένα με ιδιωτική “γέφυρα” στη μπροστινή πόρτα.

Η ιδιοκτησία 135 τετραγωνικών μέτρων στο Λονδίνο έχει απλοποιημένη εμφάνιση, με ουδέτερους χρωματισμούς στους τοίχους και κουφώματα από αλουμίνιο, τα οποία περιστρέφονται για να επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση στον ήσυχο κήπο.

Η εναλλαγή υφών και οι ζεστές αποχρώσεις απαλύνουν τον χώρο που καταλήγει αρμονικός και χαλαρωτικός με ζεν ατμόσφαιρα, γεμάτος από “light” και συνάμα ενδιαφέροντα διακοσμητικά στοιχεία στην τεράστια βιβλιοθήκη.

Arlington Road 08 1024x682 1

Σε ολόκληρο το σπίτι των δύο υπνοδωματίων υπάρχουν ξύλινα διακοσμητικά- και χρηστικά- κομμάτια, έργα τέχνης μεγάλης κλίμακας που δημιουργήθηκαν από έναν Βέλγο ξυλουργό. Το γυαλιστερό ασβεστοκονίαμα ή Tadelakt (αρχαία τεχνική επιχρίσματος/ σοβατισματος με καταγωγή το Μαρόκο που είναι σχεδόν συνώνυμη του τριψίματος) φέρνει μια έκρηξη ζεστασιάς Βόρειας Αφρικής και αυθεντικές μαροκινές υφές στην όλη σχεδίαση.

Ο φωτισμός του πάγκου της κουζίνας αποτελείται από ένα αναρτημένο κλαδί δέντρου στο οποίο κρεμασμένοι είναι λαμπτήρες ορείχαλκου. “Κρυφός” φωτισμός και χαλκοσωλήνες σε όλη την οροφή του καθιστικού αντικατοπτρίζουν την πλευρική του διάταξη.

Στο master bedroom, μια κούνια από σχοινιά χρησιμοποιείται ως κομοδίνο, ενώ το μπάνιο σε τόνους του βερικοκί διαθέτει μπανιέρα Tadelakt και πλακάκια δαπέδου με αστέρι.

Aυτό το μοντέρνο διαμέρισμα του Κάμντεν Τάουν, στην οδό Arlington το οποίο διαθέτει μινιμαλιστικό σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Σκανδιναβία με μαροκινές πινελιές, πωλείται προς 1.375 εκατομμύρια λίρες.

Arlington Road 02 1024x682 1 Arlington Road 03 1024x682 1 Arlington Road 07 Arlington Road 06 Arlington Road 04 Arlington Road 01

Source | The Spaces

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR