Quantcast
Χανιά

Η κατοικία των Paly Architects στα Χανιά που ενώνεται με το βραχώδες τοπίο

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου Paly Architects δημιούργησαν στην περιοχή Λιβάδια στα Χανιά, σε μια απότομη βραχώδη πλαγιά με θέα στη θάλασσα, μια παραθεριστική κατοικία που μοιάζει σχεδόν «θαμμένη» στο βραχώδες έδαφος.

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτόνημα που φαντάζει ως ένας γραμμικός όγκος ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε πλήρη αρμονία με το βραχώδες περιβάλλον του, το οποίο χρησιμοποιεί επιπροσθέτως και ως προστασία από τους βόρειους ανέμους. Η κατοικία διαθέτει μια προστατευμένη ανοιχτή βεράντα, τοποθετημένη με κατεύθυνση βορρά-νότου η οποία καθορίζει (και διακρίνει) την περιοχή του καθιστικού από την πιο ιδιωτική ζώνη των υπνοδωματίων. Χανιά Χανιά

chania holiday house 1

Τα μεγάλα ανοίγματα παρέχουν ανεμπόδιστη θέα όχι μόνο προς τη θάλασσα (νότια) αλλά και προς το βουνό (βόρεια). Μεγάλα συρόμενα τζάμια στο καθιστικό ενοποιούν το εσωτερικό με το εξωτερικό και δημιουργούν μια μεγάλη, ανοιχτή πέργκολα που συνδέεται με τη βεράντα.

chania holiday house 2

Η πισίνα έχει κατασκευαστεί παράλληλα με τα κύρια δωμάτια του σπιτιού και λειτουργεί ως όριο στην απότομη πλαγιά, τη θέα και τη θάλασσα. Το εκτεθειμένο σκυρόδεμα και η τοπική πέτρα είναι η λιτή παλέτα των υλικών του σπιτιού, η οποία εναρμονίζεται πλήρως με το γύρω τοπίο, ενώ οι πέργκολες και οι τέντες είναι κατασκευασμένες από μέταλλο και ξύλο.


Architects: Nikos Lykoudis, Ismene
Papaspiliopoulou, Konstantinos Platyrrachos, Sofia Perpinia
Structural engineer: Ioannis Eythimiou
Site manager: Manolis Piperakis
Decoration: Manos Kypritidis
Photographer: George Anastasakis

chania holiday house 3 chania holiday house 4 chania holiday house 51 8 chania holiday house 6 chania holiday house 7 chania holiday house 8

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR