Quantcast

Helmut Newton: Τα πιο όμορφα γυμνά του αμφιλεγόμενου φωτογράφου σε ένα βιβλίο

Είκοσι ένα χρόνια μετά την επιτυχία του πρώτου βιβλίου με τίτλο Sumo (ένα τεράστιο βιβλίο 77 κιλών και 464 σελίδων αφιέρωμα στον πιο ισχυρό και αμφιλεγόμενο φωτογράφο του 20ου αιώνα, που έσπασε όλα τα ρεκόρ ως προς το βάρος, το μέγεθος και την αξία- το πρώτο αντίτυπο υπογεγραμμένο από πάνω από 100 διασημότητες δημοπρατήθηκε για $ 369.194 και έγινε το ακριβότερο βιβλίο του 20ου αιώνα), ο εκδοτικός οίκος Taschen επανέρχεται με μια νέα συλλεκτική έκδοση  εστιάζοντας στη γοητεία της γυναικείας φιγούρας.

Για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του φωτογράφου καθώς και τα 40α γενέθλια του, ο εκδοτικός οίκος επανεκδίδει το Sumo, ένα συλλεκτικό βιβλίο του 1999 αφιερωμένο στις πιο σκανδαλώδεις φωτογραφίες του Γερμανού καλλιτέχνη. Η νέα έκδοση έχει τίτλο Baby Sumo, έχει το μισό μέγεθος από την αρχική ενώ η επεξεργασία και επιμέλεια έγινε από τη σύζυγο του φωτογράφου, June Newton.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό (10.000 αριθμημένα αντίτυπα) ενώ ζυγίζει περίπου 20 κιλά και συνοδεύεται από ένα αναλόγιο από ανοξείδωτο χάλυβα, σχεδιασμένο από τον Philippe Starck, ένα βάθρο με το όνομά του φωτογράφου και τέλος ένα φυλλάδιο που περιγράφει την πορεία της δημιουργίας της θρυλικής έκδοσης. Πωλείται προς $ 1.500 .

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ωδή στον Helmut Newton στον οποίο οφείλουμε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές λήψεις από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του περασμένου αιώνα καθώς και εξαιρετικά γυμνά από τα πιο όμορφα μοντέλα της προηγούμενης γενιάς.

Το βιβλίο Helmut Newton.Baby Sumo είναι τώρα διαθέσιμο σε περιορισμένη έκδοση μέσω του εκδοτικού οίκου Taschen.

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR