Quantcast

Γαστρονομία, fine drinking και τέχνη γίνονται ένα στο “KINK” του Βερολίνου

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Στο Prenzlauer Berg του Βερολίνου, ένα πρώην ζυθοποιείο του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε κέντρο πολιτισμού εντός του οποίου βρίσκεται το KINK, ένας μοναδικός χώρος με αίθουσα ύψους 8 μέτρων όπου η γαστρονομία και η τέχνη του mixology συνδυάζονται σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Ιδρύθηκε από τους Oliver Mansaray και Daniel Scheppan, των οποίων το κοινό πάθος για τη διεθνή κουζίνα και την fine drinking κουλτούρα ήταν το έναυσμα.

Πρόκειται για ένα μπαρ-εστιατόριο αλλά και εργαστήριο μαγειρικής σε έναν χώρο που σέβεται την ιστορική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του κτιρίου και την παντρεύει με τη σύγχρονη τέχνη, τη διακόσμηση και το design. «Λατρεύουμε όποια τέχνη διεγείρει τα συναισθήματα. Η τέχνη αποκαλύπτει διαφορές και ομοιότητες.», εξηγούν οι ιδιοκτήτες.

Η διακόσμηση του χώρου περιλαμβάνει την εκτεθειμένη πολυκαιρισμένη δομή του κτιρίου και συμπληρώνεται από κλασικά και vintage έπιπλα, πολύχρωμους καναπέδες Mah Jong της Roche Bobois, χειροποίητα χαλιά εμπνευσμένα από τη Βόρεια Αφρική και έργα τέχνης από τον Γερμανό καλλιτέχνη Philipp Emanuel Eyrich. Ο χώρος κυριαρχείται από έργα του Ελβετού καλλιτέχνη Kerim Seiler όπως το Spaceknot, την επιβλητική εγκατάσταση φωτός νέον που αποτελείται από πάνω από 100 μέτρα κόκκινους σωλήνες νέον σε έναν «στριμμένο κόμπο» η οποία κρέμεται πάνω από την κεντρική ανοιχτή κουζίνα και μπαρ που σχεδιάστηκε από το Hidden Fortress, στούντιο του Βερολίνου.

Η κεντρική ανοιχτή κουζίνα και χώρος του μπαρ διαθέτουν καθίσματα, πάγκο εξυπηρέτησης και σταθμούς εργασίας όπου επισκέπτες και προσωπικό αναμιγνύονται, ενώ καθίσματα βρίσκονται και έξω από την κεντρική αίθουσα, συμπεριλαμβανομένου ενός ημιωρόφου με πρόσβαση από μια σπειροειδή σκάλα από παλιό χυτοσίδηρο. Επίσης υπάρχει μια ξεχωριστή τραπεζαρία, φωτεινή κατά τη διάρκεια της ημέρας, με θέα στην μπυραρία του Pfefferberg (μια από τις παλαιότερες στο Βερολίνο) και τέλος μια ιδιωτική τραπεζαρία διακοσμημένη με τον πολύπλευρο χαρακτήρα του ΚΙΝΚ.

Στα κτίρια Pfefferberg (τα οποία ανακαινίστηκαν στη δεκαετία του 1990) όπου βρίσκεται το ΚΙΝΚ, σερβίρονται πιάτα σε συνδυασμό με κοκτέιλ, όπως Μαργαρίτα με  αποδομημένα τάκο ή Chicorée με γέμιση κιμά αρνιού.

 

Φωτογραφίες: Robert Rieger
Source: TheSpaces

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR