Quantcast

Η bauhaus βίλα στη γερμανική πόλη Weinheim με το εσωτερικό μιας άλλης εποχής

Αυτή η εντυπωσιακή κατοικία, είναι χτισμένη σε μια μεγάλη έκταση της Γερμανικής πόλης Weinheim και κατασκευάστηκε το 1963, από το περίφημο σχεδιαστικό γραφείο των Jan και Waldermart Lippert.

Το εσωτερικό του κτιρίου, σχεδιάστηκε σύμφωνα με τον μεταπολεμικό μοντερνισμό και μέχρι σήμερα διατηρήθηκε πιστό στην αρχική του μορφή. Στο υψηλότερο επίπεδο, όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος, τοποθετήθηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι του σπιτιού. Το σαλόνι και η τραπεζαρία, εντυπωσιάζουν με τη συνολική έκταση των 60 τετραγωνικών μέτρων, αλλά κυρίως λόγω της ενιαίας τζαμαρίας που προσφέρουν άπλετο φυσικό φως στο χώρο και θέα προς τις πεδιάδες του Ρήνου. Τέλος, η κουζίνα διατηρεί το στυλ των 60s, με κάποιες σύγχρονες προσθήκες.

Εξωτερικά, μια μικρή βεράντα οδηγεί στον κήπο μέσω μιας σκάλας, ενώ ένα μεγαλύτερο rooftop ενώνεται με το εσωτερικό μέσω μιας μεγάλης τζαμαρίας. Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος λειτουργούν ως μια ενιαία εμπειρία διαβίωσης.

Το σπίτι διατίθεται προς πώληση μέσω του heimburger-immobilien, ενώ κάποια αντικείμενα όπως έργα τέχνης και μοντέρνα έπιπλα, πωλούνται και ξεχωριστά.

Φωτογραφίες : Gregor Zoyzoyla

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR