ιδιαίτερο

Ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο με έμπνευση από Ασία χτίζεται στην Κοπεγχάγη

Παίρνοντας το όνομά του από το Δανό συγγραφέα, το ιδιαίτερο Hans Christian Andersen hotel είναι αυτό που θα φιλοξενεί τους επισκέπτες του πάρκου ψυχαγωγίας Tivoli Gardens στην Κοπεγχάγη.

Το κατάλυμα θα αποτελείται από 18 ορόφους, στοιβαγμένος ο ένας πάνω στον άλλο, μια τεχνοτροπία που θυμίζει κάτι από τις παγόδες στην Ασία. Αυτή η παιχνιδιάρικη μορφή θα συνδυάσει την παλιά γοητεία του πάρκου Tivoli με μια οραματική αρχιτεκτονική, τυλιγμένη από καταπράσινα φυτά.

“Με την ανακαίνιση του Tivoli -ενός κάστρου από το 1893- και την προσθήκη ενός νέου κτιρίου, προσπαθήσαμε να τονίσουμε το χαρακτήρα του υπάρχοντος κάστρου. Έτσι, δημιουργήσαμε μια νέα τυπολογία εμπνευσμένη από την αρχέτυπη αρχιτεκτονική του Tivoli”, εξήγησε ο ιδρυτής της αρχιτεκτονικής εταιρείας BIG, που ανέλαβε το project, Bjarke Ingels“Πρόκειται για ένα υβρίδιο ανάμεσα στις παγόδες του κήπου, τα περίπτερα και τους πύργους. Πιο συγκεκριμένα, η πρότασή μας ενώνει την ιστορία της πόλης με το παρόν, που δεν είναι άλλο από τους πύργους Rundetårn και Axel”.

Source Dezeen

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Ένα έργο του Roy Lichtenstein αξίας 30 εκ. δολαρίων θα εκκινήσει τη νέα δημοπρασία του Christie’s