Quantcast

Σαν Φρανσίσκο: Ένα κτίριο του 1888 μετατρέπεται σε σύγχρονη κατοικία

Στην Ryan Leidner Architecture απευθύνθηκαν οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού στο Σαν Φρανσίσκο, με σκοπό να το ανακαινίσουν δίνοντάς του άλλο χαρακτήρα. Το project του Harrison St House αφορούσε το σχεδιασμό ενός νέου διώροφου κτιρίου στο πίσω μέρος του ακινήτου, που θα λειτουργούσε ως ιδιωτική κατοικία. Όσο για το αρχικό, μπροστινό κτίριο ανακαινίστηκε για να φιλοξενήσει διάφορες κοινωνικές συγκεντρώσεις. Όσο για τη σύνδεση των δύο αυτών κτισμάτων, γίνεται μέσω μιας εσωτερικής αυλής.

Το νέο κτίριο φιλοξενεί ένα open-plan σαλόνι & κουζίνα και δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες αγαπούν τους εξωτερικούς χώρους, οι χώροι αυτοί “ανοίγουν” στην αυλή με μεγάλες γυάλινες πόρτες. Επιπλέον, ένα γκαράζ μαζί με μικρό μπάνιο βρίσκονται στον κάτω όροφο. Στον επάνω όροφο υπάρχουν δυο υπνοδωμάτια, με εκτεθειμένες δοκούς στις οροφές, λευκούς τοίχους και μια ζεστή αλλά μινιμαλιστική αίσθηση.

Από την άλλη πλευρά της αυλής, βρίσκεται το αρχικό κτίριο που χτίστηκε το 1888. Ο αρχικός του χαρακτήρας διατηρήθηκε με την υπάρχουσα ξύλινη δομή και τις κεραμοσκεπές να ανακατασκευάζονται, ενώ τα παράθυρα και τα δάπεδα αντικαταστάθηκαν. Όπως και η νέα δομή, το μπροστινό σπίτι διατηρεί μια χαλαρή αίσθηση με λευκές επιφάνειες και φυσικά ξύλινα στοιχεία.

Φρανσίσκο 

Source Design Milk
Photos Joe Fletcher

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR