Quantcast

Τα μέλη του Street Outdoors με θέα τον Θερμαϊκό

Συνέντευξη: Κατερίνα Καρσιώτη
Φωτογραφία: Δημήτρης Ταΐρης

«WHEN ATHENS MEETS THESSALONIKI»

Συναντήσαμε τα μέλη του Street Outdoors με αφορμή το μεγάλο τους event στην Προβλήτα Α στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Με θέα αυτή την φορά την θάλασσα και κάτω από το φως του ήλιου, η καλοκαιρινή διάθεση είναι δεδομένη, με βασικό οδηγό φυσικά τη μουσική και τους ήχους…

DSC_0419 DSC_0466

Τι είναι το Street Outdoors και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό;
Πρόκειται για ένα project που ξεκίνησε το 2012 στην Θεσσαλονίκη και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και στην Αθήνα. Στην αρχή η όλη η ιδέα ξεκίνησε λόγω της δικής μας ανάγκης για ένα party κάτω από το φως της ημέρας.Στην συνέχεια όλο αυτό πήγε ένα βήμα παρακάτω, πήρε σάρκα και οστά και γεννήθηκε η επιθυμία να δημιουργήσουμε αυτοσχέδια parties που θα πραγματοποιούνται κυρίως απογευματινές ώρες. Εντάσσεται ουσιαστικά στη λογική των open air  parties,όπου σε κάποιο χώρο της πόλης μέσα στον αστικό ιστό στήνεται κάτι άκρως μουσικό. H ομάδα μας αποτελείται από τους Ιωάννη Πατελιώτη (Jiles John), Γιώργο Ζάμπα (Jose Amba), Κωνσταντίνο Πολατίδη (Polatof) και Απόστολο Παλατζά (Τolis Q).

Ποιο ήταν το έναυσμα και από που δόθηκε η ώθηση να ξεκινήσετε το δικό σας μουσικό project;
Βασικό έναυσμα για εμάς ήταν να απεγκλωβίσουμε τη μουσική σκηνή από τους τοίχους των clubs. Nα μεταφέρουμε τους ήχους και τη διασκέδαση σ’ ένα εξωτερικό τοπίο “εκμεταλλευόμενοι” βασικά πλεονεκτήματα της χώρας μας όπως είναι ο ήλιος και το ζεστό κλίμα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την υπέροχη διάθεση του κόσμου, δημιούργησαν ένα πανέμορφο σκηνικό, όπου πρωταρχικό λόγο είχε η μουσική…

Πώς προέκυψε η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου για τα parties σας; Γιατί “Street Outdoors”, ποια ιδέα εκπορεύεται από αυτό;
Η επιλογή του τίτλου “Street Outdoors” σχετίζεται ξεκάθαρα με τους εξωτερικούς/υπαίθριους  χώρους όπου και πραγματοποιούμαι τα events μας. Το όλο concept της διασκέδασης εγκαταλείπει τους κλειστούς χώρους αναζητώντας καινούργια, διαφορετικά ανοιχτά τοπία που θα προσφέρουν αίσθηση ελευθερίας, φρεσκάδας και ζωντάνιας σε κοινό και σε ήχους.

DSC_0518Street Outdoors

Η προετοιμασία που απαιτείται για να στήσεις ένα event;
Mία διαδικασία με ποικίλα δημιουργικά χαρακτηριστικά. Από την επιλογή του καλλιτέχνη, του χώρου μέχρι ακόμα και το design που θα πλαισιώσει και θα συνοδεύσει όλο το μουσικό project. Ο καθένας μας βέβαια έχει και από μια ξεχωριστή αρμοδιότητα, ώστε να υπάρχει μια σωστή, αρμονική ροή. Μία άκρως δημιουργική προετοιμασία που διαθέτει όμως τις υποχρεώσεις μιας πρωινής εργασίας.

Γιατί η ηλεκτρονική μουσική ως βασικό μουσικό συστατικό των parties σας;
Καταρχήν η προσωπικότητα, η κουλτούρα και η φιλοσοφία μας σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την μουσική που παίζουμε. Είναι οι ήχοι που ακούμε και αγαπάμε και φυσικά που ταιριάζουν ολωσδιόλου με την όλη ιδέα του project, του οpen air party. Αξίζει να αναφερθεί ότι η house music ήταν από τις πρώτες κουλτούρες που αναγνώρισαν την ισότητα. Γι’ αυτό και πρόκειται για ένα event που μπορεί να χαρακτηρισθεί social, στο οποίο δεν διαχωρίζονται κοινωνικές ομάδες και dress code και βασική πεποίθηση μας είναι να αισθανθεί άνετα και ελεύθερα ο κόσμος, να γίνουν όλη μία παρέα κάτω από τον ήλιο με κοινό άξονα τη μουσική. Επιθυμούμε να είναι προσβάσιμα σε όλους, γι’ αυτό και τα events μας κυρίως είναι free ή σε μία πολύ χαμηλή τιμή, όπως συνέβη τώρα με το party της Κυριακής.

Τα στοιχεία που καθιστούν ένα DJ set μοναδικό…
Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το ταλέντο και την ικανότητα του DJ να προσαρμοστεί κάθε φορά σ’ αυτό που έχει μπροστά του. Να σχηματίζει στο DJ set του μία ροή και μια συνέχεια, ένα “μουσικό ταξίδι” που ξεκινάει και καταλήγει κάπου. Μια αίσθηση που δεν σου χαρίζει μόνο ήχους αλλά σε γεμίζει και με αμέτρητες εικόνες.

Μουσικές επιρροές και αγαπημένα είδη μουσικής;
Ηοuse, Techno // Jose Amba
House, 90s Disco // Jiles John
House, Disco // Polatof

Αγαπημένοι χώροι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήσατε τα booking σας;
Κριτήριο για εμάς πάντα είναι να διοργανώνουμε τα events μας σε χώρους που μας ενδιαφέρουν και που διαθέτουν ένα feeling που ταιριάζει με το concept μας. Για μας δεν υπάρχουν αγαπημένοι χώροι αλλά διαφορετικοί.

DSC_0480 DSC_0444

Τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πόλεις όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή και την απορρόφηση των ήχων σας;
Δυο πόλεις διαφορετικές, η καθεμία με την δική της δυναμική. Θεωρούμε πως η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγαλύτερο πλέον βήμα στη μουσική. DJs με ιδιαίτερο ταλέντο, φρεσκάδα και ποιότητα. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη διατηρούσε το χαρακτηριστικό της καλλιτεχνούπολης. Η Αθήνα τώρα αγκαλιάζει ένα πολύ μεγαλύτερο και ευρύτερο φάσμα. Αυτό που διακρίνουμε είναι μία μεγαλύτερη κίνηση και εναρμόνιση με τα μουσικά ακούσματα και αυτό λόγω της μεγαλύτερης “γκάμας” events και parties που συμβαίνουν προς τα κάτω.

Βολτάρουμε εξωτερικό. Oι πόλεις εκείνες που σας συναρπάζουν για τις μουσικές σας αναζητήσεις;
Σίγουρα το Βερολίνο, το οποίο είναι μια άκρως καθιερωμένη μουσική σκηνή με αμέτρητες επιλογές, το Λονδίνο, που ήταν πάντα classic και πλέον το Άμστερνταμ, το οποίο αποτελεί “Μέκκα” μουσικών αναζητήσεων και προτάσεων με ιδιαίτερη φρεσκάδα στους ήχους.

Το μεγάλο event της Κυριακής πλησιάζει, με θέα τη θάλασσα αυτή τη φορά. Οι καλλιτέχνες που φιλοξενούνται, χορηγοί και συνεργασίες και γιατί η επιλογή του χώρου στην Α Προβλήτα στο Λιμάνι;
Το Λιμάνι είναι αναμφισβήτητα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. “Χωνευτήρι πολιτισμών” εδώ και αμέτρητα χρόνια, με ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα και ιστορία. Ένας χώρος, όπου μετά την ανάπλασή του, αγκαλιάστηκε με μεγάλη αγάπη από τον κόσμο και συνάδει απόλυτα και με την φιλοσοφία του δικού μας μουσικού project. Φιλοξενούμε τον Βaris K, βιρτουόζος της Disco μουσικής και φυσικά η αξεπέραστη αναβίωση της Turkey Electro Music, τον Call Super, έναν εξαιρετικό μουσικό παραγωγό και την Giganta που θα μας συνεπάρει με τον αθηναϊκό αέρα της. Όλο αυτό γίνεται με την υπέροχη υποστήριξη της Red Bull Music Academy που μας πρότεινε να συνεργαστούμε – για εμάς αποτελεί τεράστια τιμή – ένας αξεπέραστος παγκοσμίως μουσικός οργανισμός που δίνει βήμα σε νέους μουσικούς, καλλιτέχνες και σε φρέσκους ήχους. Οι συνεργασίες γι’ αυτό το event συνεχίζονται και σε τοπικό επίπεδο με αξιόλογους επαγγελματίες, ο καθένας στο είδος τους, όπως τα Brothers in Law, Vanilla Gelateria, Pizza Pozelli και το Βar Testament στα cocktails.

DSC_0436 Street Outdoors


Line up / Baris K (Minimuzikhol/Tu) – Call Super (Houndstooth/UK) – Street Outdoors Soundsystem(GR) – Giganta ( RBMA / GR )

Την Κυριακή 15 Μαΐου στην Α Προβλήτα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Είσοδος 5E / Ώρα έναρξης 14.00

Περισσότερα για το Event εδώ.

ENJOY THE MUSIC – ENJOY THE LIFE !!!

 

More Stories
cq5dam.web.1280.1280 (5)
Miu Miu x Church’s
DIDÉE.GR