Quantcast
porsche design tower bangkok residential dezeen 2364 col 3 1704x959 (1)

Porsche Design: Δημιουργώντας ένα εμβληματικό ορόσημο στον ορίζοντα της Μπανγκόκ

H Porsche αποκάλυψε το σχέδιο για το τρίτο πολυώροφο κτίριο κατοικιών της -μετά τους πύργους στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και στη Στουτγάρδη της Γερμανίας- το Porsche Design Tower Bangkok, το οποίο περιγράφεται και ως «αρχιτεκτονικό αριστούργημα». 

Η Porsche Design, συνεργάστηκε με την εταιρεία ακινήτων Ananda Development για τον σχεδιασμό του κτιρίου ύψους 95 μέτρων στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, και συγκεκριμένα στη συνοικία Thonglor, μια από τις κορυφαίες της Μπανγκόκ.

“Ο Πύργος Σχεδίασης της Porsche στην Μπανγκόκ είναι το επόμενο μεγάλο βήμα για την Porsche στη νοτιοανατολική Ασία. Η περιοχή γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για εμάς. Αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα ταιριάζει απόλυτα στην προσέγγισή μας, στο να ικανοποιούμε και τους πιο απαιτητικούς πελάτες μας, προσφέροντάς τους μοναδικές εμπειρίες σε όλους τους τομείς της ζωής”, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche, Lutz Meschke.

Ο 21 ορόφων Porsche Design Tower Bangkok θα περιλαμβάνει 22 πολυτελή διαμερίσματα χτισμένα πάνω σε μια εντυπωσιακή βάση ενώ θα διαθέτει μια σπειροειδή ράμπα στο κέντρο που θα οδηγεί στα κοινόχρηστα γκαράζ. Τα γκαράζ που περιγράφονται από την Porsche ως “χώροι πάθους”, σχεδιάστηκαν ως χώροι όπου οι κάτοικοι μπορούν να αποθηκεύουν τις συλλογές των αυτοκινήτων τους και να συναναστρέφονται με τους γείτονες.

Οι πόρτες στις βεράντες των διαμερισμάτων θα διπλώνουν και θα ανοίγουν με μεντεσέδες από την κορυφή, μια παραπομπή στην αναδιπλούμενη οροφή του αυτοκινήτου Porsche 911.

“Εμπνευσμένη από τον μηχανισμού οροφής της Porsche 911 Targa, η πρόσοψη διαθέτει ένα εξελιγμένο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα θυρών βεράντας που επιτρέπει στους μελλοντικούς κατοίκους μια απρόσκοπτη σύνδεση υπαίθριων και εσωτερικών χώρων”, δήλωσε εκπρόσωπος της Porsche.

Το Porsche Design Tower Bangkok θα περιλαμβάνει επίσης πισίνα 25 μέτρων, γυμναστήριο, σπα και business lounge.

Η κατασκευή του κτιρίου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2025, με την ολοκλήρωση να αναμένεται στα τέλη του 2028.

porsche design tower bangkok residential dezeen 2364 col 0 1704x959 (1) porsche design tower bangkok residential dezeen 2364 col 6 1704x959 (1) porsche design tower bangkok residential dezeen 2364 col 2 1704x959 (1) porsche design tower bangkok residential dezeen 2364 col 7 1704x959 (1)

Ο παραπάνω πύργος είναι ο τελευταίος σε μια σειρά από κτίρια κατοικιών που δημιουργήθηκαν από εταιρείες αυτοκινήτων. Νωρίτερα φέτος, η Aston Martin ολοκλήρωσε τον πρώτο της ουρανοξύστη στο Μαϊάμι, ενώ το  2023, τόσο η Bugatti όσο και η Bentley αποκάλυψαν σχέδια για ουρανοξύστες στο Ντουμπάι και στην παραλία του Μαϊάμι, αντίστοιχα.

Φωτογραφίες |Porsche
Source | Dezeen

More Stories
new hotel art 13
To NEW Hotel ξεκινά έναν νέο κύκλο καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων
DIDÉE.GR