Όσο πιο πικάντικο τόσο το καλύτερο, λένε αρκετοί. To Bloody Mary είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει ένα ξεχωριστό brunch ή για να ολοκληρωθεί μια βραδινή έξοδος.
Το δημοφιλές cocktail έχει τις ρίζες του πολύ πίσω στον χρόνο, περίπου στη δεκαετία του 1920-1930 ενώ τη δημιουργία του διεκδικούν τουλάχιστον δύο άτομα, ένας μπάρμαν και ένας κωμικός. Χωρίς να είναι γνωστό με σιγουριά ποιος καρπώνεται την επιτυχία της συνταγής του Bloody Mary, είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο cocktail αποτελεί την τέλεια επιλογή για hangover.
Δεν υπάρχει όριο στις αλμυρές γαρνιτούρες που μπορούν να προστεθούν για να έλθει πιο κοντά στα γούστα αυτού που το απολαμβάνει!
Συστατικά:
60 ml βότκα
120 ml χυμό ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας horseradish
2 σταγόνες σάλτσα Tabasco
2 σταγόνες Worcestershire sauce
Μαύρο πιπέρι τριμμένο
Καπνιστή πάπρικα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με λίγα κλωναράκια σέλινο, μια φέτα λάιμ και ελιές.
Source | Uncrate