Η προσθήκη ενός κύβου ζάχαρης στη σαμπάνια δημιουργεί ένα συντριβάνι από φυσαλίδες που αστράφτει εντυπωσιακά.
Το cocktail σαμπάνιας είναι ένα κλασικό αλκοολούχο cocktail που συγκαταλέγεται στη λίστα με τα επίσημα κοκτέιλ IBA της International Bartender Association. Περιέχει ζάχαρη, Angostura bitters, σαμπάνια, ίσως κονιάκ ή και γαρνιτούρα κεράσι Maraschino ή λεμόνι.
Αντί της προσθήκης απλής ζάχαρης, η προσθήκη ενός κύβου κάνει τη διαφορά. Όταν η σαμπάνια «χτυπά» τον κύβο στο κάτω μέρος του ποτηριού, δημιουργεί ένα συνεχές συντριβάνι από φυσαλίδες.
Συστατικά
1 κύβος ζάχαρης
3 ml Angostura bitters
1 λεπτή φλούδα λεμονιού
1 ποτήρι σαμπάνια
(Προεραιτικά προσθέτουμε 20 ml κονιάκ και μειώνουμε σε 1 ml Angostura bitters)
Για το γαρνίρισμα: Lemon twist
Εκτέλεση
Βάζουμε έναν κύβο ζάχαρης στον πάτο ενός ποτηριού σαμπάνιας. Προσθέτουμε 3 ml Angostura bitters στο ποτήρι με τον κύβο. Χρησιμοποιούμε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να πάρουμε μια μικρή λεπτή λωρίδα φλούδας λεμονιού.
Γεμίζουμε το ποτήρι με σαμπάνια και σερβίρουμε αμέσως. Γαρνίρουμε με ένα twist λεμονιού αν θέλουμε.
Μπορούμε να σερβίρουμε αυτό το ποτό και με πάγο σε ποτήρι κοκτέιλ. Το ποτό θα έχει μια πιο λεπτή γεύση.
Source | A Couple Cooks