Quantcast
tomford1x

TOM FORD: Ο Haider Ackermann στο νέο του ρόλο

“Με τεράστια υπερηφάνεια θα επιδιώξω να τιμήσω την κληρονομιά του Tom Ford, ενός ανθρώπου που θαύμαζα εδώ και πολύ καιρό και για τον οποίο τρέφω τον απόλυτο σεβασμό”, δήλωσε ο Ackermann με αφορμή την ανακοίνωση της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Ο Tom Ford, ο οποίος ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία του το 2005, παραιτήθηκε το 2023, μετά την πώλησή της εταιρείας προς 2,8 δισεκατομμυρία δολάρια στην ELC (The Estée Lauder Companies Inc). Την θέση του μεταβατικά ανέλαβε ο Peter Hawkings – ένας βετεράνος της εταιρείας που είχε εργαστεί υπό τον ιδρυτή για σχεδόν 25 χρόνια- ο οποίος αποχώρησε ξαφνικά τον περασμένο Ιούλιο.

Ο ίδιος ο Tom Ford δήλωσε για τον Ackermann: “Είμαι μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς του Haider, τόσο στις γυναικείες συλλογές όσο και στις ανδρικές. Είναι απίστευτος colourist, η ραπτική του είναι άψογη και πάνω απ’ όλα είναι μοντέρνος. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος”.

Ο Guillaume Jesel, Πρόεδρος και CEO της Tom Ford and luxury business development στην ELC ανέφερε για τον Ackermann: “Πρόκειται ένα από τα πιο οραματικά και εμπνευσμένα ταλέντα στον κόσμο της μόδας. Η βαθιά του σχέση με τον παγκόσμιο πολιτισμό & τις τέχνες σε συνδυασμό με την εμπειρία του στον τομέα του luxury, θα συμβάλουν καθοριστικά στη σημαντική αυτή φάση εξέλιξης του οίκου”.

Ο Ackermann γεννήθηκε στη Μπογκοτά της Κολομβίας και υιοθετήθηκε από γαλλική οικογένεια. Έχει εργαστεί- μεταξύ άλλων-σε εταιρείες όπως: Maison Ullens, Fila και Canada Goose. Είχε μια πολύ πετυχημένη σεζόν στο Jean Paul Gaultier couture και τέλος διετέλεσε δημιουργικός διευθυντής στον οίκο Berluti που ανήκει στην LVMH. Ο Karl Lagerfeld μάλιστα τον πρότεινε κάποτε ως πιθανό μελλοντικό υποψήφιο για να τον αντικαταστήσει στη Chanel. Είχε δημιουργήσει και το δικό του brand το οποίο σταμάτησε το 2020.

Ο Ackermann θα  έχει την έδρα του στην πατρίδα του, το Παρίσι προκειμένου να αναπτύξει την αισθητική του γύρω από τα θεμέλια που δημιούργησε ο Tom Ford. Ο ρόλος του τον καθιστά υπεύθυνο για τη διαμόρφωση όλων των συλλογών Tom Ford, συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων, ανδρικών, αξεσουάρ και γυαλιών, καθοδηγώντας ταυτόχρονα το δημιουργικό όραμα του οίκου συνολικά.

Στο Παρίσι, τον ερχόμενο Μάρτιο, αναμένεται να είναι η πρώτη παρουσίαση όλων των συλλογών για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2025, με την υπογραφή του.

Source| VOGUE UK

Portrait by Ethan James Green  
More Stories
14883572 v3
MA CHÉRIE x Vyrao
DIDÉE.GR