Quantcast
Peter 16 9 HD

Peter Copping: Ο νέος Artistic Director του οίκου Lanvin

Ο οίκος Lanvin, ο παλαιότερος γαλλικός οίκος υψηλής ραπτικής, διόρισε τον Peter Copping ως νέο καλλιτεχνικό του διευθυντή, ο οποίος διαδέχεται τον Bruno Sialelli. 

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή για τον οίκο, ο οποίο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της παριζιάνικης κομψότητας από την ίδρυσή του, το 1889 από την Jeanne Lanvin.

Βρετανός υπήκοος και απόφοιτος του Central Saint Martins και του Royal College of Art στο Λονδίνο, ο Peter Copping ξεκίνησε την καριέρα του στη μόδα από τη Sonia Rykiel, πριν περάσει πάνω από μια δεκαετία στον οίκο Louis Vuitton, με τον Marc Jacobs ως επικεφαλής των γυναικείων ενδυμάτων.

Ο Copping αργότερα ανέλαβε το ρόλο του δημιουργικού διευθυντή στη Nina Ricci στο Παρίσι και στον Oscar de la Renta στη Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. de la Renta, ο οποίος στο παρελθόν ήταν σχεδιαστής στη Lanvin, όρισε προσωπικά τον Copping ως διάδοχό του. Η τελευταία του συνεργασία ήταν στον οίκο Balenciaga όπου ήταν υπεύθυνος για VIP και special projects.

Στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή θα είναι υπεύθυνος για τις συλλογές womenswear και menswear, για τα δερμάτινα είδη και αξεσουάρ.

Η πρώτη συλλογή του Copping για τον οίκο Lanvin έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί κατά την επερχόμενη Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

More Stories
HTRW585LSQsTbAhhteYWAe 1280 80.jpg
Backwater | Platform 5 Architects
DIDÉE.GR