Το αρχιτεκτονικό δίδυμο Humbert & Poyet ανέλαβε τη μεταμόρφωση ενός ιστορικού χώρου του 19ου αιώνα, με σκοπό να φιλοξενήσει το παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Beefbar. Το κατάστημα του Παρισιού αποτελεί το ένατο στη σειρά της γνωστής αλυσίδας, έπειτα από την επιτυχημένη παρουσία στο Μονακό, το Χονγκ Κονγκ, τη Βουδαπέστη κ.α. Κάθε κατάστημα έχει σχεδιαστεί με διαφορετικό χαρακτήρα, σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική, αλλά για το συγκεκριμένο η έμπνευση προήλθε αποκλειστικά από την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα που κυριαρχεί στο κεντρικό δωμάτιο. Το κτίριο, που βρίσκεται στην Champs Elysees, στέγαζε το ιστορικό εστιατόριο The Fermette Marbeuf από το 1898, το συγκεκριμένο δωμάτιο όμως ανακαλύφθηκε έπειτα από 80 χρόνια, καθώς αποτελούσε καταφύγιο κατά την εποχή των Ναζί. Έπειτα από μια εκτενή ανακαίνιση, το δωμάτιο μετατράπηκε σε έναν πολυτελή χώρο εστίασης.
Απαλό πράσινο και μπλε μαρέν κυριαρχεί στο καθιστικό, εναρμονίζοντας το με τους ίδιας απόχρωσης τοίχους. Βελούδινες κόκκινες πολυθρόνες, δημιουργούν αντίθεση στο χώρο, ενώ ένα μονόχρωμο χαλί με μοτίβο φύλλων, συνδυάζεται με τα ζωγραφισμένα ηλιοτρόπια στους τοίχους και τα φυσικά φυτά του χώρου. Καμάρες ενώνουν τους διπλανούς χώρους του εστιατορίου, καθώς και το μπαρ. Τοποθετημένο σε έναν χώρο από καθρέφτες, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους στα ψηλά μπλε δερμάτινα σκαμπό.
Photography is by Francis Amiand
Source Dezeen