Quantcast
Έλια Κεντρωτά Four Seasons Athens

Έλια Κεντρωτά: «Η πολυτέλεια βρίσκεται στην απλότητα και την προσωπική γαλήνη»

Γήινη, σίγουρη για τον εαυτό της, με το βλέμμα διαρκώς στραμμένο προς την καινοτομία. Η Έλια Κεντρωτά, Director of Communications & Public Relations του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, γνωρίζει πολύ καλά ότι η υπερβολή και η «φασαρία» είναι έννοιες απαρχαιωμένες. Ο μινιμαλισμός, λάτρης του οποίου είναι και η ίδια, η αυθεντικότητα και η διαρκής εξέλιξη, είναι για εκείνη το κλειδί για να προσφέρεις πραγματικά αξέχαστες, πολυτελείς εμπειρίες σήμερα. Άλλωστε, ακριβώς με αυτόν τον γνώμονα πορεύεται ούσα στο τιμόνι της επικοινωνίας ενός brand του τουρισμού σαν το Four Seasons, όπου ο πήχης είναι αδιάλειπτα ψηλά. Στην προσωπική της ζωή παραμένει το ίδιο προσγειωμένη, ενδίδει στις προσωπικές απολαύσεις που την κάνουν να νιώθει οικεία και αφιερώνεται στην προσωπική ισορροπία. Εξάλλου, όπως λέει, τα υλικά μπορείς να τα βρεις πολύ εύκολα, την ψυχική ηρεμία όμως, την κατακτάς.

Ποιο είναι για εσάς προσωπικά το τρίπτυχο της «καλής ζωής»;
Ψυχική Ηρεμία. Προσωπικός χρόνος. Συμφιλίωση με τον εαυτό σου, τα υλικά αγοράζονται / βρίσκονται.  

 Πόσο σημαντικό είναι μια τέτοιου επιπέδου φιλοξενία, όπως αυτή του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens να δημιουργεί μοναδικές, ανεξίτηλες αναμνήσεις στους ανθρώπους που την επιλέγουν και πώς το καταφέρνει αυτό;
H Μάγια Αγγέλου είπε ότι «Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν κάτι που είπες, θα ξεχάσουν κάτι που έκανες, αλλά δε θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να αισθανθούν». Όλα έχουν να κάνουν με την αυθεντική γενναιοδωρία, κυρίως στη φιλοξενία. Όταν απευθύνεσαι σε επισκέπτες που είναι world travellers και συνήθως μένουν μόνο σε πολυτελή καταλύματα, αυτό που στο τέλος της ημέρας θα κάνει τη διαφορά έχει να κάνει με τη μοναδικότητα των υπηρεσιών που προσφέρεις και τις εξατομικευμένες παροχές. Πολλοί μιλάνε για extraordinary experiences, όμως στο τέλος της ημέρας η αυθεντικότητα, ο επαγγελματισμός και το extra mile που θα κάνεις για τον κάθε επισκέπτη σε διαφοροποιούν.  

Έλια Κεντρωτά Four Seasons Athens

Στο παρελθόν, η πολυτέλεια ταυτιζόταν με την αφθονία, η οποία ωστόσο δεν μεταφραζόταν απαραίτητα και σε ποιότητα. Παράλληλα, εσείς η ίδια έχετε δηλώσει ένθερμη υποστηρίκτρια του μινιμαλισμού. Τι σημαίνει λοιπόν πολυτέλεια σήμερα; Τη βρίσκουμε στην απλότητα;
Αν κάποτε ο όρος «πολυτέλεια» συνδεόταν με το βασίλειο του υλικού αγαθού, του περιττού και της υπερβολής, σήμερα η έννοια έχει λάβει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Πολυτέλεια στις μέρες μας σημαίνει απλότητα, αναζήτηση προσωπικών απολαύσεων, μύηση σε εμπειρίες που προσφέρουν γαλήνη και εσωτερική ισορροπία. Και αυτό πλέον φαίνεται από τις τάσεις παγκοσμίως. Οι άνθρωποι υιοθετούν έναν τρόπο ζωής που τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Αθλούνται, τρέφονται υγιεινά, μυούνται σε πρακτικές ευεξίας και αγοράζουν προϊόντα που παρασκευάζονται με φυσικό τρόπο και προάγουν την αίσθηση της προστασίας. Η γαστρονομία, η βιωσιμότητα και ο πολιτισμός όλα πλέον αποκτούν μια πλανητική συνείδηση.

Μιλώντας για premium φιλοξενία και αναμνήσεις που χαράζονται στο νου εκείνου που την απολαμβάνει, θα λέγαμε ότι από τα βασικότερα κομμάτια της είναι το φαγητό, ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς τον πλούτο της μεσογειακής διατροφής, αλλά και το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο της χώρας μας. Υπάρχει ένα πιάτο που με την πρώτη μπουκιά να σας ταξιδεύει σε κάτι οικείο και ταυτόχρονα να σας μυεί σε νέα γαστρονομικά μονοπάτια;
Ο πλούτος της Ελληνικής κουζίνας είναι αδιαμφισβήτητος. Όλο και περισσότερο η ελληνική κουζίνα φιγουράρει στις Μητροπόλεις της γεύσης και αποτελεί τάση αφού οι Έλληνες chef είναι δημιουργικοί, έχουν εξαιρετική πρώτη ύλη που γεννά και παράγει αυτός ο τόπος, και ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής. Θα έλεγα ότι απλές και παραδοσιακές γεύσεις είναι αυτές που με ταξιδεύουν αυτόματα. Τα γεμιστά μου θυμίζουν ανέμελα παιδικά καλοκαίρια, που περιμέναμε να βγουν από το φούρνο και να ορμήσουμε μετά τη θάλασσα με μισό κιλό ψωμί και φέτα. Γεύσεις απλές και γνώριμες που με συγκινούν ακόμα και σήμερα.

Έλια Κεντρωτά Four Seasons Athens

Είναι εμφανές ότι η μόδα και το προσωπικό στιλ παίζουν βασικό ρόλο στη ζωή σας. Ποια είναι η «στολή» της Έλιας Κεντρωτά;
Σκούρο jean / T-shirt / Blazer. Επενδύω πάντα σε παπούτσια και τσάντες. Στα ρούχα πάντα δίνω έμφαση στο υλικό, στο να είναι καλοραμμένο και να ακολουθεί τη γραμμή της σιλουέτας. Αγαπώ το λευκό, το μαύρο και το καμηλό.


Συνέντευξη Φιλίππα Δημητριάδη
Φωτογράφιση Νίκος Ζήκος

More Stories
Macallan 200 73
Το The Macallan παρουσιάζει το TIME : SPACE Mastery στο πλαίσιο των εορτασμών για τα  200 χρόνια δεξιοτεχνίας και ιστορίας
DIDÉE.GR