Quantcast

Μια μοναδική εμπειρία διαμονής στο Colors Urban Hotel που πρέπει να ζήσουν όλοι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες

COLORS HOTEL THESSALONIKI UNIQUE 13

Οι περισσότερες ημέρες της εβδομάδας είχαν χαραγμένη στο πεζοδρόμιο την ίδια πορεία, λες και τα παπούτσια μας είχαν αφήσει αποτυπώματα ακολουθώντας μια μεγάλη ευθεία από την Αγίου Δημητρίου προς τον Βαρδάρη και τούμπαλιν. Ο δρόμος αυτός ένωνε τα δυο φοιτητικά σπίτια μας, το δικό μου και της πρώτης φίλης που γνώρισα όταν πέρασα στην Θεσσαλονίκη. Kάθε βράδυ κάναμε μεγάλους περιπάτους, μιλούσαμε ασταμάτητα για το μέλλον και ονειροπολούσαμε χωρίς φόβο αφού είχαμε τα νιάτα μας για μαξιλαράκι ασφαλείας. Οι κουβέντες κατέληγαν σε φιλοσοφίες ζωής  μας και αυτές σε ένα παιχνίδι με πιθανότητες  που παίζαμε χωρίς φειδώ. 

Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να αλλάξει η ζωή σου αν στρίψεις τώρα σε αυτή τη γωνία και αλλάξεις την διαδρομή σου; Και κάπως έτσι μετατρέψαμε την πόλη που μας φιλοξενούσε σαν φοιτήτριες, σε ένα παιχνίδι τζόγου αφού κάθε μέρα την ανακαλύπταμε στρίβοντας στις γωνίες και στα στενά αφήνοντας στο σύμπαν ένα μήνυμα συγκατάθεσης για ότι ωραίο θα μπορούσε να συμβεί αν απλά του επιτρέπαμε να έρθει. 

Η Θεσσαλονίκη έγινε για εμένα ένας τόπος εξερεύνησης, ήθελα να πάω παντού, να μπω σε όλες τις στοές, τα κτίρια και τις αγορές, να πιω τον καφέ μου σε όλα τα ιστορικά μαγαζιά της, να φάω φαγητό στους καφενέδες της και τα βράδια να παραπατάω από τα γέλια έξω από τα μπαρ της, εκεί που έφτιαξα ένα κάρο αναμνήσεις. Ήθελα να μεταμορφωθώ σε ντόπιο και να ρολάρω με την πόλη και τους ανθρώπους της. Ακριβώς αυτό που αναζητώ και σαν ταξιδιώτης από τον κάθε προορισμό που επισκέπτομαι. 

Το μοντέλο του ταξιδιώτη στο οποίο είναι ανήκω είναι αυτό που θέλει να δημιουργήσει έναν δεσμό με την κάθε χώρα/πόλη, να φέρει πίσω λίγο από τον αέρα της ατμόσφαιρας, να αφομοιωθεί μέσα στο περιβάλλον των locals και να λεει ‘’ναι’’ σε κάθε ευκαιρία που μπορεί να φέρει μπροστά του μια νέα εμπειρία, μια γνωριμία και συζήτηση με άλλες κουλτούρες, έναν γαστρονομικό θρίαμβο, ένα χαμόγελο σε ένα μπαρ, μια κουνημένη φωτογραφία και ένα survival kit με βελόνα, κλωστή, βαμβάκι και μπατονέτες χωμένο μέσα στην βαλίτσα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου. 

Αναζητώ ένα σπίτι. Ένα σπίτι φωτεινό, με ένα μπαλκόνι στην καρδιά της πόλης, φαγητό για την ψυχή και οικειότητα. 

Η Θεσσαλονίκη ήταν το σπίτι μου για πολλά χρόνια και τώρα το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη είναι το COLORS Urban Hotel. 

Ελάχιστα λεπτά από την πλατεία Αριστοτέλους, στην πασίγνωστη Τσιμισκή, σε περιμένουν δυο πανέμορφα διατηρητέα κτίρια των αρχών του 20ου αιώνα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ‘’έργα τέχνης’’, έχουν κερδίσει πολλά βραβεία design και καταφέρνουν να συνδιάσουν άψογα την αρχιτεκτονική τους ιστορία, με την κουλτούρα και τον μινιμαλισμό του σήμερα.

Colors Agiou Mina Thessaloniki Greece Deluxe Room with a Private Terrace and Jacuzzi 238 Colors 8 1 Colors Agiou Mina Thessaloniki Greece Deluxe Room with private Terrace Jacuzzi 241 Boudoir 8

Στο πρώτο κτίριο με είσοδο από την Τσιμισκή θα βρεις 21 διακοσμημένα δωμάτια με διαφορετική θεματοποίηση που κάνουν πραγματικά αξέχαστη τη διαμονή σου αφού κάθε δωμάτιο σε εκπλήσει με το theme του και το κάθε ένα από αυτό είτε είναι μεγάλο με θέα στο Λιμάνι, είτε είναι loft και εξυπηρετεί πέντε άτομα, είτε είναι έξυπνα φτιαγμένο και  φιλοξενεί έναν εταιρικό επισκέπτη, θα ανταποκριθεί ακριβώς στις ανάγκες σου, όπως εσύ τις έχεις σχεδιάσει και η μοναδική σου υποχρέωση θα είναι να παραγγείλεις ένα smoothie από το Garden Bar για να απολαύσεις το δωμάτιο σου.   

17880489 1277387528976904 1679472635679656648 o

Θυμάμαι την πρώτη φορά που μπήκα στο ‘’I AM FAMOUS’’ δωμάτιο του COLORS Urban Hotel, ένιωσα ότι θα μπορούσα να μείνω όσες μέρες επιθυμούσα αφού το ευρύχωρο working desk, το γρήγορο wi-fi και η δυνατότητα να εκτυπώσω τα αρχεία μου και να εργαστώ όσο το δυνατόν ευκολότερα, σε συνδιασμό με την εξυπηρέτηση, ανταποκρίνοταν ακριβώς στο business traveller προφίλ μου καθότι ταξίδευα για την παρουσίαση ενός συνεδρίου. Και το πιο σημαντικό, ήμουν πάντα στην ώρα μου στα καθημερινά μου ordino, αφού είναι πραγματική πολυτέλεια η τοποθεσία του COLORS, αφού είσαι κυριολεκτικά στην καρδιά της πόλης και δίπλα από κάθε ραντεβού σου. Φυσικά, στην πρώτη κούραση, γεμίζεις ενέργεια, στον πρώτο όροφο, στο Massage Me, σε περιμένουν τα μαγικά χέρια της Μάρως και ένα από τα ωραιότερα χαλαρωτικά, feel good μασάζ που έχω κάνει ποτέ. 

COLORS Urban Hotel Thessaloniki 41 Large Sea View Room 5Massage.Me @ COLORS Urban Hotel Thessaloniki

Επέστρεψα άλλες δύο φορές στο COLORS και η τελευταία έκρυβε την έκπληξη του δεύτερου κτιρίου, το οποίο και δεν είχα επισκεφθεί και χωρίς καμία υπερβολή τολμώ να πω ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα κτίρια που είχα την τύχει να δω στα ταξίδια μου. Το εν λόγω κτίριο ονομάζεται Μέγαρο Γκατένιο-Φλορεντίν, χτίστηκε το 1925 του Ζόζεφ Πλευμπέρ και είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής, ιδιαίτερα χαρακτηριστικό για τους μολυβένιους πυργίσκους στην ταράτσα του κτιρίου αλλά και την πρόσοψη του κτιρίου, ορατή από τρεις πλευρές (Τσιμισκή, Βενιζέλου και Αγίου Μηνά). Το κτίριο ανακαινιστηκε και παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2019 ώστε να στεγάσει τα δωμάτια τoυ COLORS Urban Hotel με απόλυτο σεβασμό σε όλα τα διατηρητέα αρχιτεκτονικά στοιχεία που προϋπήρχαν ώστε να μπορούν όλοι οι επισκέπτες να τα απολαύσουν ακόμα και σήμερα τα ψηλοτάβανα δωμάτια, ολοφώτεινα παράθυρα, γύψινος διάκοσμος, διατηρητέος διάκοσμος ασανσέρ από χυτοσίδηρο, μωσαϊκό πάτωμα, φωτεινό αίθριο σε όλα τα πατώματα του κτιρίου, είναι μερικά από τα στοιχεία του αρχικού κτιρίου που ακόμα σώζονται. 

Μπαίνοντας στο Sweet Dreams δωμάτιο μου, μεταμορφώνομαι σε χαρακτήρα ταινίας του Wes Anderson αφού περιτριγυρίζομαι από ονειρικές παστέλ αποχρώσεις, στυλιζαρισμένες συμμετρίες και Αρτ Νουβό πινελιές σαν να βρίσκομαι σε κινηματογραφικό σετ. Ακριβώς έξω από το ‘’σκοτωμένο ροζ’’ παστέλ, πανέμορφο δωμάτιο μου με το το super-comfy διπλό κρεβάτι μεγέθους Queen, βρίσκεται ίσως το πιο όμορφο spot του ξενοδοχείου. Ακριβώς στο κέντρο του κτιρίου υπάρχει ένα αίθριο το οποίο σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται κάπου στο Βερολίνο και το οποίο φωτίζει φυσικά τους χώρους. 

Copy of Colors Agiou Mina Thessaloniki Greece Dream Room 235 Candy

Στην ζωή, η οικειότητα αναπτύσσεται όταν αρχίζεις σιγά σιγά  να γνωρίζεις τον άλλο και επικοινωνείς μαζί του. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα δωμάτια των ξενοδοχείων, σου προσφέρουν απλόχερα άνεση και ηρεμία και δημιουργούν για εσένα ένα περιβάλλον ασφάλειας και οικειότητας για τις ημέρες που έχεις επιλέξει να μείνεις. Από την μυρωδιά του δωματίου μέχρι το φως που μπαίνει από το παράθυρα, και αφήνει μια άχνα στην ατμόσφαιρα, το πρωινό χουζούρεμα στα καθαρά λευκά σεντόνια και το πρώτο ζεστό μπάνιο της ημέρας, όλα θυμίζουν μια ανάμνηση που θες να ζεις ξανά και ξανά γιατί μέσα σε αυτή ένιωθες άνετα και όμορφα. Οι επισκέψεις μου στο COLORS έχουν πάντα αυτή την αίσθηση, την οποία ολοκληρώνει το πρωινό γεύμα, γιατί ας το παραδεχτούμε, όλοι αυτό περιμένουμε να δοκιμάσουμε πως και πως σε ένα ξενοδοχείο.

Colors Agiou Mina Thessaloniki Greece Dream Room 233 Classic 6 1

Στην περίπτωση του COLORS τα πρωινά θα βρείς μπουφέ με ελληνική, τοπική και διεθνή κουζίνα και στην συνέχεια έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα από τα καλύτερα brunch της πόλης και να διαλέξεις ανάμεσα σε mediterranean bowls, αυγά σε διάφορες απολαυστικές εκδοχές, burgers, pancakes και πολύχρωμα smoothie. Και το βράδυ σε περιμένουν cocktails. μικροζυθοποιίες και Ελληνικοί αμπελώνες για να σε συνοδεύσουν μέχρι το κρεβάτι σου. Και όλα αυτά στο Garden Bar, ένας κήπος, πλέον trademark της Θεσσαλονίκης, γεμάτος φυτά και χρώματα, για όλη την ημέρα, για τους φίλους, την οικογένεια και το κατοικίδιο σου. 

MAL09704MAL07980 MAL04026

Οι σύγχρονοι ταξιδιώτες χρειάζονται προσωποποιημένες εμπειρίες και μια βαθύτερη κατανόηση των αναγκών τους από τον χώρο διαμονής τους. Ασχέτως με το προφίλ του κάθε επισκέπτη, όλοι εμείς που κλείνουμε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου είτε για ένα βράδυ είτε για πέντε, θέλουμε να νιώθουμε πως οι υπηρεσίες ικανοποιούν τις προτιμήσεις μας στον βαθμό της εξατομίκευση σε ένα tailor made περιβάλλον προσιτού κόστους, ώστε να επιστρέψουμε ξανά και ξανά χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Το COLORS Urban Hotel, είναι ένα πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου φτιαγμένο μόνο για εσένα στην τιμή που θες, είναι ένα πράσινο καταφύγιο γεμάτο γαστρονομικές στιγμές και έντονες γεύσεις, είναι ένας χώρος όπου εταιρείες μπορούν να εκφραστούν μέσω δημιουργικών συζητήσεων και συνεδρίων, είναι το ιδανικό μέρος για να δουλέψεις μακριά από το σπίτι ή το γραφείο σου, ο τόπος χαλάρωσης και φροντίδας του σώματος σου, είναι ο οδηγός σου ανάμεσα σε αξιοθέατα και ταξιδιωτικές περιπέτειες,  το πιο μαλακό κρεβάτι για να αφήσεις το μυαλό σου να ξεκουραστεί το βράδυ και το πιο φωτεινό μπαλκόνι για να πιεις τον καφέ σου το πρωι βλέποντας την πόλη να ξυπνά. 

Ειδικά σε μια εποχή που έφερε μπροστά μας το ΤΩΡΑ, κάθε εμπειρία είναι πιο σημαντική και πολύτιμη από πριν. 

Διάλεξε εσύ πως θα το ζήσεις.


More Stories
GB 2 WEB
Ξεχωριστές προτάσεις για το Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
DIDÉE.GR