Μια αίσθηση μινιμαλισμού χαρακτηρίζει τους εσωτερικούς χώρους του L’artisan Des Pains Oubliés στο Saint-Laurent-du-Var της Νίκαιας στη Γαλλία, με απλά υλικά που επιτρέπουν στην τέχνη του ψωμιού να τραβήξει την προσοχή.
Η ομάδα του στούντιο Bancaù Architectes που σχεδίασε τον χώρο, δήλωσε ότι η παραγωγή ψωμιού και η εφαρμογή της αρχιτεκτονικής ακολουθούν παρόμοιους κανόνες, εξηγώντας ότι το αρτοποιείο δίνει έμφαση στις βιολογικές, φυσικές πρώτες ύλες και το στούντιο επιλέγει επίσης μια προσεγμένη παλέτα υλικών.
Τόσο τα δάπεδα όσο και ένας τεράστιος κυκλικός φούρνος είναι κατασκευασμένα από τούβλα από τερακότα.
Το studio Bancaù Architectes ανέθεσε σε ντόπιους τεχνίτες την κατασκευή ξύλινων επίπλων για το αρτοποιείο. Ακόμα και τα κεραμικά είναι φτιαγμένα στο χέρι.
Ο ακατέργαστος γύψος προσθέτει υφή στους τοίχους και συμβάλλει στην ουδέτερη χρωματική παλέτα του αρτοποιείου.
165 Av. des Pugets, 06700 Saint-Laurent-du-Var, Γαλλία
Source | The Spaces