Το νέο παράρτημα του Liberté που άνοιξε πρόσφατα στην οδό Saint Dominique δίνει στον παραδοσιακό φούρνο ένα μοντέρνο, μινιμαλιστικό refresh, ευγενική προσφορά της αναγνωρισμένης αρχιτέκτονα/διακοσμήτριας, Emmanuelle Simon.
Το πρώτο Liberté προκάλεσε αναταραχή όταν άνοιξε στη rue des Vinaigriers το 2013, σερβίροντας προϊόντα ζαχαροπλαστικής υπό τις σύγχρονες τάσεις της γαστρονομίας.
Η εικόνα των αρτοσκευασμάτων και των γλυκών αντικατοπτρίζεται στους εσωτερικούς χώρους του τελευταίου παραρτήματος του Liberté, ο οποίος αναδιαμορφώνει την παραδοσιακή γαλλική αισθητική αρτοποιίας για να ταιριάζει με τις σύγχρονες γεύσεις. Η αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Emmanuelle Simon είχε το ελεύθερο να μετατρέψει το μικρό, στενό χώρο σε οτιδήποτε θεωρούσε η ίδια καλύτερο.
Αυτό που επέλεξε ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο εμπνευσμένο από wabi-sabi & Art Deco αισθητική με λευκούς τοίχους και αψιδωτές εσοχές- γωνιές για τους πελάτες. Τα απλά σκαμπό και τα μονόχρωμα βάζα στολίζουν τον χώρο, ενώ το μπλε πέτρινο δάπεδο, εμπνευσμένο από τις πλάκες έξω από την μπροστινή πόρτα, φέρνει μια λεπτή πινελιά χρώματος.
Το κατάστημα διατηρεί την ίδια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα της τυπικής boulangerie, αλλά με ένα στυλ που είναι δραστικά διαφορετικό από το ρουστίκ ντεκόρ των υπολοίπων.
Source | Wallpaper mag