Quantcast

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική ενώνεται με την Ιαπωνική κουλτούρα στην κατοικία Τ3

Ο Hitoshi Saruta των CUBO Design Architects, δημιούργησε μια νέα κατοικία με το όνομα Τ3, στην παραλιακή πόλη Kamakura της Ιαπωνίας.

Το έργο σχεδιάστηκε για πελάτες που ζήτησαν έναν σύγχρονο χώρο ο οποίος θα μπορούσε να συνδυαστεί με την αγάπη τους για την ιδιαίτερη αισθητική των γιαπωνέζικων κήπων. Με αυτή τη σκέψη, ο Saruta ένωσε τη συμβολική ομορφιά της περιβάλλουσας φύσης με ένα σύγχρονο γιαπωνέζικο στυλ, ενσωματώνοντας παραδοσιακές μεθόδους, πρακτικές και υλικά.

Το σπίτι είναι τοποθετημένο σε ένα λόφο με θέα στην ακτή και το βουνό Fiji στον ορίζοντα. Η πρόσοψή του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εντελώς κλειστή από το δρόμο, προσφέροντας την απαραίτητη ιδιωτικότητα, ενώ το υπόλοιπο σπίτι απλώνεται στο φυσικό τοπίο που το περιβάλλει.

Στο εσωτερικό του, το σπίτι εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα, με τα υπνοδωμάτια να βρίσκονται στο ισόγειο και τον κύριο καθιστικό χώρο να στον πρώτο όροφο. Φέρνοντας νέα αρχιτεκτονικά στοιχεία στις ήδη παραδοσιακές μεθόδους, ο Saruto αποκαλύπτει ένα σπίτι που βρίσκει ισορροπία μεταξύ της άνετης γιαπωνέζικης αισθητικής, του μοντέρνου σχεδιασμού και του φυσικού περιβάλλοντος.

More Stories
HTRW585LSQsTbAhhteYWAe 1280 80.jpg
Backwater | Platform 5 Architects
DIDÉE.GR