Οι αρχιτέκτονες Herzog & de Meuron ανέλαβαν μια ιδιαίτερη αποστολή, project που τους δόθηκε από την τουριστική εταιρεία Toggenburg Bergbahnen. Σκοπός του project ήταν να σχεδιάσουν ένα εστιατόριο στην κορυφή του Chäserrugg, της ανατολικότερης κορυφής της οροσειράς Churfirsten Massif της Ελβετίας.
Φτάνοντας τα 7.420 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το Chäserrugg ανεβαίνει από το Toggenburg στο βορρά για να βυθιστεί στα 6.250 πόδια κάτω από έναν απότομο βράχο, στη λίμνη Walensee. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα δημοφιλές θέρετρο για σκι στην περιοχή Toggenburg, η οποία είναι επίσης γνωστή για τα μονοπάτια πεζοπορίας της το καλοκαίρι. Από το 1972, η μαγευτική περιοχή ήταν προσβάσιμη με τελεφερίκ, μία ώρα μακριά από τη Ζυρίχη. Στο οροπέδιο όπου το Chäserrugg συναντά το Hinterrugg και το Rosenboden βρίσκεται ένας σταθμός συγκέντρωσης που χρησίμευε παλαιότερα για να στεγάσει τους εργάτες που ολοκλήρωσαν το τελεφερίκ.
Χτισμένος πάνω σε τσιμέντο και χάλυβα, ο σταθμός έδωσε μια νέα πρόσοψη στη περιοχή δημιουργώντας μια νέα “γειτονιά”: το Gipfelrestaurant. Το εστιατόριο είναι χτισμένο κάθετα προς την αρχική δομή, πάνω στο ίδιο τσιμέντο και χάλυβα. Οι δύο δομές συνδέονται μέσω ενός υπαίθριου χώρου υποδοχής και συνορεύουν με μια εξωτερική βεράντα που προσφέρει πανοραμική θέα.
Φωτογραφίες © Juergen Pollak
Πηγή: designyoutrust