Quantcast
The new Breitling Premier B01 Chronograph 42 Collection

Τα νέα μοντέλα της σειράς Breitling Premier εμπνέονται από τα 80 χρόνια κληρονομιάς και στυλ

Έξι νέα μοντέλα Premier παρουσιάστηκαν με ανανεωμένο σχεδιασμό, εμπνευσμένο από την κληρονομιά της σειράς και εξοπλισμένα με τον μηχανισμό B01 της Breitling. Η κυκλοφορία τους συμπίπτει με ένα νέο βιβλίο που εξιστορεί τη γένεση του πιο συλλεκτικού χρονογράφου της Breitling.

Μέχρι το 1943, ο Willy Breitling είχε γίνει γνωστός ως κατασκευαστής οργάνων για αεροσκάφη και ρολόγια – εργαλεία που κάλυπταν τις λειτουργικές ανάγκες της εποχής του πολέμου. Αλλά ο τρίτης γενιάς ιδρυτής της Breitling, ονειρευόταν επίσης μια εποχή μετά τον πόλεμο, όπου η χρησιμότητα θα έδινε τη θέση της στην αχαλίνωτη αισιοδοξία. Με αυτό το μέλλον στο μυαλό, σχεδίασε μια σειρά από κομψούς χρονογράφους και τους έντυσε με τα καλύτερα υλικά, τα καλύτερα φινιρίσματα και τα καλύτερα διαμετρήματα. Ονόμασε τη νέα του γραμμή Premier.

Breitling Premier B01 Chronograph 42 Ref

Η συλλογή χρονογράφων Premier Heritage, η οποία παρουσιάστηκε ξανά από την Breitling το 2021, αναβίωσε το όνειρο του Willy να δει τον λειτουργικό χρονογράφο να είναι αναμφισβήτητα κομψός — σύμφωνα με τα λόγια του, «η αλάνθαστη σφραγίδα του άψογου στιλ». Σήμερα, η Ελβετική ωρολογοποιία, προσθέτει έξι νέα μοντέλα στη συλλογή Premier, όλα τροφοδοτούμενα από τον αυτόματο μηχανισμό Breitling Manufacture Caliber 01.

«Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε το τολμηρό όραμα του Willy Breitling να συνδυάζει την ακρίβεια ενός επαγγελματικού εργαλείου με την κομψότητα ενός μοντέρνου ρολογιού», λέει ο CEO της Breitling Georges Kern. «Το Premier ενσάρκωσε την ελπιδοφόρα ενέργεια που αναδύθηκε στη μεταπολεμική εποχή και είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε αυτή την παράδοση με μια μοντέρνα ρετρό εκδοχή για την εποχή μας».

Breitling Premier B01 Chronograph 42 Ref Premier B01 Chronograph 42 Ref Breitling Premier B01 Chronograph 42 Ref

Στο ύψος της ακρίβειας, της καινοτομίας και του στυλ.

Η εξειδίκευση της Breitling ήταν πάντα ο χρονογράφος και κάθε ένας από τους τρεις ιδρυτές της, έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωσή του. Από τη στιγμή που ξεκίνησε την επιχείρησή του το 1884, ο Leon Breitling έβαλε την τεχνογνωσία του στην τελειοποίηση του χρονομέτρου τσέπης. Ο γιος του, Gaston, παρουσίασε τα πρώτα μοντέλα χρονογράφου που περιλάμβαναν ανεξάρτητο μπουτόν στη θέση 2, φορεμένα στον καρπό. Και ο εγγονός του, ο Willy, πρόσθεσε το δεύτερο μπουτόν στη θέση 4 — καθιερώνοντας τη σύγχρονη μορφή του χρονογράφου που χρησιμοποιείται σε όλη την ωρολογοποιία μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια, ο Willy θα συνέχιζε το οικογενειακό όραμα ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας στον χρονογράφο και στυλ, πέρα από τη λειτουργικότητα.

Breitling Premier B01 Chronograph 42 Ref

Η νέα συλλογή Premier B01 Chronograph 42 ανταποκρίνεται επίσης στα ασυμβίβαστα τεχνικά πρότυπα του Willy Breitling . Τα έξι μοντέλα τροφοδοτούνται από τον αυτόματο μηχανισμό Breitling Caliber 01, που έχει σχεδιαστεί για μέγιστη ακρίβεια, αξιοπιστία, και λειτουργικότητα. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009 και είναι ένας από τους πιο  αναγνωρισμένους χρονογράφους στην υψηλή ωρολογοποιία. Όπως συμβαίνει με όλους τους μηχανισμούς Breitling, ο καθένας έχει επιτύχει την αυστηρή πιστοποίηση COSC για ακρίβεια από -4 έως και +6 δευτερολέπτων την ημέρα.

Έτσι εξαντλητικό είναι και το ισοδύναμο testing της ίδιας της Breitling που εξομοιώνει 16 χρόνια γήρανσης και περιλαμβάνει τεστ σοκ (περίπου 60.000 χτυπήματα στα 500 G), δοκιμή κορώνας (περισσότερα από 100.000 κουρδίσματα), περιέλιξη με ταλάντευση (3.456.000 στροφές) και δοκιμή στα μπουτόν του χρονογράφου (περίπου 5.840 πιέσεις έναρξης-διακοπής-επαναφοράς).

Breitling Premier B01 Chronograph 42 Ref AB0145221B1A1 CMYK FHD Premier B01 Chronograph 42 Ref

Η τελευταία γενιά του B01 που χρησιμοποιείται στον νέο χρονογράφο Premier επανασχεδιάστηκε το 2022 και διαθέτει πιο λεπτό προφίλ και πιο συμπαγές ταλαντευόμενο αντίβαρο που μπορείτε να θαυμάσετε μέσα από τη διάφανη πλάτη του ρολογιού από κρύσταλλο σάπφειρου. Ο μηχανισμός έχει πενταετή εγγύηση και παρέχει περίπου 70 ώρες απόθεμα ισχύος. Σε συμφωνία με την επιθυμία του Willy να συνδυάσει τη χρηστικότητα με την κομψότητα, το Premier είναι ανθεκτικό στο νερό σε πίεση έως και 100μ. βάθος (10 bar).

Για να δημιουργήσει το σχέδιο της νέας συλλογής Premier, η Breitling διατήρησε τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες του vintage Premier, συμπεριλαμβανομένης της ομαλής σταθερής στεφάνης, του καντράν με τα δυο subdials, τα βελτιστοποιημένα ορθογώνια μπουτόν του χρονογράφου, και τους απλικέ αραβικούς αριθμούς. Στα 42χιλ., η διάμετρος της κάσας είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τα 40χιλ. που υπήρχαν στα προηγούμενα μηχανικά μοντέλα B09. Το tone-on-tone καντράν με τα λεπτά του χρονογράφου στη θέση 3 και τα δευτερόλεπτα στη θέση 9 προσδίδουν ένα κομψό στυλ, ενώ οι νέες αποχρώσεις τους σε σομόν, μπλε, πράσινο, μαύρο και κρεμ προσθέτουν μια σύγχρονη πινελιά στα μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι. Μια ακόμα παραλλαγή σε κόκκινο χρυσό 18 καρατίων διαθέτει ένα κλασικό κρεμ καντράν. Τα ρολόγια φοράνε είτε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ή ένα κομψό μεταλλικό μπρασελέ 7 σειρών.

Premier B01 Chronograph 42 RefBreitling Premier B01 Chronograph 42 Ref

Το ταξίδι του Premier αποκαλύπτεται σε ένα νέο βιβλίο.

Η κυκλοφορία του νέου Premier B01 Chronograph 42 συμπίπτει με τη δημοσίευση του Premier Story, το τρίτο μέρος της σειράς Watch Stories που καταγράφει μερικά από τα πιο διάσημα ρολόγια στον κόσμο. Ο συγγραφέας Fred Mandelbaum, ο επίσημος ιστορικός της Breitling και κορυφαίος στον κόσμο συλλέκτης, ξεναγεί τους αναγνώστες στις τελικά επιτυχημένες (αλλά συχνά ταραχώδεις) αναζητήσεις του Willy Breitling, για να πάρει τον ταπεινό χρονογράφο από το πιλοτήριο του αεροσκάφους και να το φέρει στον καρπό όσων καθορίζουν το στιλ  — ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια.

«Ως ιστορικός της Breitling, έχω ζήσει τα πιο τρελά όνειρα οποιουδήποτε παθιασμένου συλλέκτη», λέει ο συγγραφέας Fred Mandelbaum. «Για αυτό το βιβλίο, μου παραχωρήθηκε άνευ προηγουμένου πρόσβαση στα αρχεία της εταιρείας και, μέσω του Gregory Breitling, γιου του ιδρυτή Willy Breitling, είχα το προνόμιο να αποκτήσω πρόσβαση στην οικογενειακή συλλογή ρολογιών, εγγράφων, φωτογραφιών και πλούτου προσωπικών αναμνήσεων».

Premier B01 Chronograph 42 Ref

Εικονογραφημένο με εξαιρετική φωτογραφία, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων vintage ρολογιών, η ιστορία του Premier, όχι μόνο παρέχει έναν απολογισμό των 80 ετών, αλλά προσφέρει επίσης ανεκτίμητους πόρους για συλλέκτες σχετικά με τον τρόπο επαλήθευσης της αυθεντικότητας των vintage μοντέλων, καθώς και τον τρόπο χρονολόγησης κομματιών με βάση το σχήμα των δεικτών, του λογότυπου και του σειριακού αριθμού. Ένα κεφάλαιο για τους μηχανισμούς αποκαλύπτει την εξέλιξη του Premier από το 1943 έως το 2023, με βίντεο περιεχόμενο περίπλοκων μηχανισμών σε δράση συνδεδεμένο μέσω QR code. Το Premier Story είναι ένα συναρπαστικό -και εξαιρετικά πρακτικό- ταξίδι σε βάθος για ένα από τα σπουδαία ρολόγια της ιστορίας.

Το Premier Story (59,00 CHF) εκδίδεται από την πηγή βιβλίων για ρολόγια Watchprint και είναι διαθέσιμο για αγορά στο www.watchprint.com.

More Stories
DSC8077 copy 2 (1)
The C Edition “Cruise” Collection S/S 2024
DIDÉE.GR