Quantcast

Khaite: To brand από την Αμερική με το ελληνικό όνομα και η συλλογή για τη σεζόν FW 2023

Το όνομα Khaite προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “χαίτη”. Το brand πρεσβεύει τη δημιουργία άνετων και ποιοτικών ρούχων με επιρροές απο την πιο “σκοτεινή” πλευρά της Νέας Υόρκης, που ισορροπούν ανάμεσα στον αισθησιασμό και τη λειτουργικότητα.

Με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει στο SoHo της Νέας Υόρκης στην οδό Mercer 165 μετά από έναν χρόνο προετοιμασίας και άλλα 10 να έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια, η Catherine Holstein, σχεδιάστρια και founder του brand Khaite, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο τόσο για την ίδια όσο και για το brand.

Η παρουσίαση της συλλογής για το Φθινόπωρο του 2023 στην Εβδομάδα της Νέας Υόρκης, αποδεικνύει ότι η απλότητα και οι καθαρές γραμμές στη ραπτική είναι όχι μόνο μια από τις τελευταίες τάσεις αλλά και η φιλοσοφία στην οποία στηρίχθηκε η Catherine Holstein.

Το σόου ξεκίνησε με ένα μακρύ παλτό με μαύρα δερμάτινα διακοσμητικά στοιχεία, ενώ μίνι και μίντι φούστες σε γραμμή Α μονοπώλησαν στις εμφανίσεις. Υφάσματα όπως κρεπ σατέν και σιφόν χρησιμοποιήθηκαν για φορέματα -τόσο σε στενή όσο και σε loose γραμμή- τα οποία κατέληγαν τόσο ψηλά στο λαιμό που θύμιζαν θρησκευτικά ενδύματα. Μπλούζες και εκκεντρικά παπούτσια καλυμμένα με shearling, δερμάτινες τσάντες από γυαλιστερό χρυσό και πουλόβερ από κασμίρι, σακάκια σε αναλογίες δεκαετίας του ’80, μαύρα δερμάτινα παντελόνια και σανδάλια με λουριά -όλα κομμάτια με έντονη δόση θυληκότητας- μας ταξιδεύουν σε περασμένες δεκαετίες, ενώ ταυτόχρονα αποπνέουν αισθησιασμό.

Εκεί που το seduction ήταν ο χαρακτηρισμός της περασμένης σεζόν, αυτή τη φορά ο τίτλος που δόθηκε ήταν happenstance (σύμπτωση, τυχαίο γεγονός).

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια συλλογή στην οποία αποτυπώνεται το όραμα της Holstein που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία κομματιών απαραίτητων σε μια capsule γκαρνταρόμπα, χωρίς τα οποία δε θα μπορούσε ούτε η ίδια να ζήσει, όπως είχε αναφέρει στους FT, σχετικά με τη φιλοσοφία του brand.

khaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveite khaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveite khaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveitekhaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveitekhaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveite khaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveite khaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveite khaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveite khaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveite khaite fall 2023 ready to wear credit hanna tveite

Source | VOGUE RUNWAY

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR