Quantcast
Longchamp x D'heygere

Longchamp x D’heygere: Η συνεργασία που μεταμορφώνει την καθημερινότητα

Εμπνευσμένη από την τσάντα Le Pliage, η συνεργασία της Longchamp με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων και αξεσουάρ με έδρα το Παρίσι, Stéphanie D’Ηeygere, περιέχει κομμάτια που “μεταμορφώνονται” ανάλογα με αυτόν που τα φορά.

Η Longchamp άνοιξε το 2023 με μια νέα συνεργασία. Πρόκειται για μια συνεργασία με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων και αξεσουάρ, Stéphanie D’Heygere και της ομώνυμης εταιρείας της,  D’heygere – με αποτέλεσμα μια genderless συλλογή που υπόσχεται να “μεταμορφώσει την καθημερινότητα” με κομμάτια που προσαρμόζονται στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, εμπνευσμένα από την πτυσσόμενη nylon τσάντα Le Pliage της Longchamp.

“Όταν πρωτογνώρισα τη Stéphanie, ενθουσιάστηκα από τη δουλειά της. Τα σχέδιά της έχουν ταυτότητα αλλά και μια εξαιρετικά έξυπνη διάσταση που ταιριάζει στη Longchamp. Μετά από την επιτυχημένη πρώτη μας συνεργασία, θέλαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα”, λέει η δημιουργική διευθύντρια της Longchamp, Sophie Delafontaine, η οποία συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την D’Ηeygere το 2019.

Αποτελούμενη από δύο τσάντες, μια ομπρέλα, ένα πόντσο, ένα καπέλο και ένα παντελόνι – η συνεργασία βασίζεται στην ιδέα να προσδώσει σε κάθε κομμάτι μια επιπλέον χρήση εκτός από τη βασική.

Longchamp x D'heygereΓια παράδειγμα, το παντελόνι έχει σχεδιαστεί ώστε να τυλίγεται ή να ξετυλίγεται σε διαφορετικά μήκη, η belt bag μπορεί να μετατραπεί σε σακίδιο, η ομπρέλα έχει σχεδιαστεί ώστε να φοριέται ως αξεσουάρ, ενώ το καπέλο διπλώνεται και ξεδιπλώνεται πανεύκολα.

Όπως στα κοσμήματα και στα αξεσουάρ της D’heygere – έτσι και στα κομμάτια της συλλογής υπάρχει μια αίσθηση παιχνιδιάρικη. Φούξια, ροζ, λεοπάρ, navy, λευκό και μαύρο αποτελούν τα χρώματα της παλέτας, ενώ το αναγνωρίσιμο δερμάτινο κλείσιμο της Le Pliage εμφανίζεται σε όλα σχεδόν τα κομμάτια.

Longchamp x D'heygere

“Η Longchamp είναι μια εταιρεία που με ακολουθεί από τότε που ήμουν παιδί. Λατρεύω την ενέργειά της και αγαπώ ιδιαίτερα την εμβληματική Le Pliage. Νομίζω ότι είναι υπέροχο που μια τσάντα υπάρχει στη γκαρνταρόμπα τόσων πολλών διαφορετικών ανθρώπων και που ο καθένας τη χρησιμοποιεί με τον δικό του τρόπο. Η Le Pliage δεν είναι μόνο απαραίτητη, αλλά έχει προσωπικότητα και ήταν χαρά για μένα να βάλω τη δική μου σφραγίδα σε αυτή”, αναφέρει η D’Heygere.

Y4oHgZ9NA6w5xE7f5fGcoT 1280 80.jpg 1

Η αειφορία είναι βασικός γνώμονας στη συνεργασία αυτή, καθώς τα διάφορα κομμάτια της συλλογής κατασκευάζονται από τον ίδιο ανακυκλωμένο καμβά που χρησιμοποιεί η Longchamp για την κατασκευή της τσάντας Le Pliage. “Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε καινοτομήσει μεταφέροντας ολόκληρη τη σειρά Le Pliage σε ανακυκλωμένο καμβά, κάτι που επεκτάθηκε και στη συνεργασία μας με τη Stéphanie. Εκτός από το δέρμα, το οποίο προέρχεται πάντα από βυρσοδεψεία πιστοποιημένα από τη LWG, όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτήν την capsule collection είναι ανακυκλώσιμα.”  σημείωσε η Delafontaine.

Longchamp x D'heygere

Source | Wallpaper Mag

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR