Quantcast
dior5 1

Dior Men Winter 23: Η έμπνευση από την ιστορία και το ποίημα του T.S Eliot

Η επίδειξη ανδρικών ενδυμάτων του οίκου Dior για τον χειμώνα του 2023 πραγματοποιήθηκε υπό τον ήχο της απαγγελίας του βαθιά μελαγχολικού ποιήματος του T.S Eliot από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο -The Waste Land- από τον Robert Pattinson και τη Gwendoline Christie.

Ο Κim Jones επιλέγει αντίστοιχες αναφορές από το παρελθόν, αντλώντας έμπνευση από την ιστορία, από το δικό του παρελθόν και από το παρελθόν του κόσμου της μόδας συνδυάζοντας μνήμες, συναίσθημα και νεωτερικότητα. Αυτές οι αναφορές μεταφράζονται μέσα από ήπιες χρωματικές αποχρώσεις και ρευστά σχήματα, ενώ το tailoring που συνήθιζε να ξεχωρίζει πάντα στις συλλογές του Dior –  επαναπροσδιορίστηκε.

H συλλογή για τον χειμώνα του 2023 αποτελείται από ρευστά, ασύμμετρα πουκάμισα, σακάκια σε συνδυασμό με τουίντ φούστες και γαλότσες.

dior1 1

dior2 1

Επιπλέον ιδιαίτερα πλεκτά πουλόβερ με ανοιχτά μανίκια εσωτερικά, λειτουργούν ως μια άλλη εναλλακτική εκδοχή της ζακέτας.

Dior4 1

Αδιάβροχα μπουφάν και καπέλα συνδυάστηκαν με φαρδιά παντελόνια και πουκάμισα από ποπλίνα.

dior6 1

Η συλλογή διαθέτει μια νότα από λεοπάρ στάμπα, που εντοπίζεται στη φόδρα μιας καμπαρντίνας -αναφορά σε ένα από τα πιο αγαπημένα prints του σχεδιαστή.

Dior3 1

Αυτό που ο Jones κάνει τόσο καλά, είναι να συνδυάζει streetwear, όπως φαρδιά μάλλινα σορτς με αναφορές από μερικούς από τους μεγαλύτερους couturiers του κόσμου. Η ιστορία και η νεωτερικότητα –ακόμα και ο φουτουρισμός– γίνονται ένα στον κόσμο του Jones, ενώ ο χρόνος μοιάζει να είναι σχετικός.

Ολόκληρο το σόου Dior Men Winter ’23 εδώ.

Source | Russh

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR