Quantcast
XziwEjbxKGDnzD2PdNB5Qe 1

Η Ditte Reffstrup αναλύει τη συνεργασία της GANNI με την Barbour

H creative director της GANNI, Ditte Reffstrup, μιλά στο Another Mag για τη συνεργασία με την Barbour, τη διασκεδαστική προσέγγιση της εταιρείας στη μόδα και την αγάπη της για το Glastonbury στυλ της Kate Moss.

Όταν τον περασμένο Αύγουστο η Ganni διοργάνωσε το σόου Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 με τον τίτλο Joyride υπήρχαν κάποια κομμάτια που ξεχώρισαν περισσότερο: δύο σακάκια φτιαγμένα σε συνεργασία με την Barbour σε λαδί αποχρώσεις.

427544 1 1

“Στην Ganni, (σχεδόν) τα πάντα επιτρέπονται ενώ τίποτα δεν μας σταματάει από το να ονειρευόμαστε” λέει η δημιουργική διευθύντρια Ditte Reffstrup. “Κάποιος ανέφερε την επιθυμία συνεργασίας με την Barbour και όλοι τότε είπαμε ” Δεν θα πουν ποτέ ναι αλλά ας δοκιμάσουμε!”” .

Η Barbour ιδρύθηκε από τον John Barbour στο South Shields το 1894 και αρχικά σχεδιάζε εξωτερικά ενδύματα για ψαράδες και ναυτικούς προκειμένου να τους προστατεύσει από τις βρετανικές καιρικές συνθήκες. Τα επόμενα χρόνια έγινε συνώνυμο με το Εnglish preppy style. “Για μένα πρόκειται για ένα τόσο εμβληματικό brand, ειδικά όταν σκέφτεσαι τη βρετανική κληρονομιά. Φοριέται από βασιλιάδες μέχρι τον καθημερινό άνθρωπο. Είναι προσιτό. Μου αρέσει όταν η μόδα είναι έτσι”, λέει η Ditte.

Η συλλογή Ganni x Barbour αποτελείται από εννέα κομμάτια μεταξύ των οποίων κερωμένα τζάκετ, φούστες, καπιτονέ τζάκετ και καπέλα, όλα “σφραγισμένα” με ένα λαμπερό πράσινο λογότυπο της συνεργασίας. “Ήταν πολύ εύκολο να δουλέψουμε με την Barbour, γιατί έχουν ένα τόσο εμβληματικό προϊόν. Είναι σαν μια καλή συνταγή, δεν χρειάζεται να προσθέσεις πολλά – μόνο λίγη “γεύση” “.

Υπάρχει επιπλέον μια σειρά με την ονομασία Re-loved, η οποία συμβαδίζει με το βιώσιμο ήθος της Ganni. “Έχουμε αυτό το ρητό όταν κάνουμε μια συνεργασία- πρέπει να έχει μια υπεύθυνη και βιώσιμη οπτική γωνία, διαφορετικά δεν μπορούμε να την κάνουμε”, εξηγεί. Το αποτέλεσμα είναι 50 ανακυκλωμένα πανωφόρια Barbour που έχουν εμπλουτιστεί με κεντήματα Ganni, μπαλώματα και μεγάλους, πολύχρωμους γιακάδες.

427551 1 427555 1 427553 1

Όσο για την έμπνευση πίσω από τη συνεργασία, η Ditte είναι φανατική θαυμάστρια του βρετανικού στυλ και των εμφανίσεων της Kate Moss στο Glastonbury τη δεκαετία του 2000, να τρυπώνει μέσα στη λάσπη με τον τότε φίλο της Pete Doherty. “Το βρετανικό στυλ είναι σπουδαίο για μένα. Η Kate Moss το πρεσβεύει με έναν τρόπο που με μαγεύει”.

Όσο για το ερώτημα τι ενώνει την Ganni με τη Barbour, η Ditte αναφέρει: “Έχουμε τόσο εμείς όσο και η ομάδα της Barbour,  την προσέγγιση ότι η μόδα πρέπει να είναι διασκεδαστική. Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν την ανάγκη να εκφραστούν με κάποιο τρόπο και νομίζω ότι τότε είναι που η μόδα έχει νόημα”. 

https hypebeast.com wp content blogs.dir 6 files 2022 10 ganni14 1 https hypebeast.com wp content blogs.dir 6 files 2022 10 ganni15 1 https hypebeast.com wp content blogs.dir 6 files 2022 10 ganni16 1

Η συνεργασία Barbour x Ganni είναι πλέον διαθέσιμη εδώεδώ.

Source | Another Mag

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR