Quantcast
424247 1

H νέα συλλογή της Kvadrat σε συνεργασία με τον Raf Simons

Η τελευταία συνεργασία του Raf Simons με την εταιρεία Kvadrat, αντλεί έμπνευση από τη φιλοσοφία του μινιμαλιστή καλλιτέχνη Donald Judd.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σχεδιαστές μόδας του 21ου αιώνα, ο Raf Simons έχει μια εξίσου εκλεπτυσμένη ματιά και στον σχεδιασμό αντικειμένων για εσωτερικούς χώρους. Πριν λανσάρει την ομώνυμη μάρκα ανδρικών ενδυμάτων του το 1995, ο Simons σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στη Σχολή Τεχνών LUCA στο Βέλγιο.

Εκτός από την ενασχόληση με το δικό του brand, θήτευσε και ως δημιουργικός διευθυντής σε οίκους όπως Jil Sander, Dior Women και Calvin Klein, ενώ από το 2020 έχει τη θέση του δημιουργικού διευθυντή της Prada από κοινού με την Miuccia Prada.

Μια ματιά στο σπίτι του Βέλγου σχεδιαστή στην Αμβέρσα, αποδεικνύει ότι ο Simons έχει εξαιρετικό γούστο και γνώση στον τομέα του interior. Το μοντερνιστικό σπίτι του διαθέτει έργα τέχνης των Brian Calvin και Mike Kelley, έπιπλα των Pierre Jeanneret και George Nakashima και φωτιστικά από τους Isamu Noguchi και Frank Lloyd Wright.

424252 1
Όλα αυτά τον κατέστησαν τον τέλειο υποψήφιο συνεργάτη για την Kvadrat -την εταιρεία κλωστοϋφαντουργικής με έδρα την Κοπεγχάγη- η οποία έχει τις ρίζες στην παγκοσμίου φήμης σχεδιαστική παράδοση της Σκανδιναβίας. Η νέα τους συνεργασία είναι μια σειρά προϊόντων με φιλοσοφία “lifestyle accessories concept” που ονομάζεται The Shaker system.

424250 1

Ενώ ζούσε στις ΗΠΑ, ο Simons προσελκύθηκε από τους Shakers -μια θρησκευτική αίρεση του 18ου αιώνα που ευνοούσε τη μινιμαλιστική προσέγγιση στο σχεδιασμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κουλτούρα Shaker λειτούργησε ως πρόδρομος του μινιμαλισμού των Donald Judd και John McCracken -δύο καλλιτεχνών που ενέπνευσαν σε μεγάλο βαθμό τη νέα συλλογή Kvadrat x Raf Simons.

Το νέο concept store της Kvadrat βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Κοπεγχάγης και φιλοξενεί τη συλλογή Shaker τα κομμάτια της οποίας είναι κρεμασμένα σε λευκούς τοίχους σαν αντικείμενα τέχνης σε μουσείο, προτείνοντας έτσι εναλλακτικούς τρόπους προβολής ρούχων έξω από τα όρια μιας ντουλάπας.

424249 1

Οι τσάντες, οι μαλακές μάλλινες κουβέρτες και τα μαξιλάρια, οι καθρέφτες, ακόμη και οι δερμάτινες θήκες για περιοδικά και εφημερίδες έχουν σχεδιαστεί για να κρέμονται από “μπάρες” εμπνευσμένες από τη λογική των Shakers και διατίθενται σε ροζ σομόν, πράσινο, μαύρο και λευκό.

424246 1
“Για τον Raf, αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μόδα”, λέει η product developer της Kvadrat, Stinne Knudsen, η οποία συνεργάστηκε στενά με τον Simons για τη συλλογή. “Αυτό είναι κάτι που του αρέσει, να δουλεύει διαφορετικά και με πιο αργούς ρυθμούς”.

“Σήμερα περισσότερο από ποτέ το σπίτι είναι το απόλυτο κέντρο της ζωής μας και ήθελα να δημιουργήσω μια συλλογή που θα το άλλαζε προς το καλύτερο. Έχω εκπαιδευτεί ως βιομηχανικός σχεδιαστής, [αλλά] δεν μου αρκούσε μόνο το να βγάζω όμορφα προϊόντα. Ήθελα να συλλάβω κάτι καινοτόμο σχετικά με το πώς ζούμε και αλληλεπιδρούμε με τα προϊόντα αυτά”.

424248 1 424251 1

Το Shaker system των Kvadrat x Raf Simons είναι διαθέσιμο εδώ.

Source | Another Mag

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR