Quantcast
003 2156 cosme paros 20220608

COSME: Το νέο resort της Luxury Collection στην Πάρο

Ένα νέο μοναδικό ξενοδοχείο-προορισμός από την Kanava Hotels, στη γοητευτική παραλία των Αγίων Αναργύρων στη Νάουσα. 

Και εγένετο Cosme… Η Luxury Collection, μέρος του portfolio της Marriott Bonvoy με 30 εξαιρετικά hotel brands διεθνώς, μόλις έθεσε ψηλά τον πήχυ μιας πλούσιας και πολυτελούς εμπειρίας στο νησί της Πάρου με το άνοιγμα του Cosme, a Luxury Collection Resort, ένα ζωηρό και κοσμοπολίτικο “δεύτερο σπίτι” για όσους επισκέπτονται το διάσημο νησί με το κυκλαδίτικο ανάγλυφο, την ξεχωριστή παράδοση και κουλτούρα και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά.

007 2393 cosme paros 20220608 002 2164 cosme paros 20220608

Πολύ κοντά στη γραφικη Νάουσα και συνεχίζοντας το όραμα και το ήθος των ξενοδοχείων του Αντώνη Ηλιόπουλου και της Κάλιας Κωνσταντινίδου για διακριτική πολυτέλεια, που αναβαθμίζει την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, το Cosme έχει σχεδιαστεί ως φυσική προέκταση του χωριού, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περιπλανηθούν στα σοκάκια και στις πλατείες από τοπική πέτρα, που ενώνουν, αλλά και παρεμβάλλονται μεταξύ των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου. Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική και interior design ομαδα του ID Laboratorium με κανόνα τη μοναδική Κυκλαδίτικη αισθητική, το Cosme αφομοιώνει την ολοκληρωμένη γοητευτική εμπειρία ενός νησιού του Αιγαίου, με τη θάλασσα στα δύο βήματα από τις 40 συνολικά σουίτες.

010 4410 cosme paros 20220608 008 0705 cosme paros 20220608

«Πιστεύουμε πολύ στη δημιουργία αυθεντικών και διαχρονικών εμπειριών για τους επισκέπτες των ξενοδοχείων μας, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη ουσιαστικών δεσμών με τον προορισμό, μέσα από την επαφή τους με την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τα έθιμα, ενώ βιώνουν μια αίσθηση απόλυτης ηρεμίας» λέει η Κάλια Κωνσταντινίδου, συνιδιοκτήτρια της Kanava Hotels & Resorts. «Είναι ώρα να χαρούν τη ζωή και να αισθανθούν ελεύθεροι. Αυτό είναι η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του Cosme. Η τοποθεσία, η αρχιτεκτονική, οι υπηρεσίες μας και οι άνθρωποι μας, ξεκλειδώνουν ευκαιρίες ώστε οι επισκέπτες να εκφράσουν την προσωπικότητά τους και να επιλέξουν οι ίδιοι πώς να συνδεθούν, να φανταστούν και να απολαύσουν. Όλα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να δίνουν την ελευθερία στους επισκέπτες να φτιάξουν μια εμπειρία, όπως ακριβώς εκείνοι τη θέλουν»

Με αναφορά στο αυθεντικό στιλ και στην ιδιαίτερη ομορφιά της Πάρου, το ντεκόρ μπλέκει με κομψό τρόπο παλιές γκραβούρες με σκηνές της Παριανής καθημερινότητας, αντικείμενα και έργα Τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών (Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Χριστίνα Μανδηλάρη-Naked Summers, Τερψιχόρη, κ.α.), χαρακτηριστικές ταπετσαρίες και υφάσματα με χειροποίητα κεντήματα του οίκου Pierre Frey και φυσικά τις αδρές κυκλαδίτικες γραμμές που δημιουργούνται από τις έντονες φωτοσκιάσεις του ελληνικού ήλιου.

009 2268 cosme paros 20220608 pe 011 4413 cosme paros 20220608 013 2363 cosme paros 20220608

Από τις 40 σουίτες, οι οποίες διαθέτουν custom-made έπιπλα του διάσημου Ισπανού designer Jaimé Hayon σε συνδυασμό με υφάσματα σε ζεστές αποχρώσεις του βουργουνδί, του κόκκινου, και φυσικά του ελληνικού μπλε, κάποιες και με ιδιωτικές πισίνες, ξεχωρίζει η πληθωρική Cosmos Suite των 60 τμ. με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, τη μεγάλη πισίνα και τους ευρύχωρους εξωτερικούς χώρους, που την καθιστούν ένα από τα πιο πολυτελή καταλύματα του νησιού.

016 2437 cosme paros 20220608 1

Κεντρικό σημείο συνάντησης όλη την ημέρα απότελεί φυσικά η μεγάλη κεντρική πισίνα σε σχήμα μισού φεγγαριού, με ανεμπόδιστη θέα στον κόλπο των Αγίων Αναργύρων. Εκεί δίπλα βρίσκονται και τα δύο εστιατόρια-πρόταση του Cosme, το παραλιακό Parostia και το ανεπιτήδευτο Volta, τα οποίο με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης Έλληνα σεφ Γιάννη Κιόρογλου (σεφ των εστιατορίων La Petite Maison στις Κάννες και La Guerite στο Saint Barth), επιδιώκουν ένα γαστρονομικό ταξίδι στη “Medite-grecian” κουζίνα, που είναι το πάθος του. Μένοντας πιστός στις ελληνικές του ρίζες και αποπνέοντας το concept της «ελληνικής φιλοξενίας» σε κάθε δημιουργία του, τα πιάτα του Γιάννη Κιόρογλου αντικατοπτρίζουν τις χαλαρές, αν και πλούσιες, γευστικές παραδόσεις της Πάρου, της Ελλάδας και της Μεσογείου γενικότερα.

Το Cosme γιορτάζει με γενναιοδωρία τη χαρά της ζωής, διαθέτοντας κι ένα πριβέ guests-only beach club, που επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να απολαύσουν τα μοναδικά νερά του Αιγαίου, συνοδεία ευφάνταστων cocktails, γευστικών σνακ που σερβίρονται στις αναπαυτικές ξαπλώστρες κι ενός καλοκαιρινού soundtrack που ακολουθεί με δεξιοτεχνία τους ρυθμούς της ημέρας.

Τέλος, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την απόλυτη όαση ευζωίας στο Elios, το spa του Cosme, που πήρε το όνομά του από τον θεό Ήλιο, υιοθετεί τους αργούς ρυθμούς της Κυκλαδίτικης καθημερινότητας και συνεργάζεται με το διεθνούς φήμης ελληνικό brand Korres για να προσφέρει ολιστικές θεραπείες βασισμένες στα σπάνια οργανικά συστατικά και τα ιαματικά μυστικά της ελληνικής και μεσογειακής παράδοσης.

015 2211 cosme paros 20220608

Ανάμεσα στις μοναδικές θεραπείες που προσφέρονται εδώ, σχεδιασμένες για να αναζωογονήσουν σώμα, ψυχή και πνεύμα, μπορείτε να δοκιμάσετε το Korres Greek Yogurt Facial, το Aegean Sensation Candle Massage και το Elios Sunlight Wellbeing Journey. Το wellness hub του Elios διαθέτει κι έναν μοναδικό χώρο στο πιο ψηλό σημείο του συγκροτήματος (εκεί όπου τα βράδια νομίζεις ότι μπορείς να πιάσεις τα άστρα) ιδανικό για γιόγκα και διαλογισμό, με ανοιχτούς ορίζοντες ως την ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου και ακόμη παραπέρα, ως το λιμάνι της Νάουσας.

Στο Cosme, είσαι ελεύθερος απλά να είσαι.

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR