Quantcast
artist studio conversion vatraa architecture residential london dezeen 2364 hero2 1704x959 1

Ένα καλλιτεχνικό στούντιο στο Λονδίνο μετατρέπεται σε σύγχρονη κατοικία από το γραφείο VATRAA

Tο στούντιο 67 τετραγωνικών μέτρων στο Royal Borough του Kensington, μετατράπηκε σε ένα φωτεινό σπίτι από τη δημιουργική ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου VATRAA.

artist studio conversion vatraa architecture residential london dezeen 2364 col 16 1704x1136 1
Το “πυκνό” αστικό περιβάλλον του κτιρίου απαιτούσε καινοτόμες λύσεις τόσο για την επέκταση της επιφάνειας του χώρου όσο και για την αξιοποίηση του περιορισμένου φυσικού φωτός σε όσο το δυνατό περισσότερους χώρους.

artist studio conversion vatraa architecture residential london dezeen 2364 col 15 1704x2556 1

Το εσωτερικό του studio αναδιαμορφώθηκε ενώ η συνολική επιφάνεια της κατοικίας αυξήθηκε κατά 77 τετραγωνικά με τη δημιουργία επιπλέον επιπέδων προς τα κάτω.

Ένας φωταγωγός διοχετεύει με φυσικό φως το ισόγειο και  το υπόγειο.

london dezeen 2364 col 27 1704x1142 1

london dezeen 2364 col 28 1704x1278 1

Δυο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο βρίσκονται στο υπόγειο, ενώ το ισόγειο στεγάζει το λόμπι της εισόδου, ένα μπάνιο και μια αίθουσα για διαλογισμό και μελέτη. Το κυρίως καθιστικό βρίσκεται στον φωτεινό και ευάερο πρώτο όροφο και περιλαμβάνει κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι.

“Μετατρέποντας τους περιορισμούς σε δημιουργικότητα, μετατρέψαμε έναν ενιαίο χώρο στούντιο σε ένα σπίτι βασισμένο στις αντιθέσεις”. (VATRAA)

london dezeen 2364 col 22 1704x1136 1

Μίνιμαλ ξύλινα κουφώματα συνδέουν τα δωμάτια με τον εξωτερικό χώρο, όπου υπάρχει κήπος με βότσαλο και προσεγμένη επιλογή φυτών ενώ μια σκάλα από χάλυβα πάχους οκτώ χιλιοστών συνδέει τα τρία επίπεδα.

london dezeen 2364 col 25 1704x2555 1
Η διάταξη των χώρων και τα όποια εσωτερικά φινιρίσματα έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιούν τη ροή του φυσικού φωτός ενώ ο διάκοσμος (έπιπλα, εξαρτήματα) έχει επιλεχθεί για να επιτευχθεί μια αίσθηση συνοχής σε όλο το σπίτι.

london dezeen 2364 col 11 1704x2556 1Οι αρχιτέκτονες συνεργάστηκαν με τον ιδιοκτήτη για τη δημιουργία των επίπλων που θα πλαισιώσουν τους χώρους και θα “κουμπώσουν” με τα υλικά κατασκευής όπως το δάπεδο από σκυρόδεμα, τους τοίχους από γύψο και τις ξύλινες οροφές.

london dezeen 2364 col 3 1704x2556 1 london dezeen 2364 col 1 1704x1136 1

*Η VATRAA ιδρύθηκε το 2018 από τους αρχιτέκτονες Anamaria Pircu και Bogdan Rusu. 

Φωτογραφίες | VATRAA

Source | Dezeen