Quantcast
ferragamo sunglasses 1

Salvatore Ferragamo: Η νέα συλλογή γυαλιών ηλίου

Εμπνευσμένη από το διάσημο “Rainbow Shoe” του οίκου και την πολύχρωμη τάση των αξεσουάρ της δεκαετίας του 1980, η νέα -βιώσιμη- συλλογή γυαλιών ηλίου από τον οίκο Salvatore Ferragamo είναι πλέον διαθέσιμη.

Το 1938, ο Salvatore Ferragamo δημιούργησε το “Rainbow Shoe” για την Judy Garland, ένα ψηλοτάκουνο σανδάλι με πλατφόρμα στο φάσμα των αποχρώσεων του ουράνιου τόξου. Πάνω από οκτώ δεκαετίες μετά, μια νέα σειρά γυαλιών -πάνω στην ώρα για την επικείμενη άφιξη του καλοκαιριού- κυκλοφορεί από τον ομώνυμο οίκο η οποία αποτίει φόρο τιμής στην έμφυτη κατανόηση της φόρμας και του χρώματος από τον ιδρυτή του.

Διαθέσιμα σε μια σειρά από έντονες αποχρώσεις – από candy pink και cerulean blue, έως πράσινο και κίτρινο – τα genderless γυαλιά ηλίου βασίζονται στο πολύχρωμο δυναμισμό των αξεσουάρ της δεκαετίας του 1980, με ογκώδεις διαφανείς σκελετούς με ανάγλυφο το σύμβολο “Gancini” του οίκου (άλλο ένα νεύμα στην ιστορία του οίκου- το μοτίβο εμπνεύστηκε αρχικά από την πύλη του Palazzo Spini Feroni στο κέντρο της Φλωρεντίας, την πατρίδα του οίκου από το 1927).

carousel 05 872x1160 1 carousel 02 872x1160 1

Στο εσωτερικό, κάθε βραχίονας έχει τυπωμένο το λογότυπο Ferragamo και παρά το μεγάλο μέγεθος του σκελετού τα γυαλιά είναι εξαιρετικά ελαφριά.
Η συλλογή – με τον απλό τίτλο Multicolour Eyewear Capsule – σηματοδοτεί επίσης την πιο πρόσφατη ενασχόληση του οίκου με τη βιωσιμότητα- με σκελετούς κατασκευασμένους από υλικά φυτικής προέλευσης και φακούς από επαναχρησιμοποιούμενο ξύλο και υπολείμματα γεωργικής δραστηριότητας.

Το κουτί στο οποίο τοποθετείται κάθε ζευγάρι είναι κατασκευασμένο από 50% ανακυκλωμένα υλικά.

carousel 07 872x1160 1 carousel 04 872x1160 1 05 sf multicolor eyewear 1

“Η καινοτόμος, δημιουργική χρήση πρώτων υλών ήταν πάντα χαρακτηριστικό γνώρισμα του οίκου. Είμαστε πάντα εξαιρετικά προσεκτικοί στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων που παράγουμε, καθώς προχωράμε με τη δέσμευση για ολοένα και πιο βιώσιμη ανάπτυξη.” αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του οίκου.

Source | Wallpaper Mag

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR