Quantcast
celine haute maroquinerie web 22 0 1

Celine Haute Maroquinerie: Οι δύο νέες τσάντες της Celine με την υπογραφή του Hedi Slimane

Βασισμένη στην τέχνη της maroquinerie (*wiki: η πρακτική της μετατροπής του δέρματος σε αντικείμενα χειροτεχνίας ή έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας τεχνικές διαμόρφωσης, τεχνικές χρωματισμού ή και τα δύο) η νέα συλλογή του Hedi Slimane για την Celine, αποτελείται από μοναδικά δερμάτινα είδη και τσάντες.

Με τη νέα αυτή συλλογή Celine Haute Maroquinerie, ο Hedi γιορτάζει την τέχνη της maroquinerie με μια σειρά από χειροποίητα δερμάτινα είδη, με έμπνευση από τις εκδόσεις των δύο επώνυμων τσαντών του οίκου, 16 και Triomphe.

celine haute maroquinerie web 23 0 1 celine haute maroquinerie web 22 0 1

Το δέρμα είναι συνυφασμένο με την ιστορία της Celine. Η ιδρύτρια Céline Vipiana ξεκίνησε τον ομώνυμο οίκο δημιουργώντας ειδικά διαμορφωμένα υποδήματα υψηλής ραπτικής για παιδιά, προτού επεκταθεί στα γυναικεία παπούτσια, στη συνέχεια στα αξεσουάρ και τέλος στα ρούχα.

Ο Slimane επικεντρώνεται στις ρίζες αυτές της υψηλής ραπτικής -μετά την επανεισαγωγή του Celine Couture και Haute Parfumerie- με τα κομμάτια της συλλογής Haute Maroquinerie να κατασκευάζονται από ένα ενιαίο κομμάτι δέρματος και με τη διαδικασία της κατασκευής να ξεκινά μόνο όταν ο πελάτης κάνει την παραγγελία του. Τα κουμπώματα και οι άλλες λεπτομέρειες διατίθενται σε χρυσό 18 καρατίων και λεπτομέρειες από διαμάντια, ενώ το τελικό προϊόν παραδίδεται στον πελάτη σε ένα πολυτελές κουτί.

celine haute maroquinerie web 11 2 1“Αυτή η τεχνική επιβεβαιώνει τη χειροτεχνική αριστεία, ενώ δημιουργεί μια σχέση με ένα αντικείμενο που είναι ταυτόχρονα πολιτιστικό, προσωπικό και σπάνιο”, αναφέρει ο οίκος.

Οι τσάντες 16 και Triomphe, οι πρώτες αφίξεις από τη συλλογή, είναι βαθιά ενσωματωμένες στο όραμα του Slimane για τη Celine. Κάθε μία από αυτές τις τσάντες είναι μια εξαιρετική επίδειξη χειροτεχνίας, που απαιτεί ώρες περίπλοκης κατασκευής για να τελειοποιηθεί (η 16 διαρκεί 17 ώρες για να ολοκληρωθεί, η Triomphe 12 ώρες). Ως εκ τούτου, ολοκληρώνονται με ένα σημάδι αληθινής αυθεντικότητας και κύρους: την υπογραφή Celine Haute Maroquinerie.

celine haute maroquinerie print 13 1

Source | WallpaperMag

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR