Quantcast
Chono f 2022

Chono Tokyo Fall 2022: Η νέα συλλογή του Wataru Nakazono

Ο Wataru Nakazono είναι ένας σχεδιαστής που βασίζεται σε μια αποστολή: να επικεντρώνεται στη χρήση των τοπικών κλωστοϋφαντουργικών ειδών και να τιμά τους ντόπιους τεχνίτες μέσω της δουλειάς του.

“Στα πλαίσια της μοναδικής κουλτούρας της, η Ιαπωνία έχει μακρά ιστορία τελειοποίησης της τεχνολογίας της παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις στη μόδα, ωστόσο, αυτές τις μέρες η παλιά καλή ιαπωνική δεξιοτεχνία καταστέλλεται προς όφελος της μείωσης του κόστους και οι τεχνικές που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας χάνονται”. δήλωσε στη VOGUE RUNWAY.

Ο σχεδιαστής ονόμασε τη φθινοπωρινή του συλλογή, “Reconstructing the Classics” και με την πρώτη ματιά φαίνεται να πρόκειται για έναν αρκετά απλό συνδυασμό κλασικής ραπτικής και μποέμ βασικών στοιχείων με κομμάτια όπως κλασικές παραδοσιακές φούστες και φορέματα, χαρακτηριστικούς γιακάδες και μανσέτες που προσθέτουν ένα γλυκό twist στην όλη σύνθεση.

runway 00210 x runway 00200 x runway 00100 x runway 00070 x

 

Ενώ οι σιλουέτες είναι συγκεκριμένες, τα υλικά είναι εξαιρετικά: ανάγλυφα μπροκάρ, καπιτονέ και  μοντέρνα υφάσματα που δεν είναι τόσο παραδοσιακά όσο φαίνονται.

Η μόδα είναι μια συλλογική προσπάθεια. Ακριβώς όπως το στημόνι και το υφάδι ενώνονται για να σχηματίσουν ένα ύφασμα, ένα μόνο ένδυμα δημιουργείται από πολλά, συνήθως “αφανή” χέρια. Αυτό δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία του σχεδιαστή, ο οποίος έχει προσθέσει αυτό που αποκαλεί “περιγραφική ετικέτα” στα ρούχα του, η οποία αποτελεί μια λίστα με τα ονόματα των ατόμων που συμμετείχαν στην κατασκευή του ενδύματος. “Δουλεύω στη βιομηχανία της μόδας εδώ και πολύ καιρό και πάντα ένιωθα άβολα με το γεγονός ότι μόνο λίγοι, ίσως και ένας μόνο, έπαιρναν τη δόξα. Πιστεύω ότι πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα και να γνωρίσουμε κι άλλους ανθρώπους. Ελπίζω ότι μέσα από τα ρούχα μας, να το καταφέρουμε αυτό”. 

runway 00220 x runway 00180 x runway 00170 x runway 00140 x runway 00130 x runway 00110 x runway 00060 x runway 00040 x runway 00030 x runway 00010 x

Source | Vogue Runway

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR