Quantcast
skddd

Οι νομάδες surfers της Venice Beach πρωταγωνιστούν στο φωτογραφικό λεύκωμα του Matthew Brookes

Με τον τίτλο “Into The Wild” στο νέο του φωτογραφικό λεύκωμα, ο Matthew Brookes φωτογραφίζει τους νομάδες surfers στην Καλιφόρνια και την «πολύχρωμη» κοινότητα της Venice Beach. 

Η έμπνευση; Το Ιnto The Wild – το θεμελιώδες βιβλίο του Jon Krakauer το 1996, το οποίο εξιστορούσε το ταξίδι του Chris McCandless στην έρημο της Αλάσκα και τον επακόλουθο θάνατο – ένα μανιφέστο για την εγκατάλειψη της κοινωνίας και την αγάπη για τη φύση. Το 2007, μια κινηματογραφική μεταφορά από τον Sean Penn ανέβασε ακόμη περισσότερο το προφίλ της ιστορίας.

“Λατρεύω αυτή την ταινία”, λέει ο Matthew Brookes, ο φωτογράφος του οποίου το νέο βιβλίο – που ονομάζεται επίσης Into The Wild – καταγράφει μια παρέα νεαρών, ανέμελων σέρφερ στην Venice Beach. “Συνάντησα μια ομάδα παιδιών που έμενε σε ένα σχολικό λεωφορείο και μου είπαν ότι αποφάσισαν να το αγοράσουν και να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα για να ζήσουν στο Into The Wild. Η ταινία ήταν η έμπνευσή τους για να συνεχίσουν την περιπέτειά τους και ο τίτλος μου κόλλησε στο μυαλό. Υπάρχει μια σαφής σχέση με την ιδέα αυτού του βιβλίου και τη ζωή έξω από τα συνηθισμένα” εξηγεί.
Αφού έχασε την αδερφή του από καρκίνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Brookes –ο οποίος γεννήθηκε στο Σέφιλντ αλλά μεγάλωσε στη Νότια Αφρική– μετακόμισε στην Venice Beach το 2021 για να αλλάξει σκηνικό. “Με γοήτευσαν οι τρελοί και “πολύχρωμοι” ντόπιοι της Βενετίας: σκέιτερ, σέρφερ, μουσικοί, χίπις… είναι ένα πολύ μοναδικό μέρος όπου όλοι φαίνεται ότι κάνουν ότι θέλουν”, λέει.

“Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στους νέους ήταν το πόσο χαρούμενοι ήταν – έμοιαζαν να λάμπουν με μια εσωτερική γαλήνη”. Και κάπως έτσι ο Brookes ξεκίνησε ένα εξάμηνο φωτογραφικό έργο φωτογραφίζοντας σέρφερ μέσα και γύρω από τα αυτοκίνητα τους, έξω στα κύματα και στον περίφημο πεζόδρομο.

Πολλοί από τους σέρφερ που εμφανίζονται στο βιβλίο έχασαν τη δουλειά τους – ως αγρότες, ανθοπώλες, μοντέλα και ψαράδες – κατά τη διάρκεια του Covid. Οι συνεντεύξεις με τους χαρακτήρες του βιβλίου που πραγματοποιήθηκαν από τον Zack Raffin του περιοδικού Stab και έριξαν φως στην έμφυτη αγάπη των ανθρώπων για τα θαλάσσια σπορ και τους λόγους για τους οποίους ξεκινούν έναν πιο αντισυμβατικό, νομαδικό τρόπο ζωής.

“Φωτογραφικά, είναι πολύ ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις έναν κόσμο που είναι εντελώς ξένος στον δικό σου”. Ο Brookes εξεπλάγη ευχάριστα από το πόσο φιλόξενοι ήταν οι σέρφερ. “Έμεινα έκπληκτος από το πώς άνοιξαν τον κόσμο τους σε έναν εντελώς άγνωστο σαν εμένα και με πήραν να ταξιδεύω μαζί τους σαν ένας από τη “συμμορία” “, λέει.

Η έλλειψη στέγης, ωστόσο, είναι ένα σημαντικό ζήτημα στην Venice Beach – γι’ αυτό το λόγο ο Brookes θα δωρίσει τα κέρδη από τα υπογεγραμμένα αντίτυπα σε μια φιλανθρωπική οργάνωση για άστεγα παιδιά που ονομάζεται Safe Place for Youth.

420007 420008 420011 420012 420035 420014 420015 420016 420017 420018 420019 420020 420021 420022 420023 420024

Source | AnotherMag

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR