Quantcast
kartell landy

Η νέα συλλογή γυαλιών της Kartell

Η Kartell, το γνωστό design brand, παρουσίασε πρόσφατα μια συλλογή που απαρτίζεται από 100 κωδικούς γυαλιών οράσεως και ηλίου.

Η δημιουργική ομάδα της Kartell αποφάσισε ότι ήταν καιρός να επεκταθεί το εκλεκτικό σχεδιαστικό της χαρτοφυλάκιο, με την κυκλοφορία μιας συλλογής γυαλιών. Η συλλογή αυτή χαρακτηρίζεται από τους χαρακτηριστικούς σχεδιαστικούς “κώδικες” της μάρκας, οι οποίοι σε συνδυασμό με την χρήση κομψών βιώσιμων υλικών αποτελούν επιτομή της design βιομηχανικής αισθητικής.

Η Κύρια Συλλογή (Main Collection) εστιάζει στον κλασικό χαρακτήρα, ενώ τέσσερις, φιλοξενούμενοι σχεδιαστές – Rodolfo Dordoni, Ferruccio Laviani, Piero Lissoni και Fabio Novembre – δίνουν τη δική τους – εναλλακτική- εκδοχή για τις παραδοσιακές σιλουέτες στη Σχεδιαστική Συλλογή (Design Collection) . Τα αντικείμενα και στις δύο συλλογές περιλαμβάνουν μια πληθώρα υλικών, από μέταλλο έως το KartellBio που εστιάζει στη βιωσιμότητα, το οποίο δημιουργείται από βαμβάκι και ίνες πολύτιμου ξύλου.

kartell 2

“Η Kartell πάντα κοίταζε προς το μέλλον και πάντα παρακολουθούσε τις εξελίξεις στα υλικά και τις διαδικασίες παραγωγής σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στην επίπλωση”, λέει η υπεύθυνη μάρκετινγκ της Kartell, Lorenza Luti. “Αυτή η δέσμευση για καινοτομία βρίσκεται πίσω από τη σειρά γυαλιών Kartell Eyewear, την πρώτη μας συλλογή γυαλιών ηλίου και όρασης. Αυτό το εντελώς νέο έργο ενσωματώνει την ικανότητά μας για δημιουργικότητα σε όλους τους τομείς του σχεδιασμού. Αυτή η τελευταία συλλογή, που αναπτύχθηκε από το δικό μας δημιουργικό εργαστήρι, θα μας επιτρέψει να εξερευνήσουμε νέους ορίζοντες.”

Η Κύρια Συλλογή (Main Collection) περιλαμβάνει 68 στυλ με εναλλαγές σε σχήματα και υλικά. Lamina, Exube, Borderino, Spiedo είναι μερικά από τα μοντέλα με απλούς γεωμετρικούς κώδικες, ανάμειξη σχημάτων και αντιπαράθεση μεταξύ διαφάνειας και αδιαφάνειας.

kartell 3

Για τη Design Collection, οι τέσσερις σχεδιαστές έχουν ακολουθήσει τον δικό τους σχεδιαστικό χαρακτήρα, βασιζόμενοι στη φιλοσοφία της Kartell να συνδυάζει προϊόντα υψηλής ποιότητας με μια τεχνικά ολοκληρωμένη τέχνη. Η σειρά Segmenti του Ferruccio Laviani ξεχωρίζει από απλά σχήματα. Η σειρά Eyeliner του Piero Lissoni, είναι “εμποτισμένη” με χρωματικές λάμψεις. Ο Fabio Novembre, επίσης, έλκεται από το χρώμα στις σειρές Shield και Line K, ενώ τα γυαλιά στη σειρά Loo-k του Rodolfo Dordoni παίζουν έξοχα με τις αντιθέσεις.

kartell 4

Source | Wallpaper

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR