Quantcast
02230006

Τα συλλεκτικά και αγαπημένα του David Macklovitch

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μόντρεαλ, ο David Macklovitch ήταν από τους πρώτους συντάκτες του περιοδικού Vice. Έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης στη Γαλλική Λογοτεχνία και τη Θεωρία της Λογοτεχνίας, αλλά πλέον είναι περισσότερο γνωστός ως το ήμισυ του electro-funk συγκροτήματος Chromeo, το οποίο ξεκίνησε με τον καλύτερο φίλο του από το Γυμνάσιο.

Το διαμέρισμα του David Macklovitch στο Μανχάταν είναι άψογο. “Με ενδιέφεραν πάντα τα επιλεγμένα υλικά αγαθά που κρατάνε για μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορείς να τα δώσεις σε άλλους ανθρώπους και τα οποία έχουν μια διαχρονική, vintage ποιότητα.” , λέει ο Macklovitch. “Ασχολιόμουν πάντα με τη συλλογή δίσκων, πάντα αγαπούσα τα vintage αυτοκίνητα ως παιδί.  Αγαπώ επίσης τα ρολόγια, στα οποία μου αρέσει η δεξιοτεχνία και ήθελα να μάθω περισσότερα για αυτά.”.

02350001
Ο Macklovitch (σκηνικό όνομα: Dave 1) δεν συλλέγει απλώς ωραία πράγματα. Μιλά για αυτά και ενθουσιάζεται με την ιστορία πίσω από κάθενα. Είναι λογικό ότι ο τραγουδιστής-κιθαρίστας των Chromeo, ο οποίος έπρεπε να εγκαταλείψει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στον ακαδημαϊκό χώρο (δίδασκε στο Columbia University)  όταν το βίντεο για το εξαιρετικό σινγκλ του Chromeo “Night By Το Night” ανέβηκε στο διαδίκτυο, δεν εκτιμά τη συνθήκη του comfort zone.

“Όταν ήμουν καθηγητής, αυτό που μου άρεσε στη διδασκαλία της λογοτεχνίας ήταν ότι κανείς δεν με χρειαζόταν. Μπορείς να διαβάζεις βιβλία όλη μέρα. Δεν με χρειάζεσαι. Από τη στιγμή που κάποιος σου δίνει ένα μάθημα, όπως αυτό της λογοτεχνίας, αυξάνει την αγάπη σου για αυτό.” , λέει ο Macklovitch. “Με τα ρολόγια είναι περίπου το ίδιο πράγμα. Μπορείς να συλλέξεις όσα θέλεις, αν έχεις τη δυνατότητα.  Αλλά όταν μαθαίνεις περισσότερα για την ιστορία, το πλαίσιο, τις αναφορές, την αισθητική, τη μηχανική, η εκτίμησή σου αυξάνεται. Και ξαφνικά τα πράγματα γίνονται πιο όμορφα, πιο ευχάριστα, πιο ουσιαστικά”.

Τα τέσσερα αγαπημένα ρολόγια από τη συλλογή του:

Rolex “Red” Submariner ref. 1680
Ήρθε στα χέρια του το 2017. Χαρακτηρίζεται από αισθητική της δεκαετίας του ’70 αλλά η ιδιαίτερη κόκκινη γραμματοσειρά στο καντράν, θεωρεί ότι είναι η λεπτομέρεια που του τράβηξε το ενδιαφέρον. “Τα ρολόγια είναι φτιαγμένα για να φοριούνται. Τι και αν κάποια από αυτά τα έφτιαξαν για πιλότους ή για δύτες; Μπορεί να τα φορέσει οποιοσδήποτε. Νομίζω ότι αυτή είναι κομψότητα. Όταν βλέπεις κάποιον που είναι πραγματικά κομψός, κατά την άποψή μου, θα φοράει ωραία πράγματα, τα οποία θα τα έχει κάνει κτήμα του”.

02130015 2K3A6367

Cartier Santos Carrée Date, ref. 2961
“Αυτά τα γαλλικά κομψά ρολόγια, μου αρέσουν τόσο!”, λέει ο Macklovitch. Τα γαλλικά είναι η πρώτη του γλώσσα και έχει περάσει πολύ χρόνο στη Γαλλία, οπότε ένα κομμάτι από τον οίκο Cartier αποτελούσε must-have για εκείνον. Πήρε αυτό το κομμάτι το 2018, προτιμώντας το μικρότερο μέγεθος που κάθεται κομψά στον καρπό. “Οι τετράγωνες άκρες, έχουν αυτό το είδος ρετρό που μου αρέσει. Θα το φορούσα με κοστούμι. Είναι απλά όμορφο.”

02200016 2K3A6358

Rolex Datejust ref. 1630
Αυτό το Datejust είναι το καθημερινό ρολόι του Macklovitch. Κλασικό και με αρκετή λεπτομέρεια θεωρείται ένα ρολόι διαχρονικό.

02310008 02280013

 

Omega Constellation ref. 166.059
Αυτό το ρολόι είναι το αγαπημένο του Macklovitch, κάτι που είναι στενάχωρο, καθώς αυτή τη στιγμή έχει χαθεί κάπου μεταξύ Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες. Είναι το κομμάτι που τον ενέπνευσε να “μπει” πραγματικά στον κόσμο των ρολογιών αφού το είδε σε μια vintage διαφήμιση της Omega. “Μόλις το είδα σκέφτηκα: Θέλω κάτι που κανείς δεν έχει και που έχει μια ρετρό ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα ρολόι που φοράς με σακάκι και ξαφνικά σου μεγαλώνει μουστάκι. Βάζεις το ρολόι και σε “μεγαλώνει”, με τρόπο γοητευτικό . Επίσης, μου άρεσαν οι γραμματοσειρές. Είμαι μεγάλος typography nerd”.
C1466A2 R01 028A

Για την αγάπη του για τα έπιπλα έχει αναφέρει:
“Όταν σταμάτησα τη διατριβή μου, ένα από τα πρώτα πράγματα για τα οποία άρχισα να ενδιαφέρομαι ήταν τα έπιπλα. Παίζαμε μια συναυλία στη Βραζιλία και ένας φίλος μου με πήγε σε καταστήματα vintage επίπλων στη Βραζιλία και με μύησε στο ντιζάιν και την αρχιτεκτονική της Βραζιλίας. Ήξερα λίγα πράγματα αλλά τότε ήταν που άρχισα πραγματικά να μαγεύομαι. Έγινε πάθος.”

“Αυτός ο καναπές έγινε για μένα ένα είδος ιερού δισκοπότηρου”.Δεν είναι μόνο η ομορφιά και η σπανιότητα του κομματιού που λατρεύει ο Macklovitch. “Είναι μια προσωπική ιστορία. Γιατί το βρήκα σε ένα υπόγειο στη γενέτειρά μου. Δεν πλήρωσα την σούπερ τιμή για αυτό. Και έπρεπε να το φροντίσω. Το ξανάφερα στη ζωή. Και συμβολίζει τη στιγμή που σε εκείνο το ταξίδι στη Βραζιλία, είπα, “φίλε, έχω τόσα πολλά να μάθω”. “

02260002

Καναπές από τον Jorge Zalszupin

Φωτογραφίες | Ysa Perez

Source | Hodinkee

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR